Pressrelease: Sony multi-room

Musik i alla rum!

Sony lanserar en ny serie av trådlösa multi-room-högtalare, ljudlimpor, ljudplattor, mikrostereo och AV-receivers.

Trådlösa högtalare SRS-X99, X88 och X77
Ljudlimpor HT-ST9 och HT-NT3 samt ljudplattan HT-XT3
AV-receivers STR-DN1060 och STR-DN860
Mikrostereo CMT-SX7 och CMT-SX7B
Ny SongPal Link app för trådlös multi-room-lyssning

Njut av musik från en rad olika källor och onlinetjänster via Google Cast™ och Spotify Connect1. One-touch-lyssning via NFC låter användaren strömma musik från smartphones och surfplattor genom att enkelt låta enheterna röra vid varandra. Eller spela upp högupplöst musik lagrad på en PC eller server med hemmaunderhållning.

Hi-Res Audio tar musiken närmare
Hi-Res Audio (högupplöst ljud) ger ett renare ljud och mer känsla till musiken. Med större detaljrikdom än CD och MP3-filer fångar Hi-Res Audio upp de subtila nyanserna och dynamiken i varje ton. Sonys DSEE HX™-teknik skalar även upp tungt komprimerade MP3-filer till nästintill Hi-Res Audio för en mer äkta ljudupplevelse.

Multi-room – lyssna enkelt med SongPal Link™
Uppspelning med multi-room gör det möjligt att njuta av musik när och var som helst i hemmet. Med Sonys användarvänliga app SongPal™ är det enkelt att styra musiken i olika rum via en smartphone eller surfplatta. SongPal™ kan även användas för att gruppera högtalare så att samma ljud spelas överallt. Perfekt, när huset är fullt av gäster.

Avancerad dual-band Wi-fi garanterar störningsfri uppspelning via hemnätverket. Att strömma låtar via Bluetooth®-utrustade enheter låter nu bättre än någonsin.

Sonys nya ljudteknik LDAC™ garanterar trådlöst ljud i Hi-Res-klass via Bluetooth®. LDAC överför data tre gånger mer effektivt än vanlig Bluetooth®-streaming och ger en förbättrad trådlös ljudupplevelse för all musik.

Google Cast™ - för mer musik
Lyssna mer! Sonys nya trådlösa högtalare, ljudlimpor, AV-recievers och hifi-system är alla Google Cast Ready. "Casta" din favoritmusik eller populära streamingtjänster som Deezer och Google Play™ Music direkt från en smartphone eller surfplatta och lyssna utan störningar, samtidigt som mobilens batteri inte slösas.

All musik spelas direkt ur högtalarna med oklanderlig ljudkvalitet. Genom att trycka på cast-knappen på en smartphone eller surfplatta kan musiken från tjänsten spelas upp direkt på den valda enheten. Lyssnar användaren på en låt på mobiltelefonen, när denne kommer hem, är det enkelt att "casta" över den direkt till högtalarna och fortsätta lyssna utan minsta avbrott.

Multi-room-funktionen gör det möjligt att streama musik samtidigt på flera enheter. Det görs med ett enkelt knapptryck på Cast-knappen i valfri musikapp på en smartphone eller surfplatta från Android™, iPhone eller iPad. Välj sedan vilka högtalare som ska användas för uppspelning.

SRS-X99/X88: Trådlösa multi-room-högtalare med Hi-Res Audio
Ta lyssnandet till en ny nivå. Sonys senaste utbud av trådlösa högtalare levererar fantastiskt hifi-ljud med en minimal "one-box"-design som passar alla inredningsstilar.

One touch-funktionen via NFC gör det enkelt att strömma musik från en smartphone eller surfplatta som ansluts direkt när den nuddar högtalaren. Använd onlinetjänster via Google Cast™ och Spotify Connect för att lyssna på enskilda högtalare eller som en del av en multi-room-installation.

Den trådlösa multi-room-högtalaren SRS-X99 med Hi-Res Audio garanterar en fantastisk ljudupplevelse för alla musikälskare. En uteffekt på totalt 154W levereras genom ett fantastiskt 2.1-kanaligt 7-högtalarsystem, med inte mindre än fyra Super Tweeters för perfekta ljudtoppar. Sony har utvecklat mycket ny, avancerad teknik för att höja lyssnandet till en högre nivå, exempelvis S-Master HX™ digitala förstärkare som minimerar distorsion, DSEE HX och stöd för högupplösta ljudfiler.

SRS-X88 ger ett imponerande ljud i en mer kompakt design med bashögtalare, mellanregister och två Super Tweeters för kompromisslös, högupplöst lyssning. Inget fan av sladdar? Den bärbara SRS-X77 har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som håller upp till 10 timmar mellan laddningarna (cirkatid om Wi-fi är avslaget).

