Pressrelease: Nya möjligheter!

Music Flow-familjen uppgraderas

LG:s Music Flow-högtalare erbjuder ännu fler lyssnarmöjligheter med Google Cast.

Stockholm, april, 2015

LG:s trådlösa multiroom-högtalare i Music Flow-familjen uppgraderas med stöd för Google Cast. Music Flow är ett smart Hi-Fi ljudsystem som gör att du enkelt får musik i hemmets alla rum utan att behöva bekymra dig för trassliga sladdar eller var du ska placera musikanläggningen. Google Cast gör så att du kan strömma musik från din Android-baserade smartphone eller surfplatta, iPhone, iPad, Mac, Windows-laptop eller Chromebook till din Music Flow-högtalare som stöds av Google Cast.

Music Flow-högtalarna omfattar företagets första batteridrivna bärbara Wi-Fi-högtalare (Model H4 Portable), Wi-Fi-högtalare (Model H7/H5/H3) och Wi-Fi-soundbars (Model HS9/HS7/HS6). Varje modell kan styras via LG:s Music Flow-app som passar ett flertal mobila enheter baserade på Android, iOS eller Chromebook.

Med Google Cast och Music Flow kan du strömma musik från din mobila enhet men också lyssna på låtar från musiktjänster på nätet som Google PlayTM Music, TuneIn, iHeartRadio och Rdio. Ljudkvaliteten är högre än vad den skulle vara med en Bluetooth-högtalare eftersom musiken sänds från molnet och inte en mobil enhet.

– Vi är väldigt glada att tillkännage att LG Music Flow kommer att vara bland de första högtalarna med stöd för Google Cast, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist Home Entertainment på LG Electronics. Google Cast är den perfekta kompanjonen för LG:s Music Flow-ljudsystem. Vi är väldigt glada att tillsammans med Google göra musik ännu mer njutbart för lyssnare världen över.

LG har ytterligare integrerade streaming-partners som exempelvis Spotify, vars användare kan använda Spotify Connect som en fjärrkontroll för att styra sina Music Flow-högtalare genom appen.

Systemet är trådlöst och högtalarna kopplar upp mot varandra så att du kan spela samma musik i alla rum eller helt enkelt låta alla i familjen ha sin egen högtalare med den egna favoritmusiken. All Music Flow-utrustning innehåller även funktioner som Home Cinema Mode och Auto Music Play och kan kopplas upp mot strömningstjänster via Bluetooth. Genom Home Cinema Mode kan du få en riktig hemma-bio-upplevelse när du tittar på TV och Auto Music Play som synkas med dina apparater via Wi-Fi, genom LG:s Range-of-Flow-teknologi.

Google Cast kommer att finnas tillgänglig i Music Flow-modeller som HS9, HS7, HS6, H7, H5, H3 från april och i H4 Portable i slutet av maj. Äger du redan en Music Flow-högtalare eller soundbar kommer du kunna uppgradera din produkt trådlöst med Google Cast så fort tjänsten introducerats på din lokala marknad.


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...