Pressrelease: Ny undersökning från Samsung!

Fördubblad betalningsvilja för strömmat material bland svenskar

Hur vi kommer att se på tv och lyssna på musik i framtiden är omdebatterat. Fler och fler svenskar väljer nu att betala för sin underhållning och vi tillbringar allt mer tid framför tv:n. Det visar en färsk undersökning från Samsung.


Stockholm, 1 juli 2015 – Andelen svenskar som betalar för strömmad och nedladdad tv och film ökar kraftigt och har fördubblats under det senaste året, visar en Europeisk undersökning genomförd av Lightspeed GMI på uppdrag av Samsung. Svenskarnas ökade betalningsvilja berör även musikbranschen. Andelen som väljer att betala för strömmad eller nedladdad musik har stigit med 73 respektive 133 procent sedan 2014. Undersökningen visar även att tv:n är den pryl i hemmet som vi tillbringar mest tid med och tv-tittandet ökar.

– Allt fler svenskar betalar för sin underhållning. En förklaring kan vara att de senaste årens uppsving för tv-serier har präglat svenskarna, vars tv-tittande nu ökar. Kanske är det just tillgången till de senaste serierna och musiken som även driver betalningsviljan för strömmad underhållning, Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

Utvecklingen del av en större trend
Svenskarna är inte ensamma om att i allt större utsträckning betala för sina filmkvällar och spellistor. I övriga Europa har andelen av befolkningen som betalar för strömmat tv och filmmaterial ökat med 400 procent sedan 2014, någonting som Marko Nurmela menar kan kopplas ihop med tillgänglighet av strömningstjänster.

– Sverige var tidigt ute i Europa med att få tillgång till tv-serier som tidigare bara funnits i USA, men som många svenskar läst om i tidningen och på nätet. När internationella och lokala aktörer började tillhandahålla detta material lagligt växte därför antalet användare explosionsartat. I dag ser vi en mer jämn ökning i Sverige medan många andra Europeiska länder går igenom samma förändring nu, fortsätter Marko Nurmela, VP Marketing & Communications, Samsung Nordic.

TV-tiden ökar
Även om undersökningen visar en vilja från svenskarna att ha tillgång till sin underhållning när som helst betyder det inte att tv:n är ute ur bilden. Tvärt om är tv:n den elektroniska enhet svenskarna tillbringar mest tid med och skärmtiden har ökat det senaste året. En typisk dag med tv-tittande under 2014 innehöll 2 timmar och 10 minuters tv-tid och har i år stigit med 25 minuter. Den åldersgrupp som står bakom den största ökningen är 16-24-åringarna, vars genomsnittliga tv-tid i år är 2 timmar och 24 minuter per dag.


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...