CEA levererar standardloggor

Märkning för Ultra HD

CEA, Consumer Electronics Association, presenterade igår nya loggor för projektorer, tv och monitorer med Ultra HD-upplösning. Detta är en uppföljning på den andra UHD-standarden (som egentligen bara är en hög specifikationer och rekommendationer som tillverkare kan anpassa sig till om de vill) som kom i juni i år. Denna frivilliga märkning kan användas på alla tv och andra bildvisare med en upplösning på över 8 miljoner pixlar förutsatt att de uppfyller kriterierna i CEA's Ultra High-Definition Display Characteristics V2.
CEA jobbar som bäst på att hitta en smidig licensieringslösning för dessa loggor, och de lär snart dyka upp på förpackningar, apparater och i marknadsföring.


Sony VPL-VW300ES

Ultra HD för din bio

Sonys VW1100 och VW500 får nu sällskap av en toppmodern 4k-projektor med ett rätt skönt pris.


In Wall från Q Acoustics

Skönt i väggen

De fiffiga engelsmännen släpper nu fyra nya enheter i Q installserien. Det handlar om två rätt normala tvåvägare, en med 6,5-tummare (2 500 kr) och en med 8-tummare (3 000 kr), en LCR-modell med dubbla 6-5-tummare (3 500 kr) samt en 8-tumssub (2 000 kr). Priserna är per styck. Samtliga modeller är i 8 ohm, kommer självklart med galler och har en generös 5-årig garanti. Notera nivåomkopplaren bredvid diskanten.
www.armournordic.se


Nytt från Yamaha

BD med dropbox

Yamahas nya Blu-rayspelare BD-A1040 har förutom MiraCast och Bluetooth den såvitt vi vet unika finessen Dropbox, så att du ska spela upp filer i din Dropbox rakt av utan extra pyssel. Utseendet är Aventage, och priset verkar hamna runt 5 500 kronor.


Årets produkter

EISA Awards 2014-2015

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik.
Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna. Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.
Nytt för i år är att de gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter.
Vissa utmärkelser delas av två (eller tre) expertgrupper, vilket i vårt fall gäller framför allt de olika kamerorna.

Här är vinnarna i HemmaBios expertgrupper:

Årets hemmabioförstärkare
Pioneer VSX-924

Årets ljudlimpa för hemmabio
Focal Dimension

Årets ljudbricka för hemmabio
LG LAB540

Årets hemmabiolösning
Philips Fidelio E5

Årets high-end hemmabio
Yamaha CX-A5000/MX-A5000

Årets högtalarsystem
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

Årets on wall-högtalare
DALI RUBICON LCR

Årets full-hd-tv
Samsung UE55H7005

Årets Smart-TV
LG 55LB870V

Årets 4K Ultra HDTV
Sony KD-65X9005B

Årets high-end-tv
LG 77EC980V

Årets hemmabioprojektor
Epson EH-TW9200W

Årets videokamera
Sony FDR-AX100

Årets Blu-ray-spelare
Panasonic DMP-BDT700

Årets foto- & videokamera
Panasonic LUMIX GH4

Årets livsstils-videokamera
Canon LEGRIA mini X


Bluetooth hemma & på språng

Stortest trådlösa hörlurar


Autokalibrering från Samsung


Ny smart LG

2013 var året då smart tv var stort, men samtidigt året då inga konsumenter egentligen var helt nöjda. LG har, genom köpet av WebOS från HP, en stabil bas att stå på, något man tänker utnyttja för att ge oss den bästa samrt tv-upplevelsen.


Anthem MRX710

Kubmätningen

Platsen räckte inte riktigt till, så här får ni mätningen på Anthem MRX710.
Notera den rätt normala strömstyrkan (40A) och att de låga effekterna i kapacitiva och induktiva laster samt i 1 ohm är resultatet av lite väl nitiska skyddskretsar.


CES-nytt

Böj din egen tv

Bland alla tjusiga saker som visades upp på denna första mässdag var den kanske tuffaste Samsungs böjbara apparat.


LED i bion

Med Optoma HD91 kommer led-belysning i projektorform med funktioner och bild som ska passa hemmabion på ett lite mer plånboksvänligt sätt. Panelerna är DLP men tack vare led-belysningen slippper man färghjulet, ljuskällorna blinkar i stället. Dubbla hdmi, generös lens shift och dito zoom (1,9x) tillsammans med en uppgiven ljudnivå på 23 dB (!) gör att vi är grymt nyfikna på denna apparat. Fullt kompatibel med 3D är den också, men vill du använda den funktionen köper du till sändare och glasögon separat.


Panasonic lägger ner plasmatillverkningen i december 2013:

Plasmans död?

Nu är det klart att Panasonic lägger ner all plasmatillverkning i år, och att man samtidigt lägger ner tre hela fabriker.


Mätningarna - kraftfull kommandocentral

Stortest förstärkare 5000 kr

I stortestet av förstärkare runt 5 000 kronor i HemmaBio 9/2013 publicerade vi inte mätningarna, dem hittar ni här!


MHL växer till sig

MHL- (Mobile High definition Link)-konsortiet har fastslagit standard 3, MHL 3.0, och nu är det allvar! Stöd för 4k upp till 2160p30 med samtidig datatrafