LG LANSERAR ÅRETS BÄSTA TV-MODELLER

OLED, HDR & ULTRA HD 4K

LG lanserar med start i april årets nya TV-modeller med bland annat kombinationen av OLED och HDR samt ULTRA HD 4K även i de lägre prisklasserna.

Under april lanseras tio nya LED-modeller med ULTRA HD 4K-upplösning och HDR-teknik. Samtidigt lanseras även fyra nya instegsmodeller med Full HD-upplösning. För de som anser att endast det bästa är bra nog kommer LG att under perioden maj till och med juli att lansera årets nya OLED-modeller där samtliga är försedda med HDR-teknik.
— Efter hyllningarna och alla utmärkelser för våra nya modeller under CES 2016 är det fantastiskt roligt att nu äntligen kunna lansera dem på den svenska marknaden, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics.
De två saker jag personligen tycker är mest spännande är att ULTRA HD 4K nu blir tillgängligt för alla och att de flesta av de nya modellerna kommer med HDR, som ger en helt fantastisk tittarupplevelse.

Ultra HD 4K-TV åt alla
Toppmodellen i lansering under april är LG UH950V, som kommer utrustad med Super UHD, HDR Prime och ett ljudsystem på 40 watt. Övriga LCD-modeller med Super UHD är UH850V samt den något enklare UH770V. Samtliga av dessa modeller bygger på en helt ny IPS-panel med en uppdateringsfrekvens på 200 hertz och ett nytt ytskikt som minskar reflexer i skärmen. De har dessutom dubbelt så hög färgprecision med upp
till sju gånger bättre kontrastförhållande tack vare en mjukvara som analyserar och förbättrar kontrasten (dynamisk kontrast) samt Wide Color Gamut, som ger en färgrymd på 120 procent av vad normala TV-modeller kan hantera.

Övriga LED-nyheter är Ultra HD 4K-modellerna (HDR) UH750, UH700, UH668, UH664, UH661, UH625, UH620, UH615 och UH610 samt Full HD-modellerna LH604, LH570, LH545, LH541, LH530 och LH510. Dessa kommer att finnas i svenska butiker under april.

Under maj släpps UH650, UH635 och UH630, som alla är Ultra HD 4k med HDR, och Ultra HD 4K-modellen UH600. I maj lanseras även Full HD-modellerna LH 590 och LH560.

Oslagbara OLED och HDR för de verkliga finsmakarna
För de riktiga entusiasterna är det LG:s nya OLED-modeller med 4K-upplösning och HDR som gäller. Den största nyheten för 2016 är att samtliga nya OLED-TV-modeller kommer att levereras med HDR-teknik, som ökar detaljrikedomen i de mörka och ljusa områdena på skärmen. Det är med OLED och dess perfekta svärta som HDR-tekniken visar vad den verkligen tillför.
De första nya OLED-modellerna för året är LG B6 och LG C6, vilka lanseras under maj/juni. Under sommaren följs dessa upp av LG E6 med Blade Slim-design, Crystal Back Cover och en inbyggd soundbar med 2.2-ljud på 40 watt. Modellen kommer i storlekarna 55 och 65 tum.

LG:s nya TV-modeller för 2016 kommer att lanseras succesivt med start i april.


Artikelflöde

TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Marantz NR1609

Röststyrd lågprofil

Marantz uppskattade slimline-receivrar heter i år NR1509 och NR1609!


Test: VSSL A.3

Ljud i hela huset

När du ändå håller på att installera en ordentlig hemmabio, varför inte se till att du på ett smidigt sätt kan lyssna på musik i resten av huset?


SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


Meddelande

Laddar meddelande...