Massor av drama från hela världen

NYHETER I NOVEMBER PÅ HBO NORDIC

I november fortsätter HBO Nordic att leverera starka dramaserier, med både efterlängtade och mer oväntade serier. Dessutom kommer en nygjord HBO-dokumentär om en tragisk händelse som skakade om en hel värld.

Juvelen i kronan i november är den nya säsongen av succéserien THE AFFAIR. Den Golden Globe-vinnande dramaserien med den starka ensemblen Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney och Joshua Jackson fortsätter med tredje säsongen 21 november – men redan från den 11 november förhandsvisar vi det första avsnittet.


HALFWORLDS, HBO Nordics första serie från HBO Asia, utspelar sig i Jakarta, i en parallell värld av blodtörstiga varelser från den indonesiska mytologin. HBO Europes dramaserier ARANYÉLET, baserad på den prisade finska serien Easy Living, och PAKT, baserad på den norska succéserien MAMMON, fortsätter med sina andra säsonger.

Förutom dramaserier så bjuder november på en ny HBO-dokumentär: MARATHON: THE PATRIOTS’ DAY BOMBING, som berättar historien om följderna efter terroristattacken under Boston Marathon.


HALFWORLDS
Säsong 1 blir tillgänglig 1 november

I Jakartas livliga gator och gränder har en parallell värld av blodtörstiga varelser från den indonesiska mytologin levt tillsammans med människor i generationer. Genom att anta mänsklig skepnad har dessa "Demiters" verkliga identitet på omsorgsfullt vis dolts i århundraden av en mäktig familj dödliga. HALFWORLDS är en originalserie från HBO Asia, säsong 1 består av åtta avsnitt x 30 minuter. Den andra säsongen har premiär på HBO Nordic den 15 december.

--------------------------------------------------------------------------------

ARANYÉLET

Säsong 2 har premiär 6 november

I den första säsongen av serien levde familjen Miklósi ett liv i skenbar lyx, baserat på faderns repertoar av rån och bedrägerier. När Attila bestämt sig för att lämna brottets bana vänds allt upp och ner. I säsong två måste Miklósis börja om från början. Eller från en ännu lägre punkt - förföljda av det förflutna kan de inte längre skjuta upp konsekvenserna av sina tidigare val. Kommer de att kunna hålla ihop under de riktigt tuffa tiderna också?
ARANYÈLET är en ungersk dramaserie och en originalproduktion från HBO Central Europe, baserad på den finska dramaserien Easy Living.

--------------------------------------------------------------------------------

PAKT
Säsong 2 har premiär 20 november

Huvudpersonen i denna politiska dramathriller är Piotr Grodecki, en undersökande journalist som upptäcker en sammansvärjning på högsta politiska nivå. Medan han försöker ta reda på sanningen så inser han att ingenting är som det verkar vara. Ännu svårare blir det när han måste ta itu med ett mycket mer komplicerat fall än någonsin tidigare. Ingen går säker i denna värld och snart upptäcker Piotr att han kommer behöva välja om han ska söka efter sanningen eller skydda kvinnan han älskar. PAKT är en polsk dramaserie och en originalproduktion från HBO Central Europe, baserad på det norska dramat Mammon.

--------------------------------------------------------------------------------

THE AFFAIR
Säsong 3 har premiär 21 november. Avsnitt 1 förhandsvisas från 11 november

Golden Globe-belönade dramaserien THE AFFAIR handlar om de känslomässiga och psykologiska följderna av en otrohetsaffär som förstört två äktenskap och det brott som för de inblandade tillbaka in i varandras liv. Säsong 3 tar vid tre år efter Noahs chockerande erkännande vid Scott Lockharts mordrättegång. Noah försöker börja om, Alisons förflutna gör sig påmint samtidigt som hon uppfostrar dottern Joanie i närheten av Cole och Luisa. Helen brottas med osäkerhet kring pojkvännen Vik, konflikter med barnen och har ständiga skuldkänslor.

--------------------------------------------------------------------------------

MARATHON: THE PATRIOTS' DAY BOMBING
HBO-dokumentär, premiär 22 november

Två år efter Boston Marathon-bombningarna berättar denna dokumentär historien om händelserna den 15 april 2013 och följderna av terroristattacken sett från flera olika perspektiv. Filmen tar avstamp från attacken och fram till dödsstraffsdomen mot Dzhokhar Tsarnaev, genom övervakningsbilder, nyhetsklipp och exklusiva intervjuer med överlevande och deras familjer, utredare, regeringstjänstemän och reportrar från The Boston Globe, som vann Pulitzerpriset för sin rapportering av attacken. Regi av Ricki Stern och Annie Sundberg. Producerad i samarbete med The Boston Globe.


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...