LG LANSERAR ÅRETS BÄSTA TV-MODELLER

OLED, HDR & ULTRA HD 4K

LG lanserar med start i april årets nya TV-modeller med bland annat kombinationen av OLED och HDR samt ULTRA HD 4K även i de lägre prisklasserna.

Under april lanseras tio nya LED-modeller med ULTRA HD 4K-upplösning och HDR-teknik. Samtidigt lanseras även fyra nya instegsmodeller med Full HD-upplösning. För de som anser att endast det bästa är bra nog kommer LG att under perioden maj till och med juli att lansera årets nya OLED-modeller där samtliga är försedda med HDR-teknik.
— Efter hyllningarna och alla utmärkelser för våra nya modeller under CES 2016 är det fantastiskt roligt att nu äntligen kunna lansera dem på den svenska marknaden, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics.
De två saker jag personligen tycker är mest spännande är att ULTRA HD 4K nu blir tillgängligt för alla och att de flesta av de nya modellerna kommer med HDR, som ger en helt fantastisk tittarupplevelse.

Ultra HD 4K-TV åt alla
Toppmodellen i lansering under april är LG UH950V, som kommer utrustad med Super UHD, HDR Prime och ett ljudsystem på 40 watt. Övriga LCD-modeller med Super UHD är UH850V samt den något enklare UH770V. Samtliga av dessa modeller bygger på en helt ny IPS-panel med en uppdateringsfrekvens på 200 hertz och ett nytt ytskikt som minskar reflexer i skärmen. De har dessutom dubbelt så hög färgprecision med upp
till sju gånger bättre kontrastförhållande tack vare en mjukvara som analyserar och förbättrar kontrasten (dynamisk kontrast) samt Wide Color Gamut, som ger en färgrymd på 120 procent av vad normala TV-modeller kan hantera.

Övriga LED-nyheter är Ultra HD 4K-modellerna (HDR) UH750, UH700, UH668, UH664, UH661, UH625, UH620, UH615 och UH610 samt Full HD-modellerna LH604, LH570, LH545, LH541, LH530 och LH510. Dessa kommer att finnas i svenska butiker under april.

Under maj släpps UH650, UH635 och UH630, som alla är Ultra HD 4k med HDR, och Ultra HD 4K-modellen UH600. I maj lanseras även Full HD-modellerna LH 590 och LH560.

Oslagbara OLED och HDR för de verkliga finsmakarna
För de riktiga entusiasterna är det LG:s nya OLED-modeller med 4K-upplösning och HDR som gäller. Den största nyheten för 2016 är att samtliga nya OLED-TV-modeller kommer att levereras med HDR-teknik, som ökar detaljrikedomen i de mörka och ljusa områdena på skärmen. Det är med OLED och dess perfekta svärta som HDR-tekniken visar vad den verkligen tillför.
De första nya OLED-modellerna för året är LG B6 och LG C6, vilka lanseras under maj/juni. Under sommaren följs dessa upp av LG E6 med Blade Slim-design, Crystal Back Cover och en inbyggd soundbar med 2.2-ljud på 40 watt. Modellen kommer i storlekarna 55 och 65 tum.

LG:s nya TV-modeller för 2016 kommer att lanseras succesivt med start i april.


Artikelflöde

Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


Meddelande

Laddar meddelande...