Pressrelease: Sony Sverige

Sony bekräftar: HDR-teknik till BRAVIA TV

Sonys nya 4K Ultra HD TV är även utrustad med den kraftfulla 4K-processorn X1 som ger en fantastiskt klar bild – oavsett om du tittar på 4K-innehåll, High Definition, Standard Definition eller lågupplösta internetvideos.

Sonys nya BRAVIA-sortiment av 4K Ultra HD-tv, X93C och X94C, blir i sommar kompatibel med High Dynamic Range (HDR)-material genom en nätverksuppdatering.

HDR är ett växande videoformat som kan visa ett bredare spektrum av ljusstyrkenivåer, något som ger filmskapare större kreativa möjligheter. HDR-material kommer att finnas tillgängligt på ledande streamingtjänster som Netflix senare i år.

Med Sonys unika teknologi X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75") och X-tended Dynamic Range (X93C 55" och 65"), kan användaren njuta av såväl den högsta LED-ljusstyrkan som djupare svärta. Det resulterar i en överlägsen bildupplevelse jämfört med vanliga HDR-källor och andra källor med starkare kontrast.

– Sony har alltid varit världsledande inom 4K och vår exklusiva Sony-teknik har gjort det möjligt för tv-älskare runt om i världen att uppleva den bästa bildkvaliteten, oavsett vad de tittar på. Årtionden av erfarenhet har gjort det möjligt att introducera den växande branschstandarden HDR till våra 4K Ultra HD TV-serier och att förstärka kontrasten ytterligare med Sonys unika X-tended Dynamic Range PRO-teknik. Genom att sammanföra vår fantastiska bildkvalitet med Android TV ger vi nu våra kunder den bästa möjliga användarupplevelsen, säger Motio Kawamura, General Manager TV Product Planning and Marketing på Sony Europe.

Med Android TV kommer snart världens populäraste mobila plattform till Sonys TV-utbud och gör det möjligt att smidigt komma åt innehåll från favoritapparna via Google Play. Med röststyrning via One-Flick Remote eller en kompatibel smartphone går det snabbt och enkelt att hitta innehåll. Android TV lär dessutom känna användaren, vilket innebär att den tar fram personliga rekommendationer på hemsskärmen baserat på vad man tittat på tidigare. Tack vare Google Cast™ är det enkelt att skicka internetvideos, bilder eller annat innehåll direkt från en smartphone till TV:n.

Cirkapris och tillgänglighet
X93C och X94C utgör två av tolv nya 4K Ultra HD TV-serier och finns tillgängliga för förbeställning på www.sony.se.

BRAVIA X93C

55" 35 000 SEK
65" 45 000 SEK

BRAVIA X94C

75" 88 000 SEK


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...