Pressrelease: Sony multi-room

Musik i alla rum!

Sony lanserar en ny serie av trådlösa multi-room-högtalare, ljudlimpor, ljudplattor, mikrostereo och AV-receivers.

Trådlösa högtalare SRS-X99, X88 och X77
Ljudlimpor HT-ST9 och HT-NT3 samt ljudplattan HT-XT3
AV-receivers STR-DN1060 och STR-DN860
Mikrostereo CMT-SX7 och CMT-SX7B
Ny SongPal Link app för trådlös multi-room-lyssning

Njut av musik från en rad olika källor och onlinetjänster via Google Cast™ och Spotify Connect1. One-touch-lyssning via NFC låter användaren strömma musik från smartphones och surfplattor genom att enkelt låta enheterna röra vid varandra. Eller spela upp högupplöst musik lagrad på en PC eller server med hemmaunderhållning.

Hi-Res Audio tar musiken närmare
Hi-Res Audio (högupplöst ljud) ger ett renare ljud och mer känsla till musiken. Med större detaljrikdom än CD och MP3-filer fångar Hi-Res Audio upp de subtila nyanserna och dynamiken i varje ton. Sonys DSEE HX™-teknik skalar även upp tungt komprimerade MP3-filer till nästintill Hi-Res Audio för en mer äkta ljudupplevelse.

Multi-room – lyssna enkelt med SongPal Link™
Uppspelning med multi-room gör det möjligt att njuta av musik när och var som helst i hemmet. Med Sonys användarvänliga app SongPal™ är det enkelt att styra musiken i olika rum via en smartphone eller surfplatta. SongPal™ kan även användas för att gruppera högtalare så att samma ljud spelas överallt. Perfekt, när huset är fullt av gäster.

Avancerad dual-band Wi-fi garanterar störningsfri uppspelning via hemnätverket. Att strömma låtar via Bluetooth®-utrustade enheter låter nu bättre än någonsin.

Sonys nya ljudteknik LDAC™ garanterar trådlöst ljud i Hi-Res-klass via Bluetooth®. LDAC överför data tre gånger mer effektivt än vanlig Bluetooth®-streaming och ger en förbättrad trådlös ljudupplevelse för all musik.

Google Cast™ - för mer musik
Lyssna mer! Sonys nya trådlösa högtalare, ljudlimpor, AV-recievers och hifi-system är alla Google Cast Ready. "Casta" din favoritmusik eller populära streamingtjänster som Deezer och Google Play™ Music direkt från en smartphone eller surfplatta och lyssna utan störningar, samtidigt som mobilens batteri inte slösas.

All musik spelas direkt ur högtalarna med oklanderlig ljudkvalitet. Genom att trycka på cast-knappen på en smartphone eller surfplatta kan musiken från tjänsten spelas upp direkt på den valda enheten. Lyssnar användaren på en låt på mobiltelefonen, när denne kommer hem, är det enkelt att "casta" över den direkt till högtalarna och fortsätta lyssna utan minsta avbrott.

Multi-room-funktionen gör det möjligt att streama musik samtidigt på flera enheter. Det görs med ett enkelt knapptryck på Cast-knappen i valfri musikapp på en smartphone eller surfplatta från Android™, iPhone eller iPad. Välj sedan vilka högtalare som ska användas för uppspelning.

SRS-X99/X88: Trådlösa multi-room-högtalare med Hi-Res Audio
Ta lyssnandet till en ny nivå. Sonys senaste utbud av trådlösa högtalare levererar fantastiskt hifi-ljud med en minimal "one-box"-design som passar alla inredningsstilar.

One touch-funktionen via NFC gör det enkelt att strömma musik från en smartphone eller surfplatta som ansluts direkt när den nuddar högtalaren. Använd onlinetjänster via Google Cast™ och Spotify Connect för att lyssna på enskilda högtalare eller som en del av en multi-room-installation.

Den trådlösa multi-room-högtalaren SRS-X99 med Hi-Res Audio garanterar en fantastisk ljudupplevelse för alla musikälskare. En uteffekt på totalt 154W levereras genom ett fantastiskt 2.1-kanaligt 7-högtalarsystem, med inte mindre än fyra Super Tweeters för perfekta ljudtoppar. Sony har utvecklat mycket ny, avancerad teknik för att höja lyssnandet till en högre nivå, exempelvis S-Master HX™ digitala förstärkare som minimerar distorsion, DSEE HX och stöd för högupplösta ljudfiler.

SRS-X88 ger ett imponerande ljud i en mer kompakt design med bashögtalare, mellanregister och två Super Tweeters för kompromisslös, högupplöst lyssning. Inget fan av sladdar? Den bärbara SRS-X77 har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som håller upp till 10 timmar mellan laddningarna (cirkatid om Wi-fi är avslaget).

HT-ST9 och HT-NT3 – Högkvalitativa ljudlimpor med Hi-Res Audio och multi-room
Maxa kvällarna framför tv:n med den stilrena ljudlimpan som ger ett imponerande flerkanalsljud. Eller strömma musik enkelt direkt från en smartphone med NFC och One-touch.

Både HT-ST9 och HT-NT3 stödjer Hi-Res Audio och LDAC™ för streaming via Bluetooth® för även de mest kräsna musikälskarna. Och med stöd för Google Cast™ och Spotify Connect tar alternativen för att lyssna på musik online aldrig slut.

Ljudlimpan ST9 är Sonys bästa hittills. Lyssnare får en fängslande upplevelse tack vare ett detaljerat 7.1-kanaligt ljud och nydesignade koaxialhögtalare med Hi-Res Audio som kombinerar separat bashögtalare och diskanthögtalare i en och samma enhet. Filmdialoger, ljudeffekter och musik omsluter lyssnaren med hjälp av front surround DSP-tekniken som tagits fram i samarbete med Sony Pictures Entertainment. Med en fantastisk uteffekt på totalt 800W levererar HT-ST9 tillräckligt med kraft för att matcha dagens storbildsskärmar med en storlek på 46"och uppåt.

HT-XT3 – Ljudplatta för multi-room-lyssning och Hi-Res Audio
HT-XT3 är Sonys första ljudplatta som stödjer Hi-Res Audio och Google Cast. Placera den precis under tv:n och addera det lilla extra till filmer och tv-program tack vare 350W, högkvalitativt 2.1-kanaligt ljud genom koaxialhögtalare med Hi-Res Audio och tung, kontrollerad bas från två integrerade bashögtalare.

Sonys unika DSEE HX-teknik gör det möjligt att strömma musik från en smartphone med NFC och Bluetooth® eller lyssna på streamingtjänster – allt uppskalat till Hi-Res Audio-klass. Den stabilt konstruerade ljudplattan kan bära upp tv-modeller som väger upp till 50 kg och är idealisk för större BRAVIA-modeller upp till 65".

STR-DN1060/DN860: Receivers för bioljud med musikstreaming och multi-room
Receivrarna STR-DN1060/DN860 med 7.2-kanaligt ljud tar hemmabioupplevelsen till nya nivåer. Hi-fi-fanatiker belönas med ljud i världsklass och högkvalitativ prestanda, generöst med anslutningar (inklusive 6 HDMI-ingång för DN1060 och 5 för DN860) och förstklassiga komponenter.

Med stöd för ett brett spektrum av högupplösta filformat som DSD upp till 5.6MHz 2ch (USB/nätverk), DSD 2.8MHz 5.1ch (USB/nätverk/HDMI), 24bit 192kHz WAV (7.1ch) / FLAC (5.1ch) tas känslan av levande musik rakt in i vardagsrummet. Strömma ljud trådlöst i hög ljudkvalitet med LDAC™ och njut av ett brett utbud av musiktjänster på nätet.

Streama 4K kompromisslöst tack vare 4K-uppskalning och HDCP 2.2. Skärmspegling gör det möjligt att trådlöst spegla en smartphone på en stor skärm. Med stöd för MHL 3.0 återges dessutom vad som finns på displayen på tv:n i detaljrik 4K Ultra-HD. Tack vare inbyggd Bluetooth® kan användaren luta sig tillbaka och glädjas åt högkvalitativt ljud i Bluetooth®-hörlurar, utan sladdar.

CMT-SX7/CMT-SX7B: Trådlösa mikrostereos
Mikrostereon CMT-SX7 gör fantastiskt ljud lättillgängligt. Det stilrena och kompakta systemet från Sony utökar multi-room-utbudet och gör det enkelt att använda flera olika källor.

Oavsett om användaren stoppar in en CD-skiva, ansluter ett USB-minne, lyssnar på radio, streamar via Google Cast™ och Spotify Connect eller ansluter en iPad/iPhone/iPod eller Walkman® - låter allt lika bra med stöd för Hi-Res Audio, DESS HX och S-Master HX-teknik. CMT-SX7B har även en DAB-tuner som gör det möjligt att lyssna på alla digitala radiokanaler.

Cirkapris och tillgänglighet
De senaste multi-room-kompatibla ljudlimporna, ljudplattorna och receivrarna finns tillgängliga från och med maj. Trådlösa högtalare finns tillgängliga från juni och mikrostereos från och med augusti.

SRS-X77 3 300 SEK
SRS-X88 4 500 SEK
SRS-X99 6 500 SEK
HT-NT3 7 600 SEK
HT-ST9 16 000 SEK
HT-XT3 5 100 SEK
STR-DN860 6 400 SEK
STR-DN1060 7 700 SEK


Artikelflöde

KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Meddelande

Laddar meddelande...