Pressrelease: Samsung

Ingebeth från Danmark vinner resan till Himalaya för att titta på tv-serier!

Den 12 november åker Ingebeth Drost från Köpenhamn till ett kloster i norra Indien för att under 100 dagar ägna sig åt att titta ikapp på sina favoritserier. Ingebeth är nämligen vinnaren i Samsungs nordiska tävling, Catch Up Grant, vars syfte var att ge en person chans att titta på de tv-serier som han eller hon inte har hunnit se.

Tv-serier tar allt större plats i våra liv idag. Det kan dock vara svårt att hinna med att hålla sig uppdaterad med sina favoritserier samtidigt som vardagssysslorna gör sig påminda. Som en lösning på detta lanserade Samsung den nordiska tävlingen Catch Up Grant.

Av alla sökande valdes åtta finalister ut från de nordiska länderna. Bland dessa fanns bland annat Filip Lundahl och Viktor Hertz från Sverige. Efter att ha genomgått en rad tester; ett samtal med en psykolog, ett lögndetektortest, en hälsokontroll och en synundersökning utsågs till slut danskan Ingebeth Drost, 31 år från Köpenhamn till vinnare. Den 12 november åker hon till Indien för att under 100 dagar ägna sig åt att titta ikapp på sina favoritserier.-

- Vanligtvis när jag ser på tv-serier hemma har jag en mängd andra saker för mig samtidigt. Jag är inte 100 procent fokuserad när jag tittar. Jag ser verkligen fram emot att åka till Indien för att kunna avskärma mig från allt vad sociala medier, smartphones och liknande distraktioner innebär, berättar Ingebeth och fortsätter:

- Det finns så många som pratar om att resa bort från allt och nu ska jag faktiskt göra det. Det är verkligen spännande att pröva på.

- Vi är glada att Ingebeth har fått denna unika möjlighet. 100 dagar på en isolerad plats, långt bort från vardagspulsen ger henne en möjlighet att fördjupa sig i de tv-serier som hon, liksom så många andra, inte har tid att se dagligen. Efter den här resan behöver Ingebeth inte längre känna sig utanför i samtalen som rör populärkultur", säger Henrik Lethagen, nordisk marknadschef för TV hos Samsung.


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...