HBO NORDIC

NYHETER I JANUARI

Dags att sätta segel och kurs mot det nya året. Januari bjuder bland annat på den nya serien SIX med Walton Goggins, den omtalade dokumentären BEWARE THE SLENDERMAN, nya säsonger av THE PATH och THE MAGICIANS och den allra sista säsongen av BLACK SAILS.

--------------------------------------------------------------------------------

VAMPIRE DIARIES
Säsong 6 blir tillgänglig 1 januari

Sjätte säsongen av CW's övernaturliga drama, baserat på L.J. Smiths böcker, tar vid fyra månader efter Damons (Ian Somerhalder) och Bonnies (Kat Graham) "död", efterlämnande Elena (Nina Dobrev) och Jeremy (Steven R. McQueen) i sorg. De är båda förtvivlade och börjar agera destruktivt. Som tur är lever både Damon och Bonnie, de befinner sig i ett parallellt universum och försöker hitta en väg hem. Samtidigt hoppar Caroline (Candice Accola) av skolan för att ägna all sin kraft till att häva en förbannelse, Tyler (Michael Trevino) kämpar med att bli mänsklig och Alaric (Matt Davis) anpassar sig till vampyrlivet.

--------------------------------------------------------------------------------

SIX
Säsong 1 premiär 19 januari

Six är History Channels andra originalserie, efter Vikings. Detta nutida militär-actiondrama i åtta avsnitt är skrivet av Oscarsnominerade manusförfattaren och Vietnam-veteranen William Broyles (Jarhead, Cast Away, Apollo 13) och hans son David Broyles, veteran från militära specialstyrkor. Vi får följa Navy SEAL Team Six som 2014 hade i uppdrag att eliminera en talibanledare i Afghanistan, men allt får en abrupt vändning när de upptäcker att en amerikansk medborgare arbetar för terroristerna. I huvudrollerna ser vi bland andra Walton Goggins (The Hateful Eight, Justified) och Barry Sloane.

--------------------------------------------------------------------------------

REAL TIME WITH BILL MAHER
Säsong 15 premiär 23 januari

HBO:s prisbelönade komedi-talkshow är tillbaka med en ännu mer ocensurerad och kompromisslös Bill Maher samt nya gäster. Maher är en av USA:s starkaste politiska komiker, hans totala uppriktighet och oräddhet har gett honom miljoner fans.

--------------------------------------------------------------------------------

BEWARE THE SLENDERMAN
HBO-dokumentär premiär 24 januari

HBO-dokumentär som handlar om det omtalade Slenderman-dådet i Wisconsin den 31 maj 2014, då två 12-åriga flickor lurade ut en vän i skogen och knivhögg henne 19 gånger. Deras offer var nära att dö och de hävdade att dådet var en hyllning till The Slenderman – en populär skräckfigur på Internet. Filmen undersöker brottet och hur det kunde ske, det mörka djupet på nätet och hur detta påverkar barn. Irene Taylor Brodsky har regisserat och manus är skrivet av Brodsky och Sophie Harris.

--------------------------------------------------------------------------------

THE MAGICIANS
Säsong 2 premiär 26 januari

Syfy:s fantasyserie, baserad på Lev Grossmans romaner, kretsar kring ett gäng kompisar som upptäcker sina magiska förmågor vid Brakebills University, en hemlig institution specialiserad på magi. Snart förstår de att alla fantasier de läst om som barn är verkliga och att de utgör ett hot mot hela mänskligheten. I andra säsongen möter de ett hot som kan förgöra hela den magiska världen. I rollerna ser vi bland andra Jason Ralph, Stella Maeve och Olivia Taylor Dudley.

--------------------------------------------------------------------------------

THE PATH
Säsong 2 premiär 26 januari

I andra säsongen av The Path får Meyerist-rörelsen kämpa med att förstå doktor Meyers mystiska försvinnande. Eddie (Aaron Paul), som plågas av underliga syner, har svårt att anpassa sig till sitt liv i den vanliga världen och Sarah (Michelle Monaghan) tar trots sina tvivel på Cal (Hugh Dancy) plats vid hans sida som ledare av The Light. Vetskapen om Cals mörka förflutna får stå tillbaka för rörelsens bästa. Sarah och Cal står nu ännu närmare varandra och Eddies syner avslöjar sanningen om doktor Meyers försvinnande. Jessica Goldberg har skapat serien som produceras av Hulu:s systerbolag Universal Television och Jason Katims True Jack Prods. Goldberg och Katims är exeutiva producenter tillsammans med Michelle Lee.

--------------------------------------------------------------------------------

BLACK SAILS
Säsong 4 premiär 30 januari

Nu kommer den fjärde och sista säsongen av Emmybelönade Black Sails i 10 avsnitt – det är dags för detta actiondrama och upprinnelsen till klassikern Skattkammarön att hissa seglen en sista gång. New Providence Islands stränder har aldrig varit blodigare och ju närmare vi kommer civilisationens undergång, desto mer desperat kämpar den emot. I huvudrollerna ser vi bland andra Toby Stephens som Kapten Flint, Hannah New som Eleanor, Luke Arnold som John Silver och Jessica Parker Kennedy som Max.

--------------------------------------------------------------------------------

BECOMING WARREN BUFFETT
HBO-dokumentär premiär 31 januari

Miljardären Warren Buffett är ett unikum. Vid 96 års ålder lever den legendariska investeraren fortfarande i sitt enkla hem i Omaha och kör själv till kontoret varje dag för att ta hand om Berkshire Hathaway – världens fjärde största företag. Filmen berättar historien om en ambitiös, sifferfixerad pojke från Nebraska som blev en av världens rikaste och mest respekterade män. Buffett berättar med egna ord ackompanjerad av exklusiva hemmavideor, familjefoton, arkivmaterial och intervjuer med familj och vänner.


Artikelflöde

SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


TÄVLINGEN AVGJORD!

NI VANN THE ENDLESS!

Här kommer vinnarna av The Endless på Blu-ray!


Nytt från James Louspeaker

Där vägg och tak möts

För större hemmabiosystem, och speciellt sådana som kör Auro 3D, eller där det helt enkelt inte är praktiskt att montera takhögtalare, har James Louspeaker lösningar


Årets bästa produkter!

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna.
Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.

Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Här hittar du alla vinnare!

Och du, passa på att tjuvkika på vår nya hemsida som lanseras inom kort;-)


Pacific Rim: Uprising

Monstren från havet anfaller igen!

I Pacific Rim reste sig utomjordiska monster ur havsdjupen för att överta herraväldet på jorden. Invasionen slogs tillbaka av en tapper skara soldater med hjälp av jättelika stridsrobotar. I uppföljaren Pacific Rim: Uprising skakas världen av nya, ännu mer brutala attacker från rymdvarelserna.


Vincent SP-20 Anniversary Edition

RÖRHYBRID

Vi fortsätter att lyssna på externa slutsteg, en produkttyp som kan ge din hemmabio just den adrenalinkick den behöver!


Sommartävlingen avgjord

VANN DU?

Nu har vi dragit vinnarna i vår massiva sommartävling - är du en av de lyckliga?


Red Sparrow-tävling

Här är vinnarna!

Det var många som villl se Jennifer Lawrence som rysk agent!

Här har ni rätt svar på frågorna:


Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Meddelande

Laddar meddelande...