HBO NORDIC

NYHETER I FEBRUARI

Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård står för en av månadens mest spännande och omtalade nya premiärer med HBO-miniserien Big Little Lies.

Missa heller inte rond två av den hårda tuppfajten mellan Paul Giamatti och Damian Lewis i Billions och ett känsloladdat farväl till våra favoritjejer i Girls.Toppa med hela humorregistret i HBO:s nya komediserie Crashing av Pete Holmes och Judd Apatow och knivskarp nutidsanalys i Last Week Tonight with John Oliver. På HBO Nordic i februari.

--------------------------------------------------------------------------------

GIRLS
Säsong 6 – sista säsongen – premiär 13 februari

Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna är tillbaka i den sista säsongen av Girls, serien som gett röst åt en hel generation. Spänningarna i gruppen från förra säsongen leder in i den nya, med våra favorittjejers fortsatta kamp för att bli vuxna kvinnor. Nya bekantskaper denna säsong spelas av Riz Ahmed (The Night Of, HBO Nordic), Annie Q (The Leftovers, HBO Nordic) och Matthew Rhys (Brothers & Sisters).

--------------------------------------------------------------------------------

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
Säsong 4 premiär 14 februari

HBO:s talkshow med hyllade och knivskarpa John Oliver vid rodret ger oss en halvtimme i veckan med nyheter inom politik och kultur, presenterat med den humoristiska syra som blivit Olivers signum. Serien spelas in live på söndagar i USA och kommer till HBO Nordic varje tisdag.

--------------------------------------------------------------------------------

BIG LITTLE LIES
Miniserie i sju avsnitt, premiär 20 februari

I detta mörka komedidrama möter vi tre småbarnsmammor som verkar ha ett perfekt liv. Men bakom den polerade ytan rör sig mörka hemligheter som leder till mord. Reese Witherspoons Pacific Standard Productions och Nicole Kidmans Blossom Films köpte film- och tv-rättigheterna till Liane Moriartys bästsäljande roman (Stora små lögner), och vi ser vid sidan av dem i huvudrollerna bland andra Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz och Kathryn Newton.

--------------------------------------------------------------------------------

BILLIONS
Säsong 2 premiär 20 februari

Emmy- och Golden Globevinnarna Paul Giamatti och Damian Lewis är tillbaka med en andra säsong av Showtimes täta dramaserie om maktkampen mellan två av New Yorks finansvärlds starkaste kontrahenter. Den hårdföre åklagaren Chuck Rhoades (Giamatti) och den smarta och ambitiösa hedgefondkungen Bobby "Axe" Axelrod (Lewis) är på kollisionskurs och ingen av dem kommer vika sig utan använder all kraft och inflytande för att förgöra varandra.

--------------------------------------------------------------------------------

CRASHING
Säsong 1 premiär 20 februari

Ny komediserie från HBO av Pete Holmes och Judd Apatow med Holmes i huvudrollen. När Pete en dag hittat sin fru i sängen med en annan man, flyr han till New York för att förverkliga sin dröm om en karriär som ståuppkomiker. Vi ser även Lauren Lapkus (Animals, HBO Nordic) som Petes fru Jessica och George Basil (Flaked) som Leif, Jessicas älskare. I olika versioner av sig själva dyker även T.J. Miller (Silicon Valley, HBO Nordic) upp, samt Dave Attell, Sarah Silverman och Jim Norton – samtliga tre har egna standup-specialer på HBO Nordic.

--------------------------------------------------------------------------------

VICE
Säsong 5 premiär 25 februari

Nu kommer den femte säsongen av det Emmybelönade veckomagasinet VICE, som tar oss med runt jorden i reportage och historier som inte berättas i det vanliga medieflödet. Den femte säsongen består av hela 30 avsnitt – 18 fler än i den förra. VICE Medias grundare Shane Smith leder serien, Bill Maher, Shane Smith, Eddy Moretti och Josh Tyrangiel är exekutiva producenter, Tim Clancy och Jonah Kaplan är co-exekutiva producenter och Fareed Zakaria är rådgivande producent.

--------------------------------------------------------------------------------

KATALOGNYTT

HALFWORLDS – säsong 2 premiär 1 februari

GRIMM - säsongerna 1-5 tillgängliga 1 februari

HELL ON WHEELS – säsong 5A, avsnitt 1-7, tillgängliga 1 februari

HALT AND CATCH FIRE – säsong 3 tillgänglig 10 februari


Artikelflöde

Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


Meddelande

Laddar meddelande...