HBO NORDIC

NYHETER I JANUARI

Dags att sätta segel och kurs mot det nya året. Januari bjuder bland annat på den nya serien SIX med Walton Goggins, den omtalade dokumentären BEWARE THE SLENDERMAN, nya säsonger av THE PATH och THE MAGICIANS och den allra sista säsongen av BLACK SAILS.

--------------------------------------------------------------------------------

VAMPIRE DIARIES
Säsong 6 blir tillgänglig 1 januari

Sjätte säsongen av CW's övernaturliga drama, baserat på L.J. Smiths böcker, tar vid fyra månader efter Damons (Ian Somerhalder) och Bonnies (Kat Graham) "död", efterlämnande Elena (Nina Dobrev) och Jeremy (Steven R. McQueen) i sorg. De är båda förtvivlade och börjar agera destruktivt. Som tur är lever både Damon och Bonnie, de befinner sig i ett parallellt universum och försöker hitta en väg hem. Samtidigt hoppar Caroline (Candice Accola) av skolan för att ägna all sin kraft till att häva en förbannelse, Tyler (Michael Trevino) kämpar med att bli mänsklig och Alaric (Matt Davis) anpassar sig till vampyrlivet.

--------------------------------------------------------------------------------

SIX
Säsong 1 premiär 19 januari

Six är History Channels andra originalserie, efter Vikings. Detta nutida militär-actiondrama i åtta avsnitt är skrivet av Oscarsnominerade manusförfattaren och Vietnam-veteranen William Broyles (Jarhead, Cast Away, Apollo 13) och hans son David Broyles, veteran från militära specialstyrkor. Vi får följa Navy SEAL Team Six som 2014 hade i uppdrag att eliminera en talibanledare i Afghanistan, men allt får en abrupt vändning när de upptäcker att en amerikansk medborgare arbetar för terroristerna. I huvudrollerna ser vi bland andra Walton Goggins (The Hateful Eight, Justified) och Barry Sloane.

--------------------------------------------------------------------------------

REAL TIME WITH BILL MAHER
Säsong 15 premiär 23 januari

HBO:s prisbelönade komedi-talkshow är tillbaka med en ännu mer ocensurerad och kompromisslös Bill Maher samt nya gäster. Maher är en av USA:s starkaste politiska komiker, hans totala uppriktighet och oräddhet har gett honom miljoner fans.

--------------------------------------------------------------------------------

BEWARE THE SLENDERMAN
HBO-dokumentär premiär 24 januari

HBO-dokumentär som handlar om det omtalade Slenderman-dådet i Wisconsin den 31 maj 2014, då två 12-åriga flickor lurade ut en vän i skogen och knivhögg henne 19 gånger. Deras offer var nära att dö och de hävdade att dådet var en hyllning till The Slenderman – en populär skräckfigur på Internet. Filmen undersöker brottet och hur det kunde ske, det mörka djupet på nätet och hur detta påverkar barn. Irene Taylor Brodsky har regisserat och manus är skrivet av Brodsky och Sophie Harris.

--------------------------------------------------------------------------------

THE MAGICIANS
Säsong 2 premiär 26 januari

Syfy:s fantasyserie, baserad på Lev Grossmans romaner, kretsar kring ett gäng kompisar som upptäcker sina magiska förmågor vid Brakebills University, en hemlig institution specialiserad på magi. Snart förstår de att alla fantasier de läst om som barn är verkliga och att de utgör ett hot mot hela mänskligheten. I andra säsongen möter de ett hot som kan förgöra hela den magiska världen. I rollerna ser vi bland andra Jason Ralph, Stella Maeve och Olivia Taylor Dudley.

--------------------------------------------------------------------------------

THE PATH
Säsong 2 premiär 26 januari

I andra säsongen av The Path får Meyerist-rörelsen kämpa med att förstå doktor Meyers mystiska försvinnande. Eddie (Aaron Paul), som plågas av underliga syner, har svårt att anpassa sig till sitt liv i den vanliga världen och Sarah (Michelle Monaghan) tar trots sina tvivel på Cal (Hugh Dancy) plats vid hans sida som ledare av The Light. Vetskapen om Cals mörka förflutna får stå tillbaka för rörelsens bästa. Sarah och Cal står nu ännu närmare varandra och Eddies syner avslöjar sanningen om doktor Meyers försvinnande. Jessica Goldberg har skapat serien som produceras av Hulu:s systerbolag Universal Television och Jason Katims True Jack Prods. Goldberg och Katims är exeutiva producenter tillsammans med Michelle Lee.

--------------------------------------------------------------------------------

BLACK SAILS
Säsong 4 premiär 30 januari

Nu kommer den fjärde och sista säsongen av Emmybelönade Black Sails i 10 avsnitt – det är dags för detta actiondrama och upprinnelsen till klassikern Skattkammarön att hissa seglen en sista gång. New Providence Islands stränder har aldrig varit blodigare och ju närmare vi kommer civilisationens undergång, desto mer desperat kämpar den emot. I huvudrollerna ser vi bland andra Toby Stephens som Kapten Flint, Hannah New som Eleanor, Luke Arnold som John Silver och Jessica Parker Kennedy som Max.

--------------------------------------------------------------------------------

BECOMING WARREN BUFFETT
HBO-dokumentär premiär 31 januari

Miljardären Warren Buffett är ett unikum. Vid 96 års ålder lever den legendariska investeraren fortfarande i sitt enkla hem i Omaha och kör själv till kontoret varje dag för att ta hand om Berkshire Hathaway – världens fjärde största företag. Filmen berättar historien om en ambitiös, sifferfixerad pojke från Nebraska som blev en av världens rikaste och mest respekterade män. Buffett berättar med egna ord ackompanjerad av exklusiva hemmavideor, familjefoton, arkivmaterial och intervjuer med familj och vänner.


Artikelflöde

Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Meddelande

Laddar meddelande...