Pressrelease

SF inleder stor klassikerutgivning med Studio S

Svensk Filmindustri (SF) har inlett ett sjuårigt samarbetsavtal med Studio S Entertainment, vilket innebär att Studio S får ensamrätt att distribuera flertalet filmklassiker ur SF:s katalog på dvd i Sverige.

Katalogen omfattar SF:s egenproducerade filmer från år 1919 och framåt, men även filmer producerade av Europafilm, Fribergs filmbyrå och Sandrews.

— Vi är mycket entusiastiska över samarbetet och den energi och kunskap som Studio S för med sig. De har en gedigen erfarenhet av utgivningar av svenska klassiker boxade på dvd och deras position på dvd-marknaden borgar för framgång, säger Ann-Kristin Westerberg, Executive Vice President Rights, Svensk Filmindustri.

— Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Studio S. Det här är ytterligare ett projekt där vi på ett innovativt sätt försöker jobba med våra fantastiska svenska filmer och möta vår publik där de befinner sig, säger Jenny Stjernströmer Björk, Chief Content Officer, Svensk Filmindustri.

Samarbetet inleds med utgivning av en samling 91:an Karlsson och en samling klassiska deckare baserade på böcker av Stieg Trenter, Vic Sunesson, Dagmar Lange, Per Wahlöö med flera. Dessutom görs en uppföljare till den framgångsrika Den stora hembiträdesboxen, där Tutta Rolf-filmen Vi som går köksvägen kommer vara restaurerad och digitaliserad av Svenska Filminstitutet.

I framtiden finns även planer på utgivningar av samlingar med kultklassiker, ytterligare pilsnerfilmer samt filmer av och med Hasse Ekman, Edvard Persson och Janne Halldoff.

— Den här möjligheten är som att välja och vraka och även äta upp de allra bästa bullarna i ett gigantiskt konditori. Urvalet ur SF:s katalog kommer att göras med enormt mycket hjärta, säger Stefan Nylén, projektledare på Studio S Entertainment

Studio S har tidigare gett ut svenska klassiker boxade på dvd som Den stora pilsnerboxen, Den stora hembiträdesboxen samt samlingar med Alice Babs, Sickan Carlsson, Nils Poppe och Bo Widerberg.

Parallellt med katalogdistributionen i Sverige genom Studio S blir de aktuella titlarna tillgängliga på video-on-demand genom SF Anytime

— Vi har haft ett mycket bra samarbete med Studio S ända sedan 2009, som vi nu utökar ytterligare. Det är kul att jobba med Studio S. Det är ett av landets absolut mest entusiastiska filmbolag, säger Peter Öhman, innehållschef på SF Anytime.

— Studio S startades av hängivna filmälskare för nio år sedan som en reaktion på att så många av filmhistoriens stora klassiker aldrig givits ut på dvd i Sverige. Vi har under åren glatt svenska folket med storverk av bland andra Kubrick, Kurosawa, De Sica, Forman, Fassbinder och Hitchcock, samt svenska diton av Hasse Ekman och Bo Widerberg plus älskade lustspel som "Pensionat Paradiset". Vi är övertygade om att vårt samarbete med SF kommer åtföljas av rungande jubel och hurra-rop i det svenska folkhemmet, säger Sven-Erik Olsson, VD på Studio S tillsammans med Nicolas Debot.


Artikelflöde

KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Meddelande

Laddar meddelande...