BenQ:s nya projektorer

Rec. 709 HDTV-standard ger högkvalitativ bioupplevelse i hemmet

BenQ lanserar tre nya projektorer - W1110 för kristallklar bild, och W2000 samt W3000 för att ta hemmabioupplevelsen till en helt ny nivå tack vare BenQ-teknologin som klarar Rec. 709-standard för HD färgreproduktion.

Lyxa till det med familj och vänner hemma i vardagsrummet, med högkvalitativ projektion från BenQ som nu lanserar W1110, W2000 och W3000.

Utöver den fina färgåtergivningen hos den nya serien har de tre 1080 p Full HD-projektorerna även ett optimerat optiskt system för bra bildskärpa, lens shift, sidoprojektion, short throw-teknologi, big zoom, trådlösa Full HD-anslutningsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt.

Rec. 709 är den internationella HDTV-standard som introducerades på nittiotalet för att garantera korrekt färgreproduktion och fånga filmskaparens vision. Endast Rec. 709-utrustning klarar av att reproducera originalkvaliteten och den autentiska färgen i HD-innehåll och nu är denna kvalitetsnivå även tillgänglig för hemmabruk, genom BenQ W2000 och W3000. För att bygga ett färghjul som kan producera Rec. 709-färger har BenQ fokuserat extra på hårdvaran och optimering av programvaran, för att kontrollera att hela produktlinjen, och varje enskild projektor, levererar perfekt Rec. 709-prestanda. De två tyngre modellerna är också precisionskalibrerade med ett 6X RGBRGB-färghjul med finjusterade färgsegment för att återskapa naturtrogna färger och ge en förstklassig tittarupplevelse.

Skärpa i både bild och ljud
BenQ:s nya projektorserie har en exklusiv CinemaMaster-teknologi. Hos W3000-modellen inkluderar funktionerna en Motion Enhancer som förstärker känslan i rörelser, t.ex. i actionscener, genom att införa 36 interpolerade ramar mellan sekvenserna för levande 60-frames-per-second-video. Color Enhancer använder komplexa algoritmer för att göra detaljerade justeringar i ljusmättnaden för äkta och mer levande nyanser och pigment. Pixel Enhancer producerar skarpare bilder och mer realistiska ytskikt för att avslöja även de finaste detaljerna i bilden. Genom Skin Tone lyfts och stärks skådespelarnas hudtoner utan att bakgrundens nyanser påverkas.
Hemmabio-projektorerna är dessutom ISFccc®-kalibrerade, vilket innebär att bild- och färgprestandan kan anpassas ytterligare för att passa alla miljöer och personliga preferenser.

Snabbt, enkelt och högkvalitativt
BenQ:s hemmabioprojektorer skapar realistisk underhållning genom ett högt ANSI-kontrastförhållande för att ge den renaste och mest detaljerade visuella prestandan. Genom att stärka ljusnivåerna i varje individuell pixel ger de mer definierade detaljer utan förvrängd grafik.

Att rigga en hemmabioprojektor har aldrig varit enklare
Genom den mångsidiga short throw-funktionen kan en 100-tums projektionsyta åstadkommas på endast 2.5 meters avstånd, så att även det minsta vardagsrummet kan erbjuda storskärmsunderhållning. Zoommöjligheterna är anpassnings-bara för alla typer av rum och Vertical lens shift gör att den projicerade bilden kan justeras upp eller ner utan att behöva höja eller sänka enheten, eller offra bildkvalitet. W3000 kan till och med positioneras och projicera horisontalt, genom H/V lens shift-funktionaliteten och 2D-keystone (hos W2000 och W3000) ger ännu mer flexibla placeringsmöjligheter.

Tillägg för personlig anpassning
Till BenQ:s nya hemmabioserie finns ett tillägg för trådlös Full HD som gör det möjligt att streama okomprimerat 1080p-material i projektorn, även i 3D. Den okomprimerade tekniken har många fördelar jämfört med den komprimerade, vilket bland annat avslöjas i den fördröjningsfria prestandan i krävande filmscener eller actionintensiva spel. Det trådlösa kitet har fyra antenner som förstärker signalen med upp till 30 meter, även genom väggar, medan Dynamic Frequency Selection-funktionen kompenserar för förlorade signaler genom att koppla om mellan kanalerna.
W1110 och W2000 har också förbättrat luftflöde och ett fläktsystem som reducerar akustiskt brus till 27dBA, vilket ger en mer behaglig helhetsupplevelse.

