Pressrelease: Nu i Sverige!

LG:S ULTRA HD 4K OLED ÄR ÄNTLIGEN HÄR

– Under sommaren lanserar LG sin första OLED-TV med 4K-upplösning i Sverige och ytterligare tre nya OLED-modeller kommer under hösten. Kombinationen av OLED-teknik och 4K-upplösning ger marknadens i särklass bästa bildkvalitet.

Stockholm, 1 juli, 2015 – Årets mest efterlängtade TV-modeller når äntligen Sverige. När LG nu utökar sitt utbud av modeller med den hyllade OLED-tekniken är det nämligen den superskarpa Ultra HD 4K-upplösningen som gäller. Redan under juli kommer den första 4K OLED TV-modellen EG960V i 55 och 65 tum att bli tillgänglig i butik. Senare under året kommer ytterligare tre modeller, varav två kommer med 4K-upplösning.

– LG var under 2013 först i världen med att lansera TV-apparater med OLED-teknik, och har sedan dess fått otaliga priser för bildkvalitet och design. Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda alla hemmabioentusiaster i Norden vår fantastiska 4K OLED TV, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Kombinationen av OLED-teknikens fantastiska svärta, kontrast och färgåtergivning och den detaljrikedom som 4K-upplösningen ger, gör att jag med övertygelse kan säga att LG erbjuder marknadens överlägset bästa bildkvalitet.

Först ut på marknaden är flaggskeppet LG EG960V, en kurvad modell med OLED och 4K-upplösning som kommer i storlekarna 55 och 65 tum. Dess platta motsvarighet LG EF950V är planerad till att lanseras i oktober. Den tredje modellen med 4K och OLED är den böjda 55-tummaren LG EG920V. Dessutom lanseras LG EG910V, en kurvad OLED-TV med Full HD-upplösning och en storlek på 55 tum. Båda dessa är planerade att lanseras under hösten.

OLED och 4K i kombination ger en fantastisk bildkvalitet där OLED-tekniken med dess individuellt upplysta bildpunkter skapar en perfekt svärta med ett oändligt kontrastförhållande och perfekt betraktningsvinkel, medan 4K-upplösningen visar innehållet med fantastisk detaljrikedom. Det är helt enkelt den perfekta teknikkombinationen för alla som vill få en tittarupplevelse utan kompromisser. För mer information om LG OLED TV, se här.

Gemensamt för samtliga nya modeller är att de utöver OLED-tekniken även är utrustade med LG:s banbrytande Smart TV-system webOS, samt levereras med den intuitiva fjärrkontrollen Magic Remote. Givetvis hittar du mängder av appar som exempelvis Netflix och YouTube, vilka kan användas för att spela upp 4K-innehåll på de modeller som har stöd för upplösningen.

LG fick tidigare i år kvalitetsmärkningen "Netflix Recommended TV" i USA för 2015 års Ultra HD 4K-modeller med webOS 2.0, för sitt användarvänliga Smart-TV-gränssnitt, snabba uppstart av appar och möjligheten att smidigt växla mellan appar och annat innehåll. Denna hedersbetygelse omfattar naturligtvis årets OLED-modeller, så konsumenter som skaffar en 4K OLED-TV från LG kan vara säkra på att få en förstklassig Smart-TV-upplevelse som matchar den fantastiska bildkvaliteten.

Pris och tillgänglighet

LG EG960V kommer att finnas tillgänglig i butik från och med nästa vecka, andra veckan i juli, till ett rekommenderat cirkapris på 49 999 kr för 55 tum samt 74 999 kr för 65 tum.

LG EF950V i 65 och 55 tum förväntas bli tillgänglig i oktober, till samma rekommenderade priser som dess böjda motsvarighet (se ovan).

LG 55EG920V och LG 55EG910V beräknas finnas tillgängliga under hösten, till rekommenderade cirkapriser på 41 999 för 4K-modellen respektive 22 999 kr för Full HD-modellen.


Artikelflöde

Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Meddelande

Laddar meddelande...