LG LANSERAR ÅRETS BÄSTA TV-MODELLER

OLED, HDR & ULTRA HD 4K

LG lanserar med start i april årets nya TV-modeller med bland annat kombinationen av OLED och HDR samt ULTRA HD 4K även i de lägre prisklasserna.

Under april lanseras tio nya LED-modeller med ULTRA HD 4K-upplösning och HDR-teknik. Samtidigt lanseras även fyra nya instegsmodeller med Full HD-upplösning. För de som anser att endast det bästa är bra nog kommer LG att under perioden maj till och med juli att lansera årets nya OLED-modeller där samtliga är försedda med HDR-teknik.
— Efter hyllningarna och alla utmärkelser för våra nya modeller under CES 2016 är det fantastiskt roligt att nu äntligen kunna lansera dem på den svenska marknaden, säger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist inom Home Entertainment på LG Electronics.
De två saker jag personligen tycker är mest spännande är att ULTRA HD 4K nu blir tillgängligt för alla och att de flesta av de nya modellerna kommer med HDR, som ger en helt fantastisk tittarupplevelse.

Ultra HD 4K-TV åt alla
Toppmodellen i lansering under april är LG UH950V, som kommer utrustad med Super UHD, HDR Prime och ett ljudsystem på 40 watt. Övriga LCD-modeller med Super UHD är UH850V samt den något enklare UH770V. Samtliga av dessa modeller bygger på en helt ny IPS-panel med en uppdateringsfrekvens på 200 hertz och ett nytt ytskikt som minskar reflexer i skärmen. De har dessutom dubbelt så hög färgprecision med upp
till sju gånger bättre kontrastförhållande tack vare en mjukvara som analyserar och förbättrar kontrasten (dynamisk kontrast) samt Wide Color Gamut, som ger en färgrymd på 120 procent av vad normala TV-modeller kan hantera.

Övriga LED-nyheter är Ultra HD 4K-modellerna (HDR) UH750, UH700, UH668, UH664, UH661, UH625, UH620, UH615 och UH610 samt Full HD-modellerna LH604, LH570, LH545, LH541, LH530 och LH510. Dessa kommer att finnas i svenska butiker under april.

Under maj släpps UH650, UH635 och UH630, som alla är Ultra HD 4k med HDR, och Ultra HD 4K-modellen UH600. I maj lanseras även Full HD-modellerna LH 590 och LH560.

Oslagbara OLED och HDR för de verkliga finsmakarna
För de riktiga entusiasterna är det LG:s nya OLED-modeller med 4K-upplösning och HDR som gäller. Den största nyheten för 2016 är att samtliga nya OLED-TV-modeller kommer att levereras med HDR-teknik, som ökar detaljrikedomen i de mörka och ljusa områdena på skärmen. Det är med OLED och dess perfekta svärta som HDR-tekniken visar vad den verkligen tillför.
De första nya OLED-modellerna för året är LG B6 och LG C6, vilka lanseras under maj/juni. Under sommaren följs dessa upp av LG E6 med Blade Slim-design, Crystal Back Cover och en inbyggd soundbar med 2.2-ljud på 40 watt. Modellen kommer i storlekarna 55 och 65 tum.

LG:s nya TV-modeller för 2016 kommer att lanseras succesivt med start i april.


Artikelflöde

Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Meddelande

Laddar meddelande...