BenQ:s nya serie av hemmabioprojektorer finns tillgänglig i Sverige nu och kostar cirka 8.990 SEK (W1110), 10.990 SEK (W2000) och 15.990 SEK (W3000) inklusive moms.


Artikelflöde

Rätt in i smeten

Vi testar TCL X9006

Bland alla mellanklassmodeller är bra kapacitet för HDR faktiskt lite ovanligt. TCL kör på med bra bild och möjligheter men också en del underligheter.


Test: Stealth Acoustics

Osynligt ljud utan ursäkter

Vi har testat helt osynliga högtalare förut, alltså sådana som man fäller in i väggen och sedan spacklar in och målar över, men det här är första gången vi hört något som ljudmässigt börjar likna ”normala” högtalare!


Smarta hem

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


NY REFERENCE PREMIERE-SERIE FRÅN KLIPSCH

Med uppdaterad titandiskant och Tractrix-horn ska nya Reference Premiere-serien från Klipsch leverera allt ifrån bättre frekvensrespons och generösare ljudbild till finare detaljarbete och transparens.


Spelbranschen

DET GÅR BRA FÖR SPELFÖRETAG I JAPAN

I finanstidningen Toyo Keizai rankar man landets rikaste företag.


Test

Onkyo TX-RZ820

Som vi skrev i förra numret är denna klass runt 10 000 kronor för många en gyllene medelväg: tillräckligt bra utan att bli alltför kostsam, med vettiga finesser och funktioner och kanske framför allt med en känsla av att man utnyttjar förstärkaren ordentligt.


Recension

STAR WARS BATTLEFRONT 2

Det enkla faktum att Star Wars är Star Wars gör att svenska Dice redan har en klar fördel när de tog över och rebootade Star Wars Battlefront-serien.


Recension

THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM till Switch!

Perfekt så här när nästa säsong a Game of Thrones ligger så jobbigt långt fram i tiden, och man verkligen behöver sin drak-fix, kommer ett av de bästa äventyrs-RPG-spelen någonsin och landar på Nintendo Switch.


Nya basar från SVS

Hela vägen ner till 13hz

SVS kommer med helt nya basar i 4000-serien som ersättare för den deras välkända subwooferfamilj. Det är alltså frågan om mer än en uppdatering.


Test Samsung MS-760

Bättre tv-ljud – i tre steg

Det är lätt att ta Samsungs nya limpa på allvar, speciellt som konsumenten kan börja med grunden och bygga på till riktig bio!


Uppdatering

Sony-tv med Dolby Vision

När HDR först lanserades var det bland tillverkarna av tv-apparater lite prestige i vilken eller vilka standarder man stödde, och en sak som till en början verkade skriven i sten var att det krävdes speciell hårdvara för att ta hand om Dolby Vision. Men redan i höstas ryktades det om en uppdatering av Sonys apparater utrustade med deras finaste processor, och nu kommer ett klart besked: Sony ZD9, A1, XE94 och XE93 kommer att uppdateras till Dolby Digital under februari 2018! Det är dessutom inget krångel för användaren, eftersom uppdateringen kommer via nätverk, hurra!


Uppgradering från Denon

Häftigt 3D-ljud med DTS Virtual:X

DTS Virtual:X-firmwareuppdateringen finns nu tillgänglig för Denon AVR-X1400H, Denon AVR-X2400H och Denon AVR-X3400H.
Under våren 2018 släpps uppdateringar även till modellerna AVR-X4400H och AVR-X6400H . Gratis förstås!


Du har väl koll?

OLED-guiden 2017

Sugen på OLED men vet inte var du ska börja? När reorna börjar närma sig är det läge för en djupdykning om de OLED-TV som finns på marknaden. Så lika, men ändå så olika!


Spelnyheter

Paris Game Week

Nytt från spelfesten i Paris


Samsung fixar hypnos

Glöm favoritfilmen

Känner du att det vore kul att se om en film eller en serie? Vill du att det ska kännas nytt och fräscht igen? Samsung kan ha lösningen!


Meddelande

Laddar meddelande...