BenQ:s nya projektorer

Rec. 709 HDTV-standard ger högkvalitativ bioupplevelse i hemmet

BenQ lanserar tre nya projektorer - W1110 för kristallklar bild, och W2000 samt W3000 för att ta hemmabioupplevelsen till en helt ny nivå tack vare BenQ-teknologin som klarar Rec. 709-standard för HD färgreproduktion.

Lyxa till det med familj och vänner hemma i vardagsrummet, med högkvalitativ projektion från BenQ som nu lanserar W1110, W2000 och W3000.

Utöver den fina färgåtergivningen hos den nya serien har de tre 1080 p Full HD-projektorerna även ett optimerat optiskt system för bra bildskärpa, lens shift, sidoprojektion, short throw-teknologi, big zoom, trådlösa Full HD-anslutningsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt.

Rec. 709 är den internationella HDTV-standard som introducerades på nittiotalet för att garantera korrekt färgreproduktion och fånga filmskaparens vision. Endast Rec. 709-utrustning klarar av att reproducera originalkvaliteten och den autentiska färgen i HD-innehåll och nu är denna kvalitetsnivå även tillgänglig för hemmabruk, genom BenQ W2000 och W3000. För att bygga ett färghjul som kan producera Rec. 709-färger har BenQ fokuserat extra på hårdvaran och optimering av programvaran, för att kontrollera att hela produktlinjen, och varje enskild projektor, levererar perfekt Rec. 709-prestanda. De två tyngre modellerna är också precisionskalibrerade med ett 6X RGBRGB-färghjul med finjusterade färgsegment för att återskapa naturtrogna färger och ge en förstklassig tittarupplevelse.

Skärpa i både bild och ljud
BenQ:s nya projektorserie har en exklusiv CinemaMaster-teknologi. Hos W3000-modellen inkluderar funktionerna en Motion Enhancer som förstärker känslan i rörelser, t.ex. i actionscener, genom att införa 36 interpolerade ramar mellan sekvenserna för levande 60-frames-per-second-video. Color Enhancer använder komplexa algoritmer för att göra detaljerade justeringar i ljusmättnaden för äkta och mer levande nyanser och pigment. Pixel Enhancer producerar skarpare bilder och mer realistiska ytskikt för att avslöja även de finaste detaljerna i bilden. Genom Skin Tone lyfts och stärks skådespelarnas hudtoner utan att bakgrundens nyanser påverkas.
Hemmabio-projektorerna är dessutom ISFccc®-kalibrerade, vilket innebär att bild- och färgprestandan kan anpassas ytterligare för att passa alla miljöer och personliga preferenser.

Snabbt, enkelt och högkvalitativt
BenQ:s hemmabioprojektorer skapar realistisk underhållning genom ett högt ANSI-kontrastförhållande för att ge den renaste och mest detaljerade visuella prestandan. Genom att stärka ljusnivåerna i varje individuell pixel ger de mer definierade detaljer utan förvrängd grafik.

Att rigga en hemmabioprojektor har aldrig varit enklare
Genom den mångsidiga short throw-funktionen kan en 100-tums projektionsyta åstadkommas på endast 2.5 meters avstånd, så att även det minsta vardagsrummet kan erbjuda storskärmsunderhållning. Zoommöjligheterna är anpassnings-bara för alla typer av rum och Vertical lens shift gör att den projicerade bilden kan justeras upp eller ner utan att behöva höja eller sänka enheten, eller offra bildkvalitet. W3000 kan till och med positioneras och projicera horisontalt, genom H/V lens shift-funktionaliteten och 2D-keystone (hos W2000 och W3000) ger ännu mer flexibla placeringsmöjligheter.

Tillägg för personlig anpassning
Till BenQ:s nya hemmabioserie finns ett tillägg för trådlös Full HD som gör det möjligt att streama okomprimerat 1080p-material i projektorn, även i 3D. Den okomprimerade tekniken har många fördelar jämfört med den komprimerade, vilket bland annat avslöjas i den fördröjningsfria prestandan i krävande filmscener eller actionintensiva spel. Det trådlösa kitet har fyra antenner som förstärker signalen med upp till 30 meter, även genom väggar, medan Dynamic Frequency Selection-funktionen kompenserar för förlorade signaler genom att koppla om mellan kanalerna.
W1110 och W2000 har också förbättrat luftflöde och ett fläktsystem som reducerar akustiskt brus till 27dBA, vilket ger en mer behaglig helhetsupplevelse.

BenQ:s nya serie av hemmabioprojektorer finns tillgänglig i Sverige nu och kostar cirka 8.990 SEK (W1110), 10.990 SEK (W2000) och 15.990 SEK (W3000) inklusive moms.


Artikelflöde

KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Meddelande

Laddar meddelande...