Pressrelease: Ny undersökning från Samsung!

Fördubblad betalningsvilja för strömmat material bland svenskar

Hur vi kommer att se på tv och lyssna på musik i framtiden är omdebatterat. Fler och fler svenskar väljer nu att betala för sin underhållning och vi tillbringar allt mer tid framför tv:n. Det visar en färsk undersökning från Samsung.


Stockholm, 1 juli 2015 – Andelen svenskar som betalar för strömmad och nedladdad tv och film ökar kraftigt och har fördubblats under det senaste året, visar en Europeisk undersökning genomförd av Lightspeed GMI på uppdrag av Samsung. Svenskarnas ökade betalningsvilja berör även musikbranschen. Andelen som väljer att betala för strömmad eller nedladdad musik har stigit med 73 respektive 133 procent sedan 2014. Undersökningen visar även att tv:n är den pryl i hemmet som vi tillbringar mest tid med och tv-tittandet ökar.

– Allt fler svenskar betalar för sin underhållning. En förklaring kan vara att de senaste årens uppsving för tv-serier har präglat svenskarna, vars tv-tittande nu ökar. Kanske är det just tillgången till de senaste serierna och musiken som även driver betalningsviljan för strömmad underhållning, Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

Utvecklingen del av en större trend
Svenskarna är inte ensamma om att i allt större utsträckning betala för sina filmkvällar och spellistor. I övriga Europa har andelen av befolkningen som betalar för strömmat tv och filmmaterial ökat med 400 procent sedan 2014, någonting som Marko Nurmela menar kan kopplas ihop med tillgänglighet av strömningstjänster.

– Sverige var tidigt ute i Europa med att få tillgång till tv-serier som tidigare bara funnits i USA, men som många svenskar läst om i tidningen och på nätet. När internationella och lokala aktörer började tillhandahålla detta material lagligt växte därför antalet användare explosionsartat. I dag ser vi en mer jämn ökning i Sverige medan många andra Europeiska länder går igenom samma förändring nu, fortsätter Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

TV-tiden ökar
Även om undersökningen visar en vilja från svenskarna att ha tillgång till sin underhållning när som helst betyder det inte att tv:n är ute ur bilden. Tvärt om är tv:n den elektroniska enhet svenskarna tillbringar mest tid med och skärmtiden har ökat det senaste året. En typisk dag med tv-tittande under 2014 innehöll 2 timmar och 10 minuters tv-tid och har i år stigit med 25 minuter. Den åldersgrupp som står bakom den största ökningen är 16-24-åringarna, vars genomsnittliga tv-tid i år är 2 timmar och 24 minuter per dag.


Artikelflöde

KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Meddelande

Laddar meddelande...