HBO Nordic maj 2016

Starka dramer & nya filmer

Nyinspelning av klassiska Roots, Bryan Cranston i All The Way och maffiakrig i Gomorrah bland dramanyheterna i maj på HBO Nordic


Från USA kommer det berömda historiska porträttet av Kunta Kinte i Roots och det skräckinjagande 1800-talets London i Penny Dreadful. Italien bidrar med fortsatt intensiva maffiauppgörelser i Gomorrah. Både Finland och Ungern bjuder på intensiva familjedraman: det prisbelönta finska succédramat Easy Living och den ungerska versionen Aranyélet blir tillgängla på HBO Nordic samtidigt.

I flera år har även maj månad varit synonymt med nya HBO-filmer. I år förflyttas vi till det tumultartade året efter mordet på John F. Kennedy i All the Way med Bryan Cranston (Breaking Bad) i huvudrollen.
Filmbiblioteket på HBO Nordic uttökas också med moderna klassiker som Twelve Monkeys, The Big Lebwoski, tre Bournefilmer och två Jurassic Park-filmer.


PENNY DREADFUL
Säsong 3 har premiär 2 maj

Den psykologiska skräckserien Penny Dreadful återvänder med sin tredje säsong à nio avsnitt. I den här säsongen kommer den Tonybelönade Patti LuPone tillbaka från sitt gästspel som The Cut-Wife i den förra säsongen. I den här säsongen har hon en fast roll som Dr. Seward, en amerikansk terapeut som behandlar Vanessa (Eva Green) på ett minst sagt okonventionellt sätt. Wes Studi (Hell on Wheels) får också en fast roll som Kaetenay, en intensiv och gåtfull indian. Förutom att han har djupa band till Ethan (Josh Hartnett) blir han också en av Sir Malcolms (Timothy Dalton) allierade. Den tredje säsongen inkluderar även Robert Louis Stevensons berömde Dr. Jekyll (Shazad Latif).

GOMORRAH
Säsong 2 har premiär 11 maj

Den kritikerrosade serien Gomorrah kastar in tittaren i den napolitanska maffians stenhårda värld. Serien är baserad på Roberto Savianos internationella bästsäljare och leds av showrunnern Stafano Sollima. Savastanofamiljens välde i Neapel verkar vara helt förbi. Med hjälp av makt, karisma och råstyrka skapar Ciro och Conte sin nya bräckliga allians. De kommer inte att låta någon eller något stå i deras väg för att få igenom sin vilja - särkskilt inte de få som fortfarande är trogna Savastano, de som lever på hoppet att Pietro ska återvända.

EASY LIVING
Säsong 1─3 tillgängliga 12 maj

Easy Living är ett gripande kriminaldrama i högt tempo. Handlingen kretsar kring en familj som tack vare pappans hemliga liv har vant sig vid en dyr livsstil, men bakom fasaden är fadern utblottad och skuldbelagd. Han kämpar för att överleva samtidigt som han blir trakasserad av polisen, kriminella och till och med sin egen familj.

ARANYÉLET
Säsong 1 har premiär 12 maj

Baserad på det finska dramat Easy Living kommer den ungerska motsvarigheten producerad av HBO Europe. Familjen Miklósi är välbärgad och lever ett bekvämt liv tack vare faderns olagliga verksamhet, men efter en ovanligt jobbig dag beslutar han sig för att bli hederlig. Frågan är om det går att vända om när man har tagit det så långt?

ALL THE WAY
HBO-film, premiär 22 maj

Bryan Cranston gör en repris av sin Tony-belönade roll i All the Way, en fängslande inblick bakom den politiska fasaden. Vi får följa president Lyndon B. Johnsons tumultartade första mandatår efter mordet på John F. Kenndey. När Johnson satsar hela sitt presidentskap på det som blev den historiska Civil Rights Act, hamnar han mellan det moraliska tvånget från Dr. Martin Luther King och förväntningarna från partiledarna i sydstaterna som gav honom makten. I ensemblen ser vi Bryan Cranston, Melissa Leo, Anthony Mackie och Bradley Withford. Filmen är regisserad av Jay Roach.

ROOTS
Miniserie i åtta delar, premiär den 31 maj

Roots är ett historiskt porträtt av slaveriet och en familjs vilja att överleva. Serien är en nyproduktion och baserad på den berömda boken med samma namn av Alex Haley. Precis som i boken börjar serien med tillfångatagandet av Kunta Kinte i Gambia och utvecklas sedan till en släktföljetong. Den stjärnspäckade rollistan består av Forest Whitaker, Jonathan Rhys Meyers, Laurence Fishburne och Anna Paquin, och i rollen som Kunta Kinte ser vi Malachi Kirby.  

Serien blir tillgänglig fyra dagar i rad med två avsnitt per dag.


NYHETER I FILMBIBLIOTEKET

PREMIÄRER DEN 1 MAJ

The Good, The Bad and The Ugly
Mannequin
Much Ado About Nothing
Shadows and Frog
Stardust Memories

PREMIÄRER DEN 20 MAJ

40-Year-Old Virgin
American Pie 2
The Big Lebowski
The Bourne Identity
The Bourne Supremacy
The Bourne Ultimatum
The Chronicles of Riddick
Hannibal
The Interpreter
Intolerable Cruelty
Jurassic Park III
The Lost World: Jurassic Park
Red Dragon
Serenity
Twelve Monkeys
Van Helsing
White Noise
Coraline
Green Zone
State of Play


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...