Massor av drama från hela världen

NYHETER I NOVEMBER PÅ HBO NORDIC

I november fortsätter HBO Nordic att leverera starka dramaserier, med både efterlängtade och mer oväntade serier. Dessutom kommer en nygjord HBO-dokumentär om en tragisk händelse som skakade om en hel värld.

Juvelen i kronan i november är den nya säsongen av succéserien THE AFFAIR. Den Golden Globe-vinnande dramaserien med den starka ensemblen Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney och Joshua Jackson fortsätter med tredje säsongen 21 november – men redan från den 11 november förhandsvisar vi det första avsnittet.


HALFWORLDS, HBO Nordics första serie från HBO Asia, utspelar sig i Jakarta, i en parallell värld av blodtörstiga varelser från den indonesiska mytologin. HBO Europes dramaserier ARANYÉLET, baserad på den prisade finska serien Easy Living, och PAKT, baserad på den norska succéserien MAMMON, fortsätter med sina andra säsonger.

Förutom dramaserier så bjuder november på en ny HBO-dokumentär: MARATHON: THE PATRIOTS’ DAY BOMBING, som berättar historien om följderna efter terroristattacken under Boston Marathon.


HALFWORLDS
Säsong 1 blir tillgänglig 1 november

I Jakartas livliga gator och gränder har en parallell värld av blodtörstiga varelser från den indonesiska mytologin levt tillsammans med människor i generationer. Genom att anta mänsklig skepnad har dessa "Demiters" verkliga identitet på omsorgsfullt vis dolts i århundraden av en mäktig familj dödliga. HALFWORLDS är en originalserie från HBO Asia, säsong 1 består av åtta avsnitt x 30 minuter. Den andra säsongen har premiär på HBO Nordic den 15 december.

--------------------------------------------------------------------------------

ARANYÉLET

Säsong 2 har premiär 6 november

I den första säsongen av serien levde familjen Miklósi ett liv i skenbar lyx, baserat på faderns repertoar av rån och bedrägerier. När Attila bestämt sig för att lämna brottets bana vänds allt upp och ner. I säsong två måste Miklósis börja om från början. Eller från en ännu lägre punkt - förföljda av det förflutna kan de inte längre skjuta upp konsekvenserna av sina tidigare val. Kommer de att kunna hålla ihop under de riktigt tuffa tiderna också?
ARANYÈLET är en ungersk dramaserie och en originalproduktion från HBO Central Europe, baserad på den finska dramaserien Easy Living.

--------------------------------------------------------------------------------

PAKT
Säsong 2 har premiär 20 november

Huvudpersonen i denna politiska dramathriller är Piotr Grodecki, en undersökande journalist som upptäcker en sammansvärjning på högsta politiska nivå. Medan han försöker ta reda på sanningen så inser han att ingenting är som det verkar vara. Ännu svårare blir det när han måste ta itu med ett mycket mer komplicerat fall än någonsin tidigare. Ingen går säker i denna värld och snart upptäcker Piotr att han kommer behöva välja om han ska söka efter sanningen eller skydda kvinnan han älskar. PAKT är en polsk dramaserie och en originalproduktion från HBO Central Europe, baserad på det norska dramat Mammon.

--------------------------------------------------------------------------------

THE AFFAIR
Säsong 3 har premiär 21 november. Avsnitt 1 förhandsvisas från 11 november

Golden Globe-belönade dramaserien THE AFFAIR handlar om de känslomässiga och psykologiska följderna av en otrohetsaffär som förstört två äktenskap och det brott som för de inblandade tillbaka in i varandras liv. Säsong 3 tar vid tre år efter Noahs chockerande erkännande vid Scott Lockharts mordrättegång. Noah försöker börja om, Alisons förflutna gör sig påmint samtidigt som hon uppfostrar dottern Joanie i närheten av Cole och Luisa. Helen brottas med osäkerhet kring pojkvännen Vik, konflikter med barnen och har ständiga skuldkänslor.

--------------------------------------------------------------------------------

MARATHON: THE PATRIOTS' DAY BOMBING
HBO-dokumentär, premiär 22 november

Två år efter Boston Marathon-bombningarna berättar denna dokumentär historien om händelserna den 15 april 2013 och följderna av terroristattacken sett från flera olika perspektiv. Filmen tar avstamp från attacken och fram till dödsstraffsdomen mot Dzhokhar Tsarnaev, genom övervakningsbilder, nyhetsklipp och exklusiva intervjuer med överlevande och deras familjer, utredare, regeringstjänstemän och reportrar från The Boston Globe, som vann Pulitzerpriset för sin rapportering av attacken. Regi av Ricki Stern och Annie Sundberg. Producerad i samarbete med The Boston Globe.


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...