GameFlys Streaming App

Strömmade TV-spel med konsolkvalitet direkt i teven

LG Electronics har ingått i ett samarbete med GameFly, som är en ledande leverantör av streamade tv-spel.

STOCKHOLM, 1 mars, 2016 – Samarbetet innebär att GameFlys Streaming App kommer att finnas tillgänglig i smart TV-modeller baserade på LG webOS vilket gör att användare får tillgång till hela GameFlys bibliotek med premiumspel direkt i sin tv.

- Samarbetet med GameFly är oerhört spännande samtidigt som det skapar ytterligare värde för våra smart tv-kunder, säger Mika Björkstén, Nordisk Smart TV Specialist inom Home Entertainment på LG Electronics. Ägare av LG:s smart tv-modeller kommer kunna spela de senaste spelen med konsolkvalitet direkt på sin tv utan att behöva ansluta mer än en spelkontroll.

LG kommer att göra GameFly Streaming App tillgänglig i företagets smart tv-modeller baserade på webOS 2.0 och 3.0 via en plattformsuppdatering under april. Speltjänsten utnyttjar molnteknik för att strömma spelen över internet till smarta tv-apparater och andra typer av enheter. GameFlys tjänst eliminerar allt krångel med att köpa och installera flera spelkonsoler för att kunna spela sina favoritspel och en låg månadskostnad gör att LG Smart TV-ägare kan spela tv-spel till en bråkdel av kostnaden för ett tv-spel. Användare behöver bara starta sin tv för att via webOS intuitiva gränssnitt starta GameFlys Streaming App och börja njuta av sitt favoritspel.

Genom att använda den nya spel-appen kommer LG Smart TV-användare att kunna njuta av GameFly Streaming-paket, som bundlar populära actionspel såsom Tomb Raider: Game of the Year Edition, Batman: Arkham Origins, F.E.A.R. 3, Darksiders och Red Faction Armageddon. GameFlys bibliotek har dessutom familjetitlar som Lego Batman 3, Pacman Championship Edition och WRC 4.

GameFly Streaming App för LG Smart TV lanseras i Sverige och en rad andra länder med start i slutet av april. Tjänsten kommer att vara tillgänglig kort efter lanseringen. De av GameFly rekommenderade spelkontrollenheterna omfattar bland andra Logitech F310, Logitech F710 och spelkontroller för Xbox som ansluts med sladd.


Artikelflöde

Rätt in i smeten

Vi testar TCL X9006

Bland alla mellanklassmodeller är bra kapacitet för HDR faktiskt lite ovanligt. TCL kör på med bra bild och möjligheter men också en del underligheter.


Test: Stealth Acoustics

Osynligt ljud utan ursäkter

Vi har testat helt osynliga högtalare förut, alltså sådana som man fäller in i väggen och sedan spacklar in och målar över, men det här är första gången vi hört något som ljudmässigt börjar likna ”normala” högtalare!


Smarta hem

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


NY REFERENCE PREMIERE-SERIE FRÅN KLIPSCH

Med uppdaterad titandiskant och Tractrix-horn ska nya Reference Premiere-serien från Klipsch leverera allt ifrån bättre frekvensrespons och generösare ljudbild till finare detaljarbete och transparens.


Spelbranschen

DET GÅR BRA FÖR SPELFÖRETAG I JAPAN

I finanstidningen Toyo Keizai rankar man landets rikaste företag.


Test

Onkyo TX-RZ820

Som vi skrev i förra numret är denna klass runt 10 000 kronor för många en gyllene medelväg: tillräckligt bra utan att bli alltför kostsam, med vettiga finesser och funktioner och kanske framför allt med en känsla av att man utnyttjar förstärkaren ordentligt.


Recension

STAR WARS BATTLEFRONT 2

Det enkla faktum att Star Wars är Star Wars gör att svenska Dice redan har en klar fördel när de tog över och rebootade Star Wars Battlefront-serien.


Recension

THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM till Switch!

Perfekt så här när nästa säsong a Game of Thrones ligger så jobbigt långt fram i tiden, och man verkligen behöver sin drak-fix, kommer ett av de bästa äventyrs-RPG-spelen någonsin och landar på Nintendo Switch.


Nya basar från SVS

Hela vägen ner till 13hz

SVS kommer med helt nya basar i 4000-serien som ersättare för den deras välkända subwooferfamilj. Det är alltså frågan om mer än en uppdatering.


Test Samsung MS-760

Bättre tv-ljud – i tre steg

Det är lätt att ta Samsungs nya limpa på allvar, speciellt som konsumenten kan börja med grunden och bygga på till riktig bio!


Uppdatering

Sony-tv med Dolby Vision

När HDR först lanserades var det bland tillverkarna av tv-apparater lite prestige i vilken eller vilka standarder man stödde, och en sak som till en början verkade skriven i sten var att det krävdes speciell hårdvara för att ta hand om Dolby Vision. Men redan i höstas ryktades det om en uppdatering av Sonys apparater utrustade med deras finaste processor, och nu kommer ett klart besked: Sony ZD9, A1, XE94 och XE93 kommer att uppdateras till Dolby Digital under februari 2018! Det är dessutom inget krångel för användaren, eftersom uppdateringen kommer via nätverk, hurra!


Uppgradering från Denon

Häftigt 3D-ljud med DTS Virtual:X

DTS Virtual:X-firmwareuppdateringen finns nu tillgänglig för Denon AVR-X1400H, Denon AVR-X2400H och Denon AVR-X3400H.
Under våren 2018 släpps uppdateringar även till modellerna AVR-X4400H och AVR-X6400H . Gratis förstås!


Du har väl koll?

OLED-guiden 2017

Sugen på OLED men vet inte var du ska börja? När reorna börjar närma sig är det läge för en djupdykning om de OLED-TV som finns på marknaden. Så lika, men ändå så olika!


Spelnyheter

Paris Game Week

Nytt från spelfesten i Paris


Samsung fixar hypnos

Glöm favoritfilmen

Känner du att det vore kul att se om en film eller en serie? Vill du att det ska kännas nytt och fräscht igen? Samsung kan ha lösningen!


Meddelande

Laddar meddelande...