SF Bio

Nu släpps biljetterna till Cinema Indien på biografen Sture den 7-10 maj.

För andra året i rad anordnar India Unlimited, ett kulturellt initiativ från den Indiska Ambassaden, en filmfestival tillsammans med SF Bio.

Filmerna som visas är i synnerligen aktuella och festivalen gästas av flera personer med anknytning till filmerna.

Åtta nya och globalt uppmärksammade indiska filmer visas på biografen Sture i Stockholm 7-10 maj. Filmernas tema är olika, men alla är engagerade och universella. Flera av filmerna har vunnit internationella priser, och bl a belönades filmen Mary Kom med Bronshästen för Bästa Film under den nyligen avslutade Stockholm Filmfestival Junior.

Filmdagarna kommer i år att gästas av regissörerna Ms. Shonali Bose och Mr. Anindya Chatterjee, skådespelaren Mr. Naseeruddin Shah samt Ms. Neena Lath Gupta, Director of National Film Development Corporation. Gästerna kommer att finnas på plats för att möta publiken efter några av visningarna.

I år visas åtta filmer som återigen visar på mångfalden och kvaliteten i den indiska filmen. Filmerna visas på fyra olika originalspråk och textas på engelska.

Filmerna är:

Margarita with a Straw (Hindi/English)
Killa (Marathi)
Open Tee Bioscope (Bengali)
Ankhon Dekhi (Hindi)
Mary Kom (Hindi)
Tasher Desh (Bengali)
Finding Fanny (Hindi)
Liar's Dice (Hindi)


- Tack vare ett gott samarbete med India Unlimited, är vi mycket glada över att kunna erbjuda vår publik denna unika möjlighet att återigen ta del av modern kvalitetsfilm från en av världens största filmproducerande länder, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio. Att man dessutom får möjlighet att träffa regissörer och skådespelare gör det ännu mer intressant att besöka biografen Sture i maj.

Alla föreställningstider och mer information om filmerna finns på cinema-indien där även biljetterna släpps till försäljning den 22 april.

Mer information om India Unlimited finns på här


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...