FOX INNOVATION LAB

THE MARTIAN VR EXPERIENCE

Exekutivt producerad av Ridley Scott och regisserad av Robert Stromberg - Ett interaktivt, uppslukande äventyr som tar oss till Mars

Stockholm den 14 november, 2016


Fox Innovation Lab, Twentieth Century Fox forsknings- och utvecklingscenter i samarbete med RSA Films och Virtual Reality Company, meddelar idag att deras första kommersiella projekt inom virtuell verklighetsupplevelse -The Martian VR Experience - kommer att finnas tillgängligt den 15 november för PlayStation®VR (PS VR), som nyligen lanserats för PlayStation®4 (PS4 ™) och HTC Vive ™ på Steam®.

Ridley Scott är exekutiv producent för projektet och Robert Stromberg har regisserat The Martian VR Experience, ett interaktivt och uppslukande äventyr där vi som betraktare får ta del av upplevelsen ur astronauten Mark Watneys perspektiv, i hans kamp för att överleva på Mars. Användaren kan flyga in över Mars yta, styra tyngdlöst genom rymden, köra en Rover och uppleva andra nyckelscener från succéfilmen, i en 360-graders virtuellt verklig miljö.
"Jag har alltid försökt närma mig filmskapandet med ambitionen att förmedla en uppslukande upplevelse. Med de verktyg inom virtuell verklighet som nu finns tillgängliga för oss kan vi höja ribban ännu högre. Publiken kan idag uppleva berättandet på sätt som vi tidigare bara kunnat drömma om", säger Ridley Scott, exekutiv producent för The Martian VR Experience och medgrundare av RSA Films. "Mars har aldrig varit närmare än nu och jag är så glad att vi kan bjuda in människor till The Martian VR Experience."
"Virtual Reality förändrar vår upplevelse av filmunderhållning - människor kan vara betraktaren och nu även delta i handlingen", säger Robert Stromberg, regissören av The Martian VR Experience, grundare till och kreativ chef för The Virtual Reality Company. "Med The Martian VR Experience kunde vi ta Ridleys filmiska vision och skapa en uppslukande VR-upplevelse som ger människor möjlighet att vara Mark Watney, möta hans strider och uppleva hans framgångar, som om de var en del av filmen."
"The Fox Innovation Lab ligger i framkant av utvecklingen av virtuell verklighet som ett nytt berättarmedium", säger Mike Dunn, VD, Twentieth Century Fox Home Entertainment och Fox Innovation Lab. "The Martian VR Experience är ett bevis på möjligheten för filmskapare att få kontakt med publiken på nya och djupare sätt."


The Fox Innovation Labs mission är att driva utvecklingen av innovativ teknik och nya konsumentupplevelser i alla format och distributionsmodeller. Det banbrytande utvecklingscentret har ett nära samarbete med produktion, marknadsföring och distribution i alla divisioner.
Efter framgången med Fox första VR-upplevelse, med Reese Witherspoon för filmen Wild, valde Fox Innovation Lab Ridley Scotts The Martian för sitt första kommersiella VR-projekt.
The Martian VR Experience debuterade på 2016 Consumer Electronics Show (CES), valdes ut till det prestigefyllda New Frontier Program vid Sundance och mottog priserna Cannes Silver Lion, Digital Craft och Association of Independent Commercial Producers (AICP) Next VR Award.


The Martian VR Experience är tillgänglig för PS VR och HTC Vive och har ett rekommenderat butikspris på 149 kr.

För mer information besök FoxVRExperiences


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...