Pressrelease: Sony Sverige

Sony bekräftar: HDR-teknik till BRAVIA TV

Sonys nya 4K Ultra HD TV är även utrustad med den kraftfulla 4K-processorn X1 som ger en fantastiskt klar bild – oavsett om du tittar på 4K-innehåll, High Definition, Standard Definition eller lågupplösta internetvideos.

Sonys nya BRAVIA-sortiment av 4K Ultra HD-tv, X93C och X94C, blir i sommar kompatibel med High Dynamic Range (HDR)-material genom en nätverksuppdatering.

HDR är ett växande videoformat som kan visa ett bredare spektrum av ljusstyrkenivåer, något som ger filmskapare större kreativa möjligheter. HDR-material kommer att finnas tillgängligt på ledande streamingtjänster som Netflix senare i år.

Med Sonys unika teknologi X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75") och X-tended Dynamic Range (X93C 55" och 65"), kan användaren njuta av såväl den högsta LED-ljusstyrkan som djupare svärta. Det resulterar i en överlägsen bildupplevelse jämfört med vanliga HDR-källor och andra källor med starkare kontrast.

– Sony har alltid varit världsledande inom 4K och vår exklusiva Sony-teknik har gjort det möjligt för tv-älskare runt om i världen att uppleva den bästa bildkvaliteten, oavsett vad de tittar på. Årtionden av erfarenhet har gjort det möjligt att introducera den växande branschstandarden HDR till våra 4K Ultra HD TV-serier och att förstärka kontrasten ytterligare med Sonys unika X-tended Dynamic Range PRO-teknik. Genom att sammanföra vår fantastiska bildkvalitet med Android TV ger vi nu våra kunder den bästa möjliga användarupplevelsen, säger Motio Kawamura, General Manager TV Product Planning and Marketing på Sony Europe.

Med Android TV kommer snart världens populäraste mobila plattform till Sonys TV-utbud och gör det möjligt att smidigt komma åt innehåll från favoritapparna via Google Play. Med röststyrning via One-Flick Remote eller en kompatibel smartphone går det snabbt och enkelt att hitta innehåll. Android TV lär dessutom känna användaren, vilket innebär att den tar fram personliga rekommendationer på hemsskärmen baserat på vad man tittat på tidigare. Tack vare Google Cast™ är det enkelt att skicka internetvideos, bilder eller annat innehåll direkt från en smartphone till TV:n.

Cirkapris och tillgänglighet
X93C och X94C utgör två av tolv nya 4K Ultra HD TV-serier och finns tillgängliga för förbeställning på www.sony.se.

BRAVIA X93C

55" 35 000 SEK
65" 45 000 SEK

BRAVIA X94C

75" 88 000 SEK


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...