Pressrelease: Nu i Sverige!

LG:S ULTRA HD 4K OLED ÄR ÄNTLIGEN HÄR

– Under sommaren lanserar LG sin första OLED-TV med 4K-upplösning i Sverige och ytterligare tre nya OLED-modeller kommer under hösten. Kombinationen av OLED-teknik och 4K-upplösning ger marknadens i särklass bästa bildkvalitet.

Stockholm, 1 juli, 2015 – Årets mest efterlängtade TV-modeller når äntligen Sverige. När LG nu utökar sitt utbud av modeller med den hyllade OLED-tekniken är det nämligen den superskarpa Ultra HD 4K-upplösningen som gäller. Redan under juli kommer den första 4K OLED TV-modellen EG960V i 55 och 65 tum att bli tillgänglig i butik. Senare under året kommer ytterligare tre modeller, varav två kommer med 4K-upplösning.

– LG var under 2013 först i världen med att lansera TV-apparater med OLED-teknik, och har sedan dess fått otaliga priser för bildkvalitet och design. Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda alla hemmabioentusiaster i Norden vår fantastiska 4K OLED TV, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Kombinationen av OLED-teknikens fantastiska svärta, kontrast och färgåtergivning och den detaljrikedom som 4K-upplösningen ger, gör att jag med övertygelse kan säga att LG erbjuder marknadens överlägset bästa bildkvalitet.

Först ut på marknaden är flaggskeppet LG EG960V, en kurvad modell med OLED och 4K-upplösning som kommer i storlekarna 55 och 65 tum. Dess platta motsvarighet LG EF950V är planerad till att lanseras i oktober. Den tredje modellen med 4K och OLED är den böjda 55-tummaren LG EG920V. Dessutom lanseras LG EG910V, en kurvad OLED-TV med Full HD-upplösning och en storlek på 55 tum. Båda dessa är planerade att lanseras under hösten.

OLED och 4K i kombination ger en fantastisk bildkvalitet där OLED-tekniken med dess individuellt upplysta bildpunkter skapar en perfekt svärta med ett oändligt kontrastförhållande och perfekt betraktningsvinkel, medan 4K-upplösningen visar innehållet med fantastisk detaljrikedom. Det är helt enkelt den perfekta teknikkombinationen för alla som vill få en tittarupplevelse utan kompromisser. För mer information om LG OLED TV, se här.

Gemensamt för samtliga nya modeller är att de utöver OLED-tekniken även är utrustade med LG:s banbrytande Smart TV-system webOS, samt levereras med den intuitiva fjärrkontrollen Magic Remote. Givetvis hittar du mängder av appar som exempelvis Netflix och YouTube, vilka kan användas för att spela upp 4K-innehåll på de modeller som har stöd för upplösningen.

LG fick tidigare i år kvalitetsmärkningen "Netflix Recommended TV" i USA för 2015 års Ultra HD 4K-modeller med webOS 2.0, för sitt användarvänliga Smart-TV-gränssnitt, snabba uppstart av appar och möjligheten att smidigt växla mellan appar och annat innehåll. Denna hedersbetygelse omfattar naturligtvis årets OLED-modeller, så konsumenter som skaffar en 4K OLED-TV från LG kan vara säkra på att få en förstklassig Smart-TV-upplevelse som matchar den fantastiska bildkvaliteten.

Pris och tillgänglighet

LG EG960V kommer att finnas tillgänglig i butik från och med nästa vecka, andra veckan i juli, till ett rekommenderat cirkapris på 49 999 kr för 55 tum samt 74 999 kr för 65 tum.

LG EF950V i 65 och 55 tum förväntas bli tillgänglig i oktober, till samma rekommenderade priser som dess böjda motsvarighet (se ovan).

LG 55EG920V och LG 55EG910V beräknas finnas tillgängliga under hösten, till rekommenderade cirkapriser på 41 999 för 4K-modellen respektive 22 999 kr för Full HD-modellen.


