BenQ:s nya projektorer

Rec. 709 HDTV-standard ger högkvalitativ bioupplevelse i hemmet

BenQ lanserar tre nya projektorer - W1110 för kristallklar bild, och W2000 samt W3000 för att ta hemmabioupplevelsen till en helt ny nivå tack vare BenQ-teknologin som klarar Rec. 709-standard för HD färgreproduktion.

Lyxa till det med familj och vänner hemma i vardagsrummet, med högkvalitativ projektion från BenQ som nu lanserar W1110, W2000 och W3000.

Utöver den fina färgåtergivningen hos den nya serien har de tre 1080 p Full HD-projektorerna även ett optimerat optiskt system för bra bildskärpa, lens shift, sidoprojektion, short throw-teknologi, big zoom, trådlösa Full HD-anslutningsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt.

Rec. 709 är den internationella HDTV-standard som introducerades på nittiotalet för att garantera korrekt färgreproduktion och fånga filmskaparens vision. Endast Rec. 709-utrustning klarar av att reproducera originalkvaliteten och den autentiska färgen i HD-innehåll och nu är denna kvalitetsnivå även tillgänglig för hemmabruk, genom BenQ W2000 och W3000. För att bygga ett färghjul som kan producera Rec. 709-färger har BenQ fokuserat extra på hårdvaran och optimering av programvaran, för att kontrollera att hela produktlinjen, och varje enskild projektor, levererar perfekt Rec. 709-prestanda. De två tyngre modellerna är också precisionskalibrerade med ett 6X RGBRGB-färghjul med finjusterade färgsegment för att återskapa naturtrogna färger och ge en förstklassig tittarupplevelse.

Skärpa i både bild och ljud
BenQ:s nya projektorserie har en exklusiv CinemaMaster-teknologi. Hos W3000-modellen inkluderar funktionerna en Motion Enhancer som förstärker känslan i rörelser, t.ex. i actionscener, genom att införa 36 interpolerade ramar mellan sekvenserna för levande 60-frames-per-second-video. Color Enhancer använder komplexa algoritmer för att göra detaljerade justeringar i ljusmättnaden för äkta och mer levande nyanser och pigment. Pixel Enhancer producerar skarpare bilder och mer realistiska ytskikt för att avslöja även de finaste detaljerna i bilden. Genom Skin Tone lyfts och stärks skådespelarnas hudtoner utan att bakgrundens nyanser påverkas.
Hemmabio-projektorerna är dessutom ISFccc®-kalibrerade, vilket innebär att bild- och färgprestandan kan anpassas ytterligare för att passa alla miljöer och personliga preferenser.

Snabbt, enkelt och högkvalitativt
BenQ:s hemmabioprojektorer skapar realistisk underhållning genom ett högt ANSI-kontrastförhållande för att ge den renaste och mest detaljerade visuella prestandan. Genom att stärka ljusnivåerna i varje individuell pixel ger de mer definierade detaljer utan förvrängd grafik.

Att rigga en hemmabioprojektor har aldrig varit enklare
Genom den mångsidiga short throw-funktionen kan en 100-tums projektionsyta åstadkommas på endast 2.5 meters avstånd, så att även det minsta vardagsrummet kan erbjuda storskärmsunderhållning. Zoommöjligheterna är anpassnings-bara för alla typer av rum och Vertical lens shift gör att den projicerade bilden kan justeras upp eller ner utan att behöva höja eller sänka enheten, eller offra bildkvalitet. W3000 kan till och med positioneras och projicera horisontalt, genom H/V lens shift-funktionaliteten och 2D-keystone (hos W2000 och W3000) ger ännu mer flexibla placeringsmöjligheter.

Tillägg för personlig anpassning
Till BenQ:s nya hemmabioserie finns ett tillägg för trådlös Full HD som gör det möjligt att streama okomprimerat 1080p-material i projektorn, även i 3D. Den okomprimerade tekniken har många fördelar jämfört med den komprimerade, vilket bland annat avslöjas i den fördröjningsfria prestandan i krävande filmscener eller actionintensiva spel. Det trådlösa kitet har fyra antenner som förstärker signalen med upp till 30 meter, även genom väggar, medan Dynamic Frequency Selection-funktionen kompenserar för förlorade signaler genom att koppla om mellan kanalerna.
W1110 och W2000 har också förbättrat luftflöde och ett fläktsystem som reducerar akustiskt brus till 27dBA, vilket ger en mer behaglig helhetsupplevelse.

BenQ:s nya serie av hemmabioprojektorer finns tillgänglig i Sverige nu och kostar cirka 8.990 SEK (W1110), 10.990 SEK (W2000) och 15.990 SEK (W3000) inklusive moms.


Artikelflöde

Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Meddelande

Laddar meddelande...