BenQ:s nya projektorer

Rec. 709 HDTV-standard ger högkvalitativ bioupplevelse i hemmet

BenQ lanserar tre nya projektorer - W1110 för kristallklar bild, och W2000 samt W3000 för att ta hemmabioupplevelsen till en helt ny nivå tack vare BenQ-teknologin som klarar Rec. 709-standard för HD färgreproduktion.

Lyxa till det med familj och vänner hemma i vardagsrummet, med högkvalitativ projektion från BenQ som nu lanserar W1110, W2000 och W3000.

Utöver den fina färgåtergivningen hos den nya serien har de tre 1080 p Full HD-projektorerna även ett optimerat optiskt system för bra bildskärpa, lens shift, sidoprojektion, short throw-teknologi, big zoom, trådlösa Full HD-anslutningsmöjligheter och ett användarvänligt gränssnitt.

Rec. 709 är den internationella HDTV-standard som introducerades på nittiotalet för att garantera korrekt färgreproduktion och fånga filmskaparens vision. Endast Rec. 709-utrustning klarar av att reproducera originalkvaliteten och den autentiska färgen i HD-innehåll och nu är denna kvalitetsnivå även tillgänglig för hemmabruk, genom BenQ W2000 och W3000. För att bygga ett färghjul som kan producera Rec. 709-färger har BenQ fokuserat extra på hårdvaran och optimering av programvaran, för att kontrollera att hela produktlinjen, och varje enskild projektor, levererar perfekt Rec. 709-prestanda. De två tyngre modellerna är också precisionskalibrerade med ett 6X RGBRGB-färghjul med finjusterade färgsegment för att återskapa naturtrogna färger och ge en förstklassig tittarupplevelse.

Skärpa i både bild och ljud
BenQ:s nya projektorserie har en exklusiv CinemaMaster-teknologi. Hos W3000-modellen inkluderar funktionerna en Motion Enhancer som förstärker känslan i rörelser, t.ex. i actionscener, genom att införa 36 interpolerade ramar mellan sekvenserna för levande 60-frames-per-second-video. Color Enhancer använder komplexa algoritmer för att göra detaljerade justeringar i ljusmättnaden för äkta och mer levande nyanser och pigment. Pixel Enhancer producerar skarpare bilder och mer realistiska ytskikt för att avslöja även de finaste detaljerna i bilden. Genom Skin Tone lyfts och stärks skådespelarnas hudtoner utan att bakgrundens nyanser påverkas.
Hemmabio-projektorerna är dessutom ISFccc®-kalibrerade, vilket innebär att bild- och färgprestandan kan anpassas ytterligare för att passa alla miljöer och personliga preferenser.

Snabbt, enkelt och högkvalitativt
BenQ:s hemmabioprojektorer skapar realistisk underhållning genom ett högt ANSI-kontrastförhållande för att ge den renaste och mest detaljerade visuella prestandan. Genom att stärka ljusnivåerna i varje individuell pixel ger de mer definierade detaljer utan förvrängd grafik.

Att rigga en hemmabioprojektor har aldrig varit enklare
Genom den mångsidiga short throw-funktionen kan en 100-tums projektionsyta åstadkommas på endast 2.5 meters avstånd, så att även det minsta vardagsrummet kan erbjuda storskärmsunderhållning. Zoommöjligheterna är anpassnings-bara för alla typer av rum och Vertical lens shift gör att den projicerade bilden kan justeras upp eller ner utan att behöva höja eller sänka enheten, eller offra bildkvalitet. W3000 kan till och med positioneras och projicera horisontalt, genom H/V lens shift-funktionaliteten och 2D-keystone (hos W2000 och W3000) ger ännu mer flexibla placeringsmöjligheter.

Tillägg för personlig anpassning
Till BenQ:s nya hemmabioserie finns ett tillägg för trådlös Full HD som gör det möjligt att streama okomprimerat 1080p-material i projektorn, även i 3D. Den okomprimerade tekniken har många fördelar jämfört med den komprimerade, vilket bland annat avslöjas i den fördröjningsfria prestandan i krävande filmscener eller actionintensiva spel. Det trådlösa kitet har fyra antenner som förstärker signalen med upp till 30 meter, även genom väggar, medan Dynamic Frequency Selection-funktionen kompenserar för förlorade signaler genom att koppla om mellan kanalerna.
W1110 och W2000 har också förbättrat luftflöde och ett fläktsystem som reducerar akustiskt brus till 27dBA, vilket ger en mer behaglig helhetsupplevelse.

BenQ:s nya serie av hemmabioprojektorer finns tillgänglig i Sverige nu och kostar cirka 8.990 SEK (W1110), 10.990 SEK (W2000) och 15.990 SEK (W3000) inklusive moms.


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...