Nytt i juni

FÖRSOMMAR PÅ HBO NORDIC

Juni på HBO Nordic erbjuder en mängd nyheter som spänner över hela spektrat av komedi, drama, stand-up, dokumentär och talkshow.


QUINCY JONES: BURNING THE LIGHT

HBO komedispecial, premiär den 3 juni

En ung stå-upp-komiker med obotlig cancer berättade nyligen sin gripande historia i The Ellen DeGeneres Show ─ nu gör han sin första HBO-komedispecial. Den exklusiva inspelningen gjordes på The Telegram Ballroom i Los Angeles den 4 april. Quincy Jones tacklar en mängd brännbara ämnen som homoäktenskap, rasism och utmaningen att hitta äkta kärlek.


CASUAL
Komediserie, premiär för säsong 2 den 8 juni (hela säsong 1 blir tillgänglig samma dag)

Den Oscarnominerade regissören Jason Reitman (Up in the Air & Juno) har skapat den nya Huluserien Casual. Komedin handlar om ett syskonpar ─ han är ungkarl och hon är nyskild ─ som återigen ska bo under samma tak. Tillsammans försöker de navigera i den snåriga dejtingvärlden samtidigt som de uppfostrar hennes tonårsdotter.


THE MAGICIANS
Fantasydrama, premiär den 20 juni (hela säsong 1)

SyFy:s nya fantasydrama, The Magicians, är baserad på Lev Grossmans bok med samma namn. Quentin Coldwater blir antagen till Brakebills University för att bli upplärd till magiker. Väl på plats upptäcker han att den magiska värld som han läst om som barn är verklig och att den utgör ett hot mot mänskligheten. Samtidigt hamnar hans barndomsvän Julia snett i livet. Hon blev inte antagen till Brakebill och söker sig därför till magins värld på egen hand.


SUITED
HBO-dokumentär, premiär den 21 juni

Dokumentären Suited, producerad av Lena Dunham och Jenni Konner (Girls), berättar historien om Bindle & Keep, ett skrädderi i Brooklyn som ser bortom de traditionella könsrollerna. Bindle & Keep sticker ut eftersom de skräddarsyr kostymer till transsexuella kunder och till kunder som faller utanför det könsbinära samhället. På ett varmt och upplyftande sätt berättar Suited om den personliga resan i att anta en ny identitet och att våga vara sig själv. Dokumentären handlar om att acceptera skillnader och poängterar att ”one size fits all” inte alltid passar.


ANY GIVEN WEDNESDAY WITH BILL SIMMONS
Talkshow varje vecka, premiär den 24 juni

En av de mest talangfulla och inflytelserika personerna i amerikansk sportmedia, Bill Simmons, kliver in hos HBO och i talkshow-världen. Bill Simmons är skapare till den ikoniska sajten grantland.com och har arbetat som sportkrönikör, tv-värd och analytiker. Han är även författare och har två gånger varit en av New York Times bästsäljare samt är Emmybelönad dokumentärskapare och podcastare. Talkshowen kommer på ett spontant sätt att väva in gäster och berättelser från både sportens och kulturens värld.


ROADIES
Miniserie, premiär den 27 juni

Showtimes nya dramaserie Roadies är en romantisk, rolig och ofta intensiv skildring av livet som ”roadie”. Denna dedikerade grupp roadies har skapat sin egen familj när de turnerar genom USA med ett stort rockband. Den musikfyllda miniserien porträtterar rockvärlden genom branschens ohyllade hjältar: de som arbetar backstage för att få konserterna att fungera. Serien är skapad av Oscarsbelönade Cameron Crowe och i ensemblen ser vi bland annat Luke Wilson och Carla Gugino.


RAY DONOVAN
Dramaserie, premiär för säsong 4 den 27 juni Säsong 1-3 är tillgängliga

Succéserien från Showtime, med Liev Schrieber i sin trefaldigt Golden Globe -och Emmynominerade roll, fortsätter med en ny säsong. Ray är den bästa professionella fixaren i Los Angeles ─ mannen som kallas in för att få svåra och obekväma situationer att försvinna. Förra säsongens intensiva sammandrabbning med den armeniska maffian har fått en skadad Ray att återfinna sin tro. Med en andra chans i livet är Ray på väg att bli en mycket bättre make och far. Men hans jobb leder honom in i en om möjligt ännu farligare värld än tidigare. Den fjärde säsongen gästas av Emmynominerade Lisa Bonet, Embeth Davidtz och Gabriel Mann.


NYA FILMER
Tillgängliga den 1 juni

THE BOUNTY
CITY SLICKERS
DOUBLE IMPACT
EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT SEX
LOVE AND DEATH
AMERICAN GANGSTER
CHANGELING
EVAN ALMIGHTY
HELLBOY II: THE GOLDEN ARMY
THE HOLIDAY
INSIDE MAN
IT’S COMPLICATED
MIAMI VICE (’06)
PUBLIC ENEMIES
THE TALE OF DESPEREAUX
WANTED
ART SCHOOL CONFINDENTIALArtikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...