HBO NORDIC

NYHETER I FEBRUARI

Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård står för en av månadens mest spännande och omtalade nya premiärer med HBO-miniserien Big Little Lies.

Missa heller inte rond två av den hårda tuppfajten mellan Paul Giamatti och Damian Lewis i Billions och ett känsloladdat farväl till våra favoritjejer i Girls.Toppa med hela humorregistret i HBO:s nya komediserie Crashing av Pete Holmes och Judd Apatow och knivskarp nutidsanalys i Last Week Tonight with John Oliver. På HBO Nordic i februari.

--------------------------------------------------------------------------------

GIRLS
Säsong 6 – sista säsongen – premiär 13 februari

Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna är tillbaka i den sista säsongen av Girls, serien som gett röst åt en hel generation. Spänningarna i gruppen från förra säsongen leder in i den nya, med våra favorittjejers fortsatta kamp för att bli vuxna kvinnor. Nya bekantskaper denna säsong spelas av Riz Ahmed (The Night Of, HBO Nordic), Annie Q (The Leftovers, HBO Nordic) och Matthew Rhys (Brothers & Sisters).

--------------------------------------------------------------------------------

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
Säsong 4 premiär 14 februari

HBO:s talkshow med hyllade och knivskarpa John Oliver vid rodret ger oss en halvtimme i veckan med nyheter inom politik och kultur, presenterat med den humoristiska syra som blivit Olivers signum. Serien spelas in live på söndagar i USA och kommer till HBO Nordic varje tisdag.

--------------------------------------------------------------------------------

BIG LITTLE LIES
Miniserie i sju avsnitt, premiär 20 februari

I detta mörka komedidrama möter vi tre småbarnsmammor som verkar ha ett perfekt liv. Men bakom den polerade ytan rör sig mörka hemligheter som leder till mord. Reese Witherspoons Pacific Standard Productions och Nicole Kidmans Blossom Films köpte film- och tv-rättigheterna till Liane Moriartys bästsäljande roman (Stora små lögner), och vi ser vid sidan av dem i huvudrollerna bland andra Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz och Kathryn Newton.

--------------------------------------------------------------------------------

BILLIONS
Säsong 2 premiär 20 februari

Emmy- och Golden Globevinnarna Paul Giamatti och Damian Lewis är tillbaka med en andra säsong av Showtimes täta dramaserie om maktkampen mellan två av New Yorks finansvärlds starkaste kontrahenter. Den hårdföre åklagaren Chuck Rhoades (Giamatti) och den smarta och ambitiösa hedgefondkungen Bobby "Axe" Axelrod (Lewis) är på kollisionskurs och ingen av dem kommer vika sig utan använder all kraft och inflytande för att förgöra varandra.

--------------------------------------------------------------------------------

CRASHING
Säsong 1 premiär 20 februari

Ny komediserie från HBO av Pete Holmes och Judd Apatow med Holmes i huvudrollen. När Pete en dag hittat sin fru i sängen med en annan man, flyr han till New York för att förverkliga sin dröm om en karriär som ståuppkomiker. Vi ser även Lauren Lapkus (Animals, HBO Nordic) som Petes fru Jessica och George Basil (Flaked) som Leif, Jessicas älskare. I olika versioner av sig själva dyker även T.J. Miller (Silicon Valley, HBO Nordic) upp, samt Dave Attell, Sarah Silverman och Jim Norton – samtliga tre har egna standup-specialer på HBO Nordic.

--------------------------------------------------------------------------------

VICE
Säsong 5 premiär 25 februari

Nu kommer den femte säsongen av det Emmybelönade veckomagasinet VICE, som tar oss med runt jorden i reportage och historier som inte berättas i det vanliga medieflödet. Den femte säsongen består av hela 30 avsnitt – 18 fler än i den förra. VICE Medias grundare Shane Smith leder serien, Bill Maher, Shane Smith, Eddy Moretti och Josh Tyrangiel är exekutiva producenter, Tim Clancy och Jonah Kaplan är co-exekutiva producenter och Fareed Zakaria är rådgivande producent.