Artikelflöde

Uppdatering

Sony-tv med Dolby Vision

När HDR först lanserades var det bland tillverkarna av tv-apparater lite prestige i vilken eller vilka standarder man stödde, och en sak som till en början verkade skriven i sten var att det krävdes speciell hårdvara för att ta hand om Dolby Vision. Men redan i höstas ryktades det om en uppdatering av Sonys apparater utrustade med deras finaste processor, och nu kommer ett klart besked: Sony ZD9, A1, XE94 och XE93 kommer att uppdateras till Dolby Digital under februari 2018! Det är dessutom inget krångel för användaren, eftersom uppdateringen kommer via nätverk, hurra!


Uppgradering från Denon

Häftigt 3D-ljud med DTS Virtual:X

DTS Virtual:X-firmwareuppdateringen finns nu tillgänglig för Denon AVR-X1400H, Denon AVR-X2400H och Denon AVR-X3400H.
Under våren 2018 släpps uppdateringar även till modellerna AVR-X4400H och AVR-X6400H . Gratis förstås!


Du har väl koll?

OLED-guiden 2017

Sugen på OLED men vet inte var du ska börja? När reorna börjar närma sig är det läge för en djupdykning om de OLED-TV som finns på marknaden. Så lika, men ändå så olika!


Spelnyheter

Paris Game Week

Nytt från spelfesten i Paris


Samsung fixar hypnos

Glöm favoritfilmen

Känner du att det vore kul att se om en film eller en serie? Vill du att det ska kännas nytt och fräscht igen? Samsung kan ha lösningen!


TÄVLINGEN AVGJORD!!!

It Comes at Night

Nu har vi dragit vinnarna. Är du en av dem?


Ni vann filmen på Blu-ray!

47 Meters Down - tävlingen avgjord!

Ännu en spännande tävling. Vann du?


Test: Bladelius Njord Mono

En svensk hästkraft i bion

Om man sitter med en helt vettig bioanläggning i mellanklassen och vill uppgradera, vad är det då vettigast att lägga pengar på?


TÄVLING!

Vinn filmen på Blu-ray!

Vi har fått fem fina exemplar på Blu-ray att tävla ut av det klaustrofobiska thrillerdramat It Comes At Night.


Intervju: Dragomir Mrsic

Brokig sannsaga från förorten till Hollywood

Efter genombrottet som hårdför maffiaboss i Snabba cash slog Dragomir Mrsic igenom även internationellt. Han har också etablerat sig som framgångsrik entreprenör. Men vägen från Fittja till Hollywood har varit lång, tuff och brokig.


Film: 47 Meters Down

47 meter ner kan ingen höra dig skrika

Scenariot i höstens mest gastkramande drama är lika enkelt som skräckfyllt – två tjejer utforskar havet utanför Mexicos kust. När kabeln till deras hajbur brister störtar den ner i djupet. Radiokontakten med ytan är bruten och syret börjar ta slut när vithajar börjar cirkla runt dem ...


Spelrecension

DEAD BY DAYLIGHT

”Assymetric survival horror action” är en genre som bara inom loppet av några veckor fick tillskott i form av två spel. Det ena av dessa två testar vi här”Assymetric survival horror action” är en genre som bara inom loppet av några veckor fick tillskott i form av två spel. Det ena av dessa två testar vi här.


Bygg egen mediaspelare

Bygg egen mediaspelare – och fjärrstyr hemmabion!

Här är prylen för några hundralappar som kan bli precis vad du gör den till – mediaspelare till tv:n, surfdator i fickformat, fjärrstyrning av elektrisk utrustning i hemmabion eller avkännare för övervakning av temperaturer, färger, rörelser med mera.


Alternativ till actionfilmen: Livesänd balett för hela familjen!

ALICE I UNDERLANDET FRÅN ROYAL OPERA HOUSE I LONDON

På måndag den 23 oktober livesänds den framstående brittiske koreografen Christopher Wheeldons  balett Alice i Underlandet på SF Bio från Royal Opera House i London


Hemmabioskolan

Bakgrundsbelysningen

Du läser ofta om det i tester och nyheter. Men hur fungerar egentligen ljuset från en TV? Hemmabioskolan går igenom varianterna!


Meddelande

Laddar meddelande...