DECEMBER PÅ HBO NORDIC

VIKINGS, nya dokumentärer och komedispecialer

Mycket nytt i december, bland annat tio nya avsnitt av den historiska dramaserien Vikings!

Pressrelease 2016-11-17

Det blir också premiär för Pete Holmes första komedispecial för HBO, samt två dokumentärer från HBO; Vice Special Report: A House Divided och Every Brilliant Thing.

HBO fyller också på med några handplockade filmer och två nordiska serier; danska Heartless, som är ett ungt fantasydrama om ett udda syskonpar, och norska serien Kampen for tilvaerelsen, en både gripande och rolig dramaserie skriven av författaren Erlend Loe.


Image VIKINGS
Säsong 4, avsnitt 11-20, premiär 1 december

När nu andra delen drar igång, utlöser Ragnars återkomst till Kattegatt en kedja av händelser som ingen - utom Siaren – kunnat föreställa sig. Han kommer oväntat hem för att se vad det blivit av hans söner och för att ta hand om ouppklarade affärer i Wessex med kung Egbert. Samtidigt planerar Lagertha sitt eget maktspel i Kattegatt och Björn förbereder sig för att förverkliga sin dröm; att utforska Medelhavet i en elegant ny båt som Floki byggt till honom. Alla tidigare säsonger blir tillgängliga 1 december.


Image HEARTLESS
Säsong 1 blir tillgänglig 1 december

“Allt du älskar måste brinna”. Det vilar en förbannelse över det ovanliga syskonparet Sebastian och Sofie. För att överleva måste de suga livskraft från människor omkring dem, precis som en vampyr suger blod. Om de suger för hårt, eller känner äkta kärlek för sitt offer, kan denne fatta eld. Deras sökande efter botemedel leder dem till Ottmanngård, en mörk internatskola av traditionellt snitt. Där får de fullt upp med att klara av vardagen som tonåringar och sina överlevnadsinstinkter.


Image PETE HOLMES: FACES AND SOUNDS
Komedispecial, premiär 4 december

Komedispecial inspelad på the Vic Theatre, Chicago i våras med Pete Holmes och hans livs mest absurda ögonblick i fokus. Vi bjuds på en kavalkad av Holmes barnsligt roliga och överaktiva föreställning och får ta del av hans åsikter om vitt skilda ämnen – allt ifrån nyckeln till lycka och mardrömmars ologik till hur britter hanterar pinsamma situationer och hur urlöjligt porr är. Holmes ser vi även nästa år i den kommande komediserien Crashing från HBO, exekutivt producerad av Judd Apatow. Serien, som är skapad av Holmes, handlar om en stand-up-komiker i New York som tvingas omvärdera sitt liv.


Image VICE SPECIAL REPORT: A HOUSE DIVIDED
Dokumentärspecial, premiär 10 december

I denna exklusiva dokumentär intervjuas bland andra USA:s president och många i hans innersta krets, liksom nyckelpersoner på motståndarsidan. VICE:s Shane Smith undersöker bland annat den växande extremismen som har gjort USA mer splittrat än någonsin och valets eftermäle sonderas, liksom det politiska klimatet som beredde väg för Donald Trump analyseras. En bitter politik på båda sidor analyseras, liksom de förutsättningar som skapade den och om det går att åtgärda.


Image KAMPEN FOR TILVÆRELSEN
Säsong 1-2 blir tillgängliga 19 december

Den unge forskaren Tomasz (Bartek Kaminski) reser till Norge för att försöka inkassera pengar från en far han aldrig träffat. Vid sin ankomst möter han de priviligierade och välmenande invånarna i Ullevål Hageby – fina människor som i brist på egna verkliga problem gärna skapar egna sådana.


Image EVERY BRILLIANT THING
HBO-dokumentär, premiär 27 december

En unik film om depression och om hur långt vi är beredda att gå för de vi älskar. En ung pojke försöker bota sin mammas depression genom att skapa en lista över de bästa sakerna i världen. Listan utökas med tiden; från barndomen (glass) och tonåren (Star Trek) till universitet (överraskningar) och äktenskap (bli kär). När så livet gör en tvärvändning blir listan till stor hjälp för sonen – på sätt som den aldrig kunde bli för mamman.


Image FILMER I BIBLIOTEKET
Tillgängliga 1 december

The Debt
Ray
Two Brothers
Valkyrie


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...