BenQ:s nya projektorer

Rec. 709 HDTV-standard ger högkvalitativ bioupplevelse i hemmet

BenQ lanserar tre nya projektorer - W1110 för kristallklar bild, och W2000 samt W3000 för att ta hemmabioupplevelsen till en helt ny nivå tack vare BenQ-teknologin som klarar Rec. 709-standard för HD färgreproduktion.

Lyxa till det med familj och vänner hemma i vardagsrummet, med högkvalitativ projektion från BenQ som nu lanserar W1110, W2000 och W3000.

Utöver den fina färgåtergivningen hos den nya serien har de tre 1080 p Full HD-projektorerna även ett optimerat optiskt system för bra bildskärpa, lens shift, sidoprojektion, short throw-teknologi, big zoom, trådlösa Full HD-anslutningsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt.

Rec. 709 är den internationella HDTV-standard som introducerades på nittiotalet för att garantera korrekt färgreproduktion och fånga filmskaparens vision. Endast Rec. 709-utrustning klarar av att reproducera originalkvaliteten och den autentiska färgen i HD-innehåll och nu är denna kvalitetsnivå även tillgänglig för hemmabruk, genom BenQ W2000 och W3000. För att bygga ett färghjul som kan producera Rec. 709-färger har BenQ fokuserat extra på hårdvaran och optimering av programvaran, för att kontrollera att hela produktlinjen, och varje enskild projektor, levererar perfekt Rec. 709-prestanda. De två tyngre modellerna är också precisionskalibrerade med ett 6X RGBRGB-färghjul med finjusterade färgsegment för att återskapa naturtrogna färger och ge en förstklassig tittarupplevelse.

Skärpa i både bild och ljud
BenQ:s nya projektorserie har en exklusiv CinemaMaster-teknologi. Hos W3000-modellen inkluderar funktionerna en Motion Enhancer som förstärker känslan i rörelser, t.ex. i actionscener, genom att införa 36 interpolerade ramar mellan sekvenserna för levande 60-frames-per-second-video. Color Enhancer använder komplexa algoritmer för att göra detaljerade justeringar i ljusmättnaden för äkta och mer levande nyanser och pigment. Pixel Enhancer producerar skarpare bilder och mer realistiska ytskikt för att avslöja även de finaste detaljerna i bilden. Genom Skin Tone lyfts och stärks skådespelarnas hudtoner utan att bakgrundens nyanser påverkas.
Hemmabio-projektorerna är dessutom ISFccc®-kalibrerade, vilket innebär att bild- och färgprestandan kan anpassas ytterligare för att passa alla miljöer och personliga preferenser.

Snabbt, enkelt och högkvalitativt
BenQ:s hemmabioprojektorer skapar realistisk underhållning genom ett högt ANSI-kontrastförhållande för att ge den renaste och mest detaljerade visuella prestandan. Genom att stärka ljusnivåerna i varje individuell pixel ger de mer definierade detaljer utan förvrängd grafik.

Att rigga en hemmabioprojektor har aldrig varit enklare
Genom den mångsidiga short throw-funktionen kan en 100-tums projektionsyta åstadkommas på endast 2.5 meters avstånd, så att även det minsta vardagsrummet kan erbjuda storskärmsunderhållning. Zoommöjligheterna är anpassnings-bara för alla typer av rum och Vertical lens shift gör att den projicerade bilden kan justeras upp eller ner utan att behöva höja eller sänka enheten, eller offra bildkvalitet. W3000 kan till och med positioneras och projicera horisontalt, genom H/V lens shift-funktionaliteten och 2D-keystone (hos W2000 och W3000) ger ännu mer flexibla placeringsmöjligheter.

Tillägg för personlig anpassning
Till BenQ:s nya hemmabioserie finns ett tillägg för trådlös Full HD som gör det möjligt att streama okomprimerat 1080p-material i projektorn, även i 3D. Den okomprimerade tekniken har många fördelar jämfört med den komprimerade, vilket bland annat avslöjas i den fördröjningsfria prestandan i krävande filmscener eller actionintensiva spel. Det trådlösa kitet har fyra antenner som förstärker signalen med upp till 30 meter, även genom väggar, medan Dynamic Frequency Selection-funktionen kompenserar för förlorade signaler genom att koppla om mellan kanalerna.
W1110 och W2000 har också förbättrat luftflöde och ett fläktsystem som reducerar akustiskt brus till 27dBA, vilket ger en mer behaglig helhetsupplevelse.

BenQ:s nya serie av hemmabioprojektorer finns tillgänglig i Sverige nu och kostar cirka 8.990 SEK (W1110), 10.990 SEK (W2000) och 15.990 SEK (W3000) inklusive moms.


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...