Pressrelease: Nu i Sverige!

LG:S ULTRA HD 4K OLED ÄR ÄNTLIGEN HÄR

– Under sommaren lanserar LG sin första OLED-TV med 4K-upplösning i Sverige och ytterligare tre nya OLED-modeller kommer under hösten. Kombinationen av OLED-teknik och 4K-upplösning ger marknadens i särklass bästa bildkvalitet.

Stockholm, 1 juli, 2015 – Årets mest efterlängtade TV-modeller når äntligen Sverige. När LG nu utökar sitt utbud av modeller med den hyllade OLED-tekniken är det nämligen den superskarpa Ultra HD 4K-upplösningen som gäller. Redan under juli kommer den första 4K OLED TV-modellen EG960V i 55 och 65 tum att bli tillgänglig i butik. Senare under året kommer ytterligare tre modeller, varav två kommer med 4K-upplösning.

– LG var under 2013 först i världen med att lansera TV-apparater med OLED-teknik, och har sedan dess fått otaliga priser för bildkvalitet och design. Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen och är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda alla hemmabioentusiaster i Norden vår fantastiska 4K OLED TV, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Kombinationen av OLED-teknikens fantastiska svärta, kontrast och färgåtergivning och den detaljrikedom som 4K-upplösningen ger, gör att jag med övertygelse kan säga att LG erbjuder marknadens överlägset bästa bildkvalitet.

Först ut på marknaden är flaggskeppet LG EG960V, en kurvad modell med OLED och 4K-upplösning som kommer i storlekarna 55 och 65 tum. Dess platta motsvarighet LG EF950V är planerad till att lanseras i oktober. Den tredje modellen med 4K och OLED är den böjda 55-tummaren LG EG920V. Dessutom lanseras LG EG910V, en kurvad OLED-TV med Full HD-upplösning och en storlek på 55 tum. Båda dessa är planerade att lanseras under hösten.

OLED och 4K i kombination ger en fantastisk bildkvalitet där OLED-tekniken med dess individuellt upplysta bildpunkter skapar en perfekt svärta med ett oändligt kontrastförhållande och perfekt betraktningsvinkel, medan 4K-upplösningen visar innehållet med fantastisk detaljrikedom. Det är helt enkelt den perfekta teknikkombinationen för alla som vill få en tittarupplevelse utan kompromisser. För mer information om LG OLED TV, se här.

Gemensamt för samtliga nya modeller är att de utöver OLED-tekniken även är utrustade med LG:s banbrytande Smart TV-system webOS, samt levereras med den intuitiva fjärrkontrollen Magic Remote. Givetvis hittar du mängder av appar som exempelvis Netflix och YouTube, vilka kan användas för att spela upp 4K-innehåll på de modeller som har stöd för upplösningen.

LG fick tidigare i år kvalitetsmärkningen "Netflix Recommended TV" i USA för 2015 års Ultra HD 4K-modeller med webOS 2.0, för sitt användarvänliga Smart-TV-gränssnitt, snabba uppstart av appar och möjligheten att smidigt växla mellan appar och annat innehåll. Denna hedersbetygelse omfattar naturligtvis årets OLED-modeller, så konsumenter som skaffar en 4K OLED-TV från LG kan vara säkra på att få en förstklassig Smart-TV-upplevelse som matchar den fantastiska bildkvaliteten.

Pris och tillgänglighet

LG EG960V kommer att finnas tillgänglig i butik från och med nästa vecka, andra veckan i juli, till ett rekommenderat cirkapris på 49 999 kr för 55 tum samt 74 999 kr för 65 tum.

LG EF950V i 65 och 55 tum förväntas bli tillgänglig i oktober, till samma rekommenderade priser som dess böjda motsvarighet (se ovan).

LG 55EG920V och LG 55EG910V beräknas finnas tillgängliga under hösten, till rekommenderade cirkapriser på 41 999 för 4K-modellen respektive 22 999 kr för Full HD-modellen.


Artikelflöde

Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


Meddelande

Laddar meddelande...