HBO NORDIC

NYHETER I FEBRUARI

Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård står för en av månadens mest spännande och omtalade nya premiärer med HBO-miniserien Big Little Lies.

Missa heller inte rond två av den hårda tuppfajten mellan Paul Giamatti och Damian Lewis i Billions och ett känsloladdat farväl till våra favoritjejer i Girls.Toppa med hela humorregistret i HBO:s nya komediserie Crashing av Pete Holmes och Judd Apatow och knivskarp nutidsanalys i Last Week Tonight with John Oliver. På HBO Nordic i februari.

--------------------------------------------------------------------------------

GIRLS
Säsong 6 – sista säsongen – premiär 13 februari

Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna är tillbaka i den sista säsongen av Girls, serien som gett röst åt en hel generation. Spänningarna i gruppen från förra säsongen leder in i den nya, med våra favorittjejers fortsatta kamp för att bli vuxna kvinnor. Nya bekantskaper denna säsong spelas av Riz Ahmed (The Night Of, HBO Nordic), Annie Q (The Leftovers, HBO Nordic) och Matthew Rhys (Brothers & Sisters).

--------------------------------------------------------------------------------

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
Säsong 4 premiär 14 februari

HBO:s talkshow med hyllade och knivskarpa John Oliver vid rodret ger oss en halvtimme i veckan med nyheter inom politik och kultur, presenterat med den humoristiska syra som blivit Olivers signum. Serien spelas in live på söndagar i USA och kommer till HBO Nordic varje tisdag.

--------------------------------------------------------------------------------

BIG LITTLE LIES
Miniserie i sju avsnitt, premiär 20 februari

I detta mörka komedidrama möter vi tre småbarnsmammor som verkar ha ett perfekt liv. Men bakom den polerade ytan rör sig mörka hemligheter som leder till mord. Reese Witherspoons Pacific Standard Productions och Nicole Kidmans Blossom Films köpte film- och tv-rättigheterna till Liane Moriartys bästsäljande roman (Stora små lögner), och vi ser vid sidan av dem i huvudrollerna bland andra Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz och Kathryn Newton.

--------------------------------------------------------------------------------

BILLIONS
Säsong 2 premiär 20 februari

Emmy- och Golden Globevinnarna Paul Giamatti och Damian Lewis är tillbaka med en andra säsong av Showtimes täta dramaserie om maktkampen mellan två av New Yorks finansvärlds starkaste kontrahenter. Den hårdföre åklagaren Chuck Rhoades (Giamatti) och den smarta och ambitiösa hedgefondkungen Bobby "Axe" Axelrod (Lewis) är på kollisionskurs och ingen av dem kommer vika sig utan använder all kraft och inflytande för att förgöra varandra.

--------------------------------------------------------------------------------

CRASHING
Säsong 1 premiär 20 februari

Ny komediserie från HBO av Pete Holmes och Judd Apatow med Holmes i huvudrollen. När Pete en dag hittat sin fru i sängen med en annan man, flyr han till New York för att förverkliga sin dröm om en karriär som ståuppkomiker. Vi ser även Lauren Lapkus (Animals, HBO Nordic) som Petes fru Jessica och George Basil (Flaked) som Leif, Jessicas älskare. I olika versioner av sig själva dyker även T.J. Miller (Silicon Valley, HBO Nordic) upp, samt Dave Attell, Sarah Silverman och Jim Norton – samtliga tre har egna standup-specialer på HBO Nordic.

--------------------------------------------------------------------------------

VICE
Säsong 5 premiär 25 februari

Nu kommer den femte säsongen av det Emmybelönade veckomagasinet VICE, som tar oss med runt jorden i reportage och historier som inte berättas i det vanliga medieflödet. Den femte säsongen består av hela 30 avsnitt – 18 fler än i den förra. VICE Medias grundare Shane Smith leder serien, Bill Maher, Shane Smith, Eddy Moretti och Josh Tyrangiel är exekutiva producenter, Tim Clancy och Jonah Kaplan är co-exekutiva producenter och Fareed Zakaria är rådgivande producent.

--------------------------------------------------------------------------------

KATALOGNYTT

HALFWORLDS – säsong 2 premiär 1 februari

GRIMM - säsongerna 1-5 tillgängliga 1 februari

HELL ON WHEELS – säsong 5A, avsnitt 1-7, tillgängliga 1 februari

HALT AND CATCH FIRE – säsong 3 tillgänglig 10 februari


Artikelflöde

TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Marantz NR1609

Röststyrd lågprofil

Marantz uppskattade slimline-receivrar heter i år NR1509 och NR1609!


Test: VSSL A.3

Ljud i hela huset

När du ändå håller på att installera en ordentlig hemmabio, varför inte se till att du på ett smidigt sätt kan lyssna på musik i resten av huset?


SPELRECENSION

DETROIT: BECOME HUMAN

Quantic Dream har med sina tidigare spel på många sätt nästan helt suddat ut gränsen mellan tv-spel och film.


Krönikan

Meningen med livet är enkel

Spies (ät), rejs (res) og vær glad.

Ordleken blir förstås inte lika fyndig på svenska som på danska.


Massivt ljusflöde med laser

Panasonics serie av Sholid Shine-projektorer utökas med PT-RZ870 som specar 8 500 lumen och 1920x1200-upplösning.


YAMAHA RX-A3080

Tungviktare på G

Yamaha flaggar för att bjässarna i Aventageserien är på väg, och det märks på finess-listan att dessa receivrar ska funka oavsett plats!


Meddelande

Laddar meddelande...