HBO Nordic maj 2016

Starka dramer & nya filmer

Nyinspelning av klassiska Roots, Bryan Cranston i All The Way och maffiakrig i Gomorrah bland dramanyheterna i maj på HBO Nordic


Från USA kommer det berömda historiska porträttet av Kunta Kinte i Roots och det skräckinjagande 1800-talets London i Penny Dreadful. Italien bidrar med fortsatt intensiva maffiauppgörelser i Gomorrah. Både Finland och Ungern bjuder på intensiva familjedraman: det prisbelönta finska succédramat Easy Living och den ungerska versionen Aranyélet blir tillgängla på HBO Nordic samtidigt.

I flera år har även maj månad varit synonymt med nya HBO-filmer. I år förflyttas vi till det tumultartade året efter mordet på John F. Kennedy i All the Way med Bryan Cranston (Breaking Bad) i huvudrollen.
Filmbiblioteket på HBO Nordic uttökas också med moderna klassiker som Twelve Monkeys, The Big Lebwoski, tre Bournefilmer och två Jurassic Park-filmer.


PENNY DREADFUL
Säsong 3 har premiär 2 maj

Den psykologiska skräckserien Penny Dreadful återvänder med sin tredje säsong à nio avsnitt. I den här säsongen kommer den Tonybelönade Patti LuPone tillbaka från sitt gästspel som The Cut-Wife i den förra säsongen. I den här säsongen har hon en fast roll som Dr. Seward, en amerikansk terapeut som behandlar Vanessa (Eva Green) på ett minst sagt okonventionellt sätt. Wes Studi (Hell on Wheels) får också en fast roll som Kaetenay, en intensiv och gåtfull indian. Förutom att han har djupa band till Ethan (Josh Hartnett) blir han också en av Sir Malcolms (Timothy Dalton) allierade. Den tredje säsongen inkluderar även Robert Louis Stevensons berömde Dr. Jekyll (Shazad Latif).

GOMORRAH
Säsong 2 har premiär 11 maj

Den kritikerrosade serien Gomorrah kastar in tittaren i den napolitanska maffians stenhårda värld. Serien är baserad på Roberto Savianos internationella bästsäljare och leds av showrunnern Stafano Sollima. Savastanofamiljens välde i Neapel verkar vara helt förbi. Med hjälp av makt, karisma och råstyrka skapar Ciro och Conte sin nya bräckliga allians. De kommer inte att låta någon eller något stå i deras väg för att få igenom sin vilja - särkskilt inte de få som fortfarande är trogna Savastano, de som lever på hoppet att Pietro ska återvända.

EASY LIVING
Säsong 1─3 tillgängliga 12 maj

Easy Living är ett gripande kriminaldrama i högt tempo. Handlingen kretsar kring en familj som tack vare pappans hemliga liv har vant sig vid en dyr livsstil, men bakom fasaden är fadern utblottad och skuldbelagd. Han kämpar för att överleva samtidigt som han blir trakasserad av polisen, kriminella och till och med sin egen familj.

ARANYÉLET
Säsong 1 har premiär 12 maj

Baserad på det finska dramat Easy Living kommer den ungerska motsvarigheten producerad av HBO Europe. Familjen Miklósi är välbärgad och lever ett bekvämt liv tack vare faderns olagliga verksamhet, men efter en ovanligt jobbig dag beslutar han sig för att bli hederlig. Frågan är om det går att vända om när man har tagit det så långt?

ALL THE WAY
HBO-film, premiär 22 maj

Bryan Cranston gör en repris av sin Tony-belönade roll i All the Way, en fängslande inblick bakom den politiska fasaden. Vi får följa president Lyndon B. Johnsons tumultartade första mandatår efter mordet på John F. Kenndey. När Johnson satsar hela sitt presidentskap på det som blev den historiska Civil Rights Act, hamnar han mellan det moraliska tvånget från Dr. Martin Luther King och förväntningarna från partiledarna i sydstaterna som gav honom makten. I ensemblen ser vi Bryan Cranston, Melissa Leo, Anthony Mackie och Bradley Withford. Filmen är regisserad av Jay Roach.

ROOTS
Miniserie i åtta delar, premiär den 31 maj

Roots är ett historiskt porträtt av slaveriet och en familjs vilja att överleva. Serien är en nyproduktion och baserad på den berömda boken med samma namn av Alex Haley. Precis som i boken börjar serien med tillfångatagandet av Kunta Kinte i Gambia och utvecklas sedan till en släktföljetong. Den stjärnspäckade rollistan består av Forest Whitaker, Jonathan Rhys Meyers, Laurence Fishburne och Anna Paquin, och i rollen som Kunta Kinte ser vi Malachi Kirby.  

Serien blir tillgänglig fyra dagar i rad med två avsnitt per dag.


NYHETER I FILMBIBLIOTEKET

PREMIÄRER DEN 1 MAJ

The Good, The Bad and The Ugly
Mannequin
Much Ado About Nothing
Shadows and Frog
Stardust Memories

PREMIÄRER DEN 20 MAJ

40-Year-Old Virgin
American Pie 2
The Big Lebowski
The Bourne Identity
The Bourne Supremacy
The Bourne Ultimatum
The Chronicles of Riddick
Hannibal
The Interpreter
Intolerable Cruelty
Jurassic Park III
The Lost World: Jurassic Park
Red Dragon
Serenity
Twelve Monkeys
Van Helsing
White Noise
Coraline
Green Zone
State of Play


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...