Pressrelease: Nu i Sverige!

LG:S ULTRA HD 4K OLED ÄR ÄNTLIGEN HÄR

– Under sommaren lanserar LG sin första OLED-TV med 4K-upplösning i Sverige och ytterligare tre nya OLED-modeller kommer under hösten. Kombinationen av OLED-teknik och 4K-upplösning ger marknadens i särklass bästa bildkvalitet.

Stockholm, 1 juli, 2015 – Årets mest efterlängtade TV-modeller når äntligen Sverige. När LG nu utökar sitt utbud av modeller med den hyllade OLED-tekniken är det nämligen den superskarpa Ultra HD 4K-upplösningen som gäller. Redan under juli kommer den första 4K OLED TV-modellen EG960V i 55 och 65 tum att bli tillgänglig i butik. Senare under året kommer ytterligare tre modeller, varav två kommer med 4K-upplösning.

– LG var under 2013 först i världen med att lansera TV-apparater med OLED-teknik, och har sedan dess fått otaliga priser för bildkvalitet och design. Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda alla hemmabioentusiaster i Norden vår fantastiska 4K OLED TV, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Kombinationen av OLED-teknikens fantastiska svärta, kontrast och färgåtergivning och den detaljrikedom som 4K-upplösningen ger, gör att jag med övertygelse kan säga att LG erbjuder marknadens överlägset bästa bildkvalitet.

Först ut på marknaden är flaggskeppet LG EG960V, en kurvad modell med OLED och 4K-upplösning som kommer i storlekarna 55 och 65 tum. Dess platta motsvarighet LG EF950V är planerad till att lanseras i oktober. Den tredje modellen med 4K och OLED är den böjda 55-tummaren LG EG920V. Dessutom lanseras LG EG910V, en kurvad OLED-TV med Full HD-upplösning och en storlek på 55 tum. Båda dessa är planerade att lanseras under hösten.

OLED och 4K i kombination ger en fantastisk bildkvalitet där OLED-tekniken med dess individuellt upplysta bildpunkter skapar en perfekt svärta med ett oändligt kontrastförhållande och perfekt betraktningsvinkel, medan 4K-upplösningen visar innehållet med fantastisk detaljrikedom. Det är helt enkelt den perfekta teknikkombinationen för alla som vill få en tittarupplevelse utan kompromisser. För mer information om LG OLED TV, se här.

Gemensamt för samtliga nya modeller är att de utöver OLED-tekniken även är utrustade med LG:s banbrytande Smart TV-system webOS, samt levereras med den intuitiva fjärrkontrollen Magic Remote. Givetvis hittar du mängder av appar som exempelvis Netflix och YouTube, vilka kan användas för att spela upp 4K-innehåll på de modeller som har stöd för upplösningen.

LG fick tidigare i år kvalitetsmärkningen "Netflix Recommended TV" i USA för 2015 års Ultra HD 4K-modeller med webOS 2.0, för sitt användarvänliga Smart-TV-gränssnitt, snabba uppstart av appar och möjligheten att smidigt växla mellan appar och annat innehåll. Denna hedersbetygelse omfattar naturligtvis årets OLED-modeller, så konsumenter som skaffar en 4K OLED-TV från LG kan vara säkra på att få en förstklassig Smart-TV-upplevelse som matchar den fantastiska bildkvaliteten.

Pris och tillgänglighet

LG EG960V kommer att finnas tillgänglig i butik från och med nästa vecka, andra veckan i juli, till ett rekommenderat cirkapris på 49 999 kr för 55 tum samt 74 999 kr för 65 tum.

LG EF950V i 65 och 55 tum förväntas bli tillgänglig i oktober, till samma rekommenderade priser som dess böjda motsvarighet (se ovan).

LG 55EG920V och LG 55EG910V beräknas finnas tillgängliga under hösten, till rekommenderade cirkapriser på 41 999 för 4K-modellen respektive 22 999 kr för Full HD-modellen.


Artikelflöde

TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Marantz NR1609

Röststyrd lågprofil

Marantz uppskattade slimline-receivrar heter i år NR1509 och NR1609!


Test: VSSL A.3

Ljud i hela huset

När du ändå håller på att installera en ordentlig hemmabio, varför inte se till att du på ett smidigt sätt kan lyssna på musik i resten av huset?


SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


Meddelande

Laddar meddelande...