LG LANSERAR ÅRETS BÄSTA TV-MODELLER

OLED, HDR & ULTRA HD 4K

LG lanserar med start i april årets nya TV-modeller med bland annat kombinationen av OLED och HDR samt ULTRA HD 4K även i de lägre prisklasserna.

Under april lanseras tio nya LED-modeller med ULTRA HD 4K-upplösning och HDR-teknik. Samtidigt lanseras även fyra nya instegsmodeller med Full HD-upplösning. För de som anser att endast det bästa är bra nog kommer LG att under perioden maj till och med juli att lansera årets nya OLED-modeller där samtliga är försedda med HDR-teknik.
— Efter hyllningarna och alla utmärkelser för våra nya modeller under CES 2016 är det fantastiskt roligt att nu äntligen kunna lansera dem på den svenska marknaden, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics.
De två saker jag personligen tycker är mest spännande är att ULTRA HD 4K nu blir tillgängligt för alla och att de flesta av de nya modellerna kommer med HDR, som ger en helt fantastisk tittarupplevelse.

Ultra HD 4K-TV åt alla
Toppmodellen i lansering under april är LG UH950V, som kommer utrustad med Super UHD, HDR Prime och ett ljudsystem på 40 watt. Övriga LCD-modeller med Super UHD är UH850V samt den något enklare UH770V. Samtliga av dessa modeller bygger på en helt ny IPS-panel med en uppdateringsfrekvens på 200 hertz och ett nytt ytskikt som minskar reflexer i skärmen. De har dessutom dubbelt så hög färgprecision med upp
till sju gånger bättre kontrastförhållande tack vare en mjukvara som analyserar och förbättrar kontrasten (dynamisk kontrast) samt Wide Color Gamut, som ger en färgrymd på 120 procent av vad normala TV-modeller kan hantera.

Övriga LED-nyheter är Ultra HD 4K-modellerna (HDR) UH750, UH700, UH668, UH664, UH661, UH625, UH620, UH615 och UH610 samt Full HD-modellerna LH604, LH570, LH545, LH541, LH530 och LH510. Dessa kommer att finnas i svenska butiker under april.

Under maj släpps UH650, UH635 och UH630, som alla är Ultra HD 4k med HDR, och Ultra HD 4K-modellen UH600. I maj lanseras även Full HD-modellerna LH 590 och LH560.

Oslagbara OLED och HDR för de verkliga finsmakarna
För de riktiga entusiasterna är det LG:s nya OLED-modeller med 4K-upplösning och HDR som gäller. Den största nyheten för 2016 är att samtliga nya OLED-TV-modeller kommer att levereras med HDR-teknik, som ökar detaljrikedomen i de mörka och ljusa områdena på skärmen. Det är med OLED och dess perfekta svärta som HDR-tekniken visar vad den verkligen tillför.
De första nya OLED-modellerna för året är LG B6 och LG C6, vilka lanseras under maj/juni. Under sommaren följs dessa upp av LG E6 med Blade Slim-design, Crystal Back Cover och en inbyggd soundbar med 2.2-ljud på 40 watt. Modellen kommer i storlekarna 55 och 65 tum.

LG:s nya TV-modeller för 2016 kommer att lanseras succesivt med start i april.


Artikelflöde

HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Pressrelease: Canal Digital

Sveriges första Android TV-plattform

OnePlace är namnet på Canal Digitals nya TV-plattform som är byggd på Googles Android TV - kommer den att förändra våra TV-vanor?


Bäst på Playstation Plus i mars!

Favorit i repris: BLOODBORNE

"För på något konstigt sätt trumfas irritationen av att dö av en sorts jävlar anamma som överraskande nog snabbt väcks till liv i mig."


Nytt slutsteg!

Edge för XTZ

Den nya förstärkarserien EDGE har skapats från XTZ:s arv av elektriska enheter.


JBL 3-Series

Inte bara för hemmastudion

Nu finns en ny version av unikt hornladdade JBL 3-Series – aktiva, DSP-styrda och prisvärda minimonitorer som utvecklats ur den väldiga studioreferensen M2.


Sonance In-wall

9 x Reference

Sonance släppte för 10 år sedan sin Reference-serie - nu kommer nästa generation


Meddelande

Laddar meddelande...