DECEMBER PÅ HBO NORDIC

VIKINGS, nya dokumentärer och komedispecialer

Mycket nytt i december, bland annat tio nya avsnitt av den historiska dramaserien Vikings!

Pressrelease 2016-11-17

Det blir också premiär för Pete Holmes första komedispecial för HBO, samt två dokumentärer från HBO; Vice Special Report: A House Divided och Every Brilliant Thing.

HBO fyller också på med några handplockade filmer och två nordiska serier; danska Heartless, som är ett ungt fantasydrama om ett udda syskonpar, och norska serien Kampen for tilvaerelsen, en både gripande och rolig dramaserie skriven av författaren Erlend Loe.


Image VIKINGS
Säsong 4, avsnitt 11-20, premiär 1 december

När nu andra delen drar igång, utlöser Ragnars återkomst till Kattegatt en kedja av händelser som ingen - utom Siaren – kunnat föreställa sig. Han kommer oväntat hem för att se vad det blivit av hans söner och för att ta hand om ouppklarade affärer i Wessex med kung Egbert. Samtidigt planerar Lagertha sitt eget maktspel i Kattegatt och Björn förbereder sig för att förverkliga sin dröm; att utforska Medelhavet i en elegant ny båt som Floki byggt till honom. Alla tidigare säsonger blir tillgängliga 1 december.


Image HEARTLESS
Säsong 1 blir tillgänglig 1 december

“Allt du älskar måste brinna”. Det vilar en förbannelse över det ovanliga syskonparet Sebastian och Sofie. För att överleva måste de suga livskraft från människor omkring dem, precis som en vampyr suger blod. Om de suger för hårt, eller känner äkta kärlek för sitt offer, kan denne fatta eld. Deras sökande efter botemedel leder dem till Ottmanngård, en mörk internatskola av traditionellt snitt. Där får de fullt upp med att klara av vardagen som tonåringar och sina överlevnadsinstinkter.


Image PETE HOLMES: FACES AND SOUNDS
Komedispecial, premiär 4 december

Komedispecial inspelad på the Vic Theatre, Chicago i våras med Pete Holmes och hans livs mest absurda ögonblick i fokus. Vi bjuds på en kavalkad av Holmes barnsligt roliga och överaktiva föreställning och får ta del av hans åsikter om vitt skilda ämnen – allt ifrån nyckeln till lycka och mardrömmars ologik till hur britter hanterar pinsamma situationer och hur urlöjligt porr är. Holmes ser vi även nästa år i den kommande komediserien Crashing från HBO, exekutivt producerad av Judd Apatow. Serien, som är skapad av Holmes, handlar om en stand-up-komiker i New York som tvingas omvärdera sitt liv.


Image VICE SPECIAL REPORT: A HOUSE DIVIDED
Dokumentärspecial, premiär 10 december

I denna exklusiva dokumentär intervjuas bland andra USA:s president och många i hans innersta krets, liksom nyckelpersoner på motståndarsidan. VICE:s Shane Smith undersöker bland annat den växande extremismen som har gjort USA mer splittrat än någonsin och valets eftermäle sonderas, liksom det politiska klimatet som beredde väg för Donald Trump analyseras. En bitter politik på båda sidor analyseras, liksom de förutsättningar som skapade den och om det går att åtgärda.


Image KAMPEN FOR TILVÆRELSEN
Säsong 1-2 blir tillgängliga 19 december

Den unge forskaren Tomasz (Bartek Kaminski) reser till Norge för att försöka inkassera pengar från en far han aldrig träffat. Vid sin ankomst möter han de priviligierade och välmenande invånarna i Ullevål Hageby – fina människor som i brist på egna verkliga problem gärna skapar egna sådana.


Image EVERY BRILLIANT THING
HBO-dokumentär, premiär 27 december

En unik film om depression och om hur långt vi är beredda att gå för de vi älskar. En ung pojke försöker bota sin mammas depression genom att skapa en lista över de bästa sakerna i världen. Listan utökas med tiden; från barndomen (glass) och tonåren (Star Trek) till universitet (överraskningar) och äktenskap (bli kär). När så livet gör en tvärvändning blir listan till stor hjälp för sonen – på sätt som den aldrig kunde bli för mamman.


Image FILMER I BIBLIOTEKET
Tillgängliga 1 december

The Debt
Ray
Two Brothers
Valkyrie


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...