Vifta med telefonen

Sonos autokalibrering och NY Play5

Sonos lanserar nu Trueplay, en funktion som gör att du med en iOS-pryl och 45 sekunders "dansande" kan få din Sonoshögtalare kalibrerad för just ditt rum och placering! Dessutom kommer snart den helt nya Play:5, firmans hittills bästa högtalare.

Så hur fungerar Trueplay?
Jo, du går helt enkelt runt i rummet och viftar lugnt med din telefon eller padda, och när det är klart har din Sonospryl kalibrerats. Du kan i efterhand slå av och på funktionen för att höra vad den har gjort, och är du inte nöjd är det lika enkelt att göra en ny kalibrering. Till att börja med funkar Trueplay med Sonos nuvarande Play:5, Play:3 och Play:1, samt givetvis den nya Play:5, men på lite sikt ska det även fungera med Play:bar och sannolikt också Play:sub så du kan kalibrera din Sonos hemmabio.

Varför finns Trueplay då bara till iOS och inte till Android?
Problemet för Sonos är att mikrofonerna i Androidprylar inte är standardiserade alls, vilket gör det minst sagt vanskligt att använda en Androidtelefon för kalibrering. Man har dock planer på att utöka Trueplay så att telefonens mik kan kalibreras, vilket kommer att bli möjligt tack vare att den nya Play:5 har inbyggda mikrofoner. Genom att jämföra Sonos egen mikrofon med den i telefonen kan Trueplay lära sig hur din telefonmik är beskaffad, och sedan ska kalibreringen kunna fungera. Något att hoppas på för alla oss med Androidlurar alltså!

Nya Play:5 då?
Ja, här har Sonos tagit i rejält! Högtalaren är större (framför allt djupare) än gamla Play:5, och med tre diskanter och lika många mellanregister finns tack vare individuella slutsteg också möjlighet att påverka ljudet ordentligt, inte minst beroende på om högtalaren placeras stående eller liggande. Ett stereopar placeras med fördel stående för bästa stereobild, eller liggande för att fylla ett rum med ljud. Nya Play:5 lär kosta runt 5 400 kronor och lanseras senare i höst.


Artikelflöde

TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Marantz NR1609

Röststyrd lågprofil

Marantz uppskattade slimline-receivrar heter i år NR1509 och NR1609!


Test: VSSL A.3

Ljud i hela huset

När du ändå håller på att installera en ordentlig hemmabio, varför inte se till att du på ett smidigt sätt kan lyssna på musik i resten av huset?


SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


Meddelande

Laddar meddelande...