Pressrelease

SF inleder stor klassikerutgivning med Studio S

Svensk Filmindustri (SF) har inlett ett sjuårigt samarbetsavtal med Studio S Entertainment, vilket innebär att Studio S får ensamrätt att distribuera flertalet filmklassiker ur SF:s katalog på dvd i Sverige.

Katalogen omfattar SF:s egenproducerade filmer från år 1919 och framåt, men även filmer producerade av Europafilm, Fribergs filmbyrå och Sandrews.

— Vi är mycket entusiastiska över samarbetet och den energi och kunskap som Studio S för med sig. De har en gedigen erfarenhet av utgivningar av svenska klassiker boxade på dvd och deras position på dvd-marknaden borgar för framgång, säger Ann-Kristin Westerberg, Executive Vice President Rights, Svensk Filmindustri.

— Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Studio S. Det här är ytterligare ett projekt där vi på ett innovativt sätt försöker jobba med våra fantastiska svenska filmer och möta vår publik där de befinner sig, säger Jenny Stjernströmer Björk, Chief Content Officer, Svensk Filmindustri.

Samarbetet inleds med utgivning av en samling 91:an Karlsson och en samling klassiska deckare baserade på böcker av Stieg Trenter, Vic Sunesson, Dagmar Lange, Per Wahlöö med flera. Dessutom görs en uppföljare till den framgångsrika Den stora hembiträdesboxen, där Tutta Rolf-filmen Vi som går köksvägen kommer vara restaurerad och digitaliserad av Svenska Filminstitutet.

I framtiden finns även planer på utgivningar av samlingar med kultklassiker, ytterligare pilsnerfilmer samt filmer av och med Hasse Ekman, Edvard Persson och Janne Halldoff.

— Den här möjligheten är som att välja och vraka och även äta upp de allra bästa bullarna i ett gigantiskt konditori. Urvalet ur SF:s katalog kommer att göras med enormt mycket hjärta, säger Stefan Nylén, projektledare på Studio S Entertainment

Studio S har tidigare gett ut svenska klassiker boxade på dvd som Den stora pilsnerboxen, Den stora hembiträdesboxen samt samlingar med Alice Babs, Sickan Carlsson, Nils Poppe och Bo Widerberg.

Parallellt med katalogdistributionen i Sverige genom Studio S blir de aktuella titlarna tillgängliga på video-on-demand genom SF Anytime

— Vi har haft ett mycket bra samarbete med Studio S ända sedan 2009, som vi nu utökar ytterligare. Det är kul att jobba med Studio S. Det är ett av landets absolut mest entusiastiska filmbolag, säger Peter Öhman, innehållschef på SF Anytime.

— Studio S startades av hängivna filmälskare för nio år sedan som en reaktion på att så många av filmhistoriens stora klassiker aldrig givits ut på dvd i Sverige. Vi har under åren glatt svenska folket med storverk av bland andra Kubrick, Kurosawa, De Sica, Forman, Fassbinder och Hitchcock, samt svenska diton av Hasse Ekman och Bo Widerberg plus älskade lustspel som "Pensionat Paradiset". Vi är övertygade om att vårt samarbete med SF kommer åtföljas av rungande jubel och hurra-rop i det svenska folkhemmet, säger Sven-Erik Olsson, VD på Studio S tillsammans med Nicolas Debot.


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Meddelande

Laddar meddelande...