--------------------------------------------------------------------------------

KATALOGNYTT

HALFWORLDS – säsong 2 premiär 1 februari

GRIMM - säsongerna 1-5 tillgängliga 1 februari

HELL ON WHEELS – säsong 5A, avsnitt 1-7, tillgängliga 1 februari

HALT AND CATCH FIRE – säsong 3 tillgänglig 10 februari


Artikelflöde

Uppdatering

Sony-tv med Dolby Vision

När HDR först lanserades var det bland tillverkarna av tv-apparater lite prestige i vilken eller vilka standarder man stödde, och en sak som till en början verkade skriven i sten var att det krävdes speciell hårdvara för att ta hand om Dolby Vision. Men redan i höstas ryktades det om en uppdatering av Sonys apparater utrustade med deras finaste processor, och nu kommer ett klart besked: Sony ZD9, A1, XE94 och XE93 kommer att uppdateras till Dolby Digital under februari 2018! Det är dessutom inget krångel för användaren, eftersom uppdateringen kommer via nätverk, hurra!


Uppgradering från Denon

Häftigt 3D-ljud med DTS Virtual:X

DTS Virtual:X-firmwareuppdateringen finns nu tillgänglig för Denon AVR-X1400H, Denon AVR-X2400H och Denon AVR-X3400H.
Under våren 2018 släpps uppdateringar även till modellerna AVR-X4400H och AVR-X6400H . Gratis förstås!


Du har väl koll?

OLED-guiden 2017

Sugen på OLED men vet inte var du ska börja? När reorna börjar närma sig är det läge för en djupdykning om de OLED-TV som finns på marknaden. Så lika, men ändå så olika!


Spelnyheter

Paris Game Week

Nytt från spelfesten i Paris


Samsung fixar hypnos

Glöm favoritfilmen

Känner du att det vore kul att se om en film eller en serie? Vill du att det ska kännas nytt och fräscht igen? Samsung kan ha lösningen!


TÄVLINGEN AVGJORD!!!

It Comes at Night

Nu har vi dragit vinnarna. Är du en av dem?


Ni vann filmen på Blu-ray!

47 Meters Down - tävlingen avgjord!

Ännu en spännande tävling. Vann du?


Test: Bladelius Njord Mono

En svensk hästkraft i bion

Om man sitter med en helt vettig bioanläggning i mellanklassen och vill uppgradera, vad är det då vettigast att lägga pengar på?


TÄVLING!

Vinn filmen på Blu-ray!

Vi har fått fem fina exemplar på Blu-ray att tävla ut av det klaustrofobiska thrillerdramat It Comes At Night.


Intervju: Dragomir Mrsic

Brokig sannsaga från förorten till Hollywood

Efter genombrottet som hårdför maffiaboss i Snabba cash slog Dragomir Mrsic igenom även internationellt. Han har också etablerat sig som framgångsrik entreprenör. Men vägen från Fittja till Hollywood har varit lång, tuff och brokig.


Film: 47 Meters Down

47 meter ner kan ingen höra dig skrika

Scenariot i höstens mest gastkramande drama är lika enkelt som skräckfyllt – två tjejer utforskar havet utanför Mexicos kust. När kabeln till deras hajbur brister störtar den ner i djupet. Radiokontakten med ytan är bruten och syret börjar ta slut när vithajar börjar cirkla runt dem ...


Spelrecension

DEAD BY DAYLIGHT

”Assymetric survival horror action” är en genre som bara inom loppet av några veckor fick tillskott i form av två spel. Det ena av dessa två testar vi här”Assymetric survival horror action” är en genre som bara inom loppet av några veckor fick tillskott i form av två spel. Det ena av dessa två testar vi här.


Bygg egen mediaspelare

Bygg egen mediaspelare – och fjärrstyr hemmabion!

Här är prylen för några hundralappar som kan bli precis vad du gör den till – mediaspelare till tv:n, surfdator i fickformat, fjärrstyrning av elektrisk utrustning i hemmabion eller avkännare för övervakning av temperaturer, färger, rörelser med mera.


Alternativ till actionfilmen: Livesänd balett för hela familjen!

ALICE I UNDERLANDET FRÅN ROYAL OPERA HOUSE I LONDON

På måndag den 23 oktober livesänds den framstående brittiske koreografen Christopher Wheeldons  balett Alice i Underlandet på SF Bio från Royal Opera House i London


Hemmabioskolan

Bakgrundsbelysningen

Du läser ofta om det i tester och nyheter. Men hur fungerar egentligen ljuset från en TV? Hemmabioskolan går igenom varianterna!


Meddelande

Laddar meddelande...