FOX INNOVATION LAB

THE MARTIAN VR EXPERIENCE

Exekutivt producerad av Ridley Scott och regisserad av Robert Stromberg - Ett interaktivt, uppslukande äventyr som tar oss till Mars

Stockholm den 14 november, 2016


Fox Innovation Lab, Twentieth Century Fox forsknings- och utvecklingscenter i samarbete med RSA Films och Virtual Reality Company, meddelar idag att deras första kommersiella projekt inom virtuell verklighetsupplevelse -The Martian VR Experience - kommer att finnas tillgängligt den 15 november för PlayStation®VR (PS VR), som nyligen lanserats för PlayStation®4 (PS4 ™) och HTC Vive ™ på Steam®.

Ridley Scott är exekutiv producent för projektet och Robert Stromberg har regisserat The Martian VR Experience, ett interaktivt och uppslukande äventyr där vi som betraktare får ta del av upplevelsen ur astronauten Mark Watneys perspektiv, i hans kamp för att överleva på Mars. Användaren kan flyga in över Mars yta, styra tyngdlöst genom rymden, köra en Rover och uppleva andra nyckelscener från succéfilmen, i en 360-graders virtuellt verklig miljö.
"Jag har alltid försökt närma mig filmskapandet med ambitionen att förmedla en uppslukande upplevelse. Med de verktyg inom virtuell verklighet som nu finns tillgängliga för oss kan vi höja ribban ännu högre. Publiken kan idag uppleva berättandet på sätt som vi tidigare bara kunnat drömma om", säger Ridley Scott, exekutiv producent för The Martian VR Experience och medgrundare av RSA Films. "Mars har aldrig varit närmare än nu och jag är så glad att vi kan bjuda in människor till The Martian VR Experience."
"Virtual Reality förändrar vår upplevelse av filmunderhållning - människor kan vara betraktaren och nu även delta i handlingen", säger Robert Stromberg, regissören av The Martian VR Experience, grundare till och kreativ chef för The Virtual Reality Company. "Med The Martian VR Experience kunde vi ta Ridleys filmiska vision och skapa en uppslukande VR-upplevelse som ger människor möjlighet att vara Mark Watney, möta hans strider och uppleva hans framgångar, som om de var en del av filmen."
"The Fox Innovation Lab ligger i framkant av utvecklingen av virtuell verklighet som ett nytt berättarmedium", säger Mike Dunn, VD, Twentieth Century Fox Home Entertainment och Fox Innovation Lab. "The Martian VR Experience är ett bevis på möjligheten för filmskapare att få kontakt med publiken på nya och djupare sätt."


The Fox Innovation Labs mission är att driva utvecklingen av innovativ teknik och nya konsumentupplevelser i alla format och distributionsmodeller. Det banbrytande utvecklingscentret har ett nära samarbete med produktion, marknadsföring och distribution i alla divisioner.
Efter framgången med Fox första VR-upplevelse, med Reese Witherspoon för filmen Wild, valde Fox Innovation Lab Ridley Scotts The Martian för sitt första kommersiella VR-projekt.
The Martian VR Experience debuterade på 2016 Consumer Electronics Show (CES), valdes ut till det prestigefyllda New Frontier Program vid Sundance och mottog priserna Cannes Silver Lion, Digital Craft och Association of Independent Commercial Producers (AICP) Next VR Award.


The Martian VR Experience är tillgänglig för PS VR och HTC Vive och har ett rekommenderat butikspris på 149 kr.

För mer information besök FoxVRExperiences


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...