HT-ST9 och HT-NT3 – Högkvalitativa ljudlimpor med Hi-Res Audio och multi-room
Maxa kvällarna framför tv:n med den stilrena ljudlimpan som ger ett imponerande flerkanalsljud. Eller strömma musik enkelt direkt från en smartphone med NFC och One-touch.

Både HT-ST9 och HT-NT3 stödjer Hi-Res Audio och LDAC™ för streaming via Bluetooth® för även de mest kräsna musikälskarna. Och med stöd för Google Cast™ och Spotify Connect tar alternativen för att lyssna på musik online aldrig slut.

Ljudlimpan ST9 är Sonys bästa hittills. Lyssnare får en fängslande upplevelse tack vare ett detaljerat 7.1-kanaligt ljud och nydesignade koaxialhögtalare med Hi-Res Audio som kombinerar separat bashögtalare och diskanthögtalare i en och samma enhet. Filmdialoger, ljudeffekter och musik omsluter lyssnaren med hjälp av front surround DSP-tekniken som tagits fram i samarbete med Sony Pictures Entertainment. Med en fantastisk uteffekt på totalt 800W levererar HT-ST9 tillräckligt med kraft för att matcha dagens storbildsskärmar med en storlek på 46"och uppåt.

HT-XT3 – Ljudplatta för multi-room-lyssning och Hi-Res Audio
HT-XT3 är Sonys första ljudplatta som stödjer Hi-Res Audio och Google Cast. Placera den precis under tv:n och addera det lilla extra till filmer och tv-program tack vare 350W, högkvalitativt 2.1-kanaligt ljud genom koaxialhögtalare med Hi-Res Audio och tung, kontrollerad bas från två integrerade bashögtalare.

Sonys unika DSEE HX-teknik gör det möjligt att strömma musik från en smartphone med NFC och Bluetooth® eller lyssna på streamingtjänster – allt uppskalat till Hi-Res Audio-klass. Den stabilt konstruerade ljudplattan kan bära upp tv-modeller som väger upp till 50 kg och är idealisk för större BRAVIA-modeller upp till 65".

STR-DN1060/DN860: Receivers för bioljud med musikstreaming och multi-room
Receivrarna STR-DN1060/DN860 med 7.2-kanaligt ljud tar hemmabioupplevelsen till nya nivåer. Hi-fi-fanatiker belönas med ljud i världsklass och högkvalitativ prestanda, generöst med anslutningar (inklusive 6 HDMI-ingång för DN1060 och 5 för DN860) och förstklassiga komponenter.

Med stöd för ett brett spektrum av högupplösta filformat som DSD upp till 5.6MHz 2ch (USB/nätverk), DSD 2.8MHz 5.1ch (USB/nätverk/HDMI), 24bit 192kHz WAV (7.1ch) / FLAC (5.1ch) tas känslan av levande musik rakt in i vardagsrummet. Strömma ljud trådlöst i hög ljudkvalitet med LDAC™ och njut av ett brett utbud av musiktjänster på nätet.

Streama 4K kompromisslöst tack vare 4K-uppskalning och HDCP 2.2. Skärmspegling gör det möjligt att trådlöst spegla en smartphone på en stor skärm. Med stöd för MHL 3.0 återges dessutom vad som finns på displayen på tv:n i detaljrik 4K Ultra-HD. Tack vare inbyggd Bluetooth® kan användaren luta sig tillbaka och glädjas åt högkvalitativt ljud i Bluetooth®-hörlurar, utan sladdar.

CMT-SX7/CMT-SX7B: Trådlösa mikrostereos
Mikrostereon CMT-SX7 gör fantastiskt ljud lättillgängligt. Det stilrena och kompakta systemet från Sony utökar multi-room-utbudet och gör det enkelt att använda flera olika källor.

Oavsett om användaren stoppar in en CD-skiva, ansluter ett USB-minne, lyssnar på radio, streamar via Google Cast™ och Spotify Connect eller ansluter en iPad/iPhone/iPod eller Walkman® - låter allt lika bra med stöd för Hi-Res Audio, DESS HX och S-Master HX-teknik. CMT-SX7B har även en DAB-tuner som gör det möjligt att lyssna på alla digitala radiokanaler.

Cirkapris och tillgänglighet
De senaste multi-room-kompatibla ljudlimporna, ljudplattorna och receivrarna finns tillgängliga från och med maj. Trådlösa högtalare finns tillgängliga från juni och mikrostereos från och med augusti.

SRS-X77 3 300 SEK
SRS-X88 4 500 SEK
SRS-X99 6 500 SEK
HT-NT3 7 600 SEK
HT-ST9 16 000 SEK
HT-XT3 5 100 SEK
STR-DN860 6 400 SEK
STR-DN1060 7 700 SEK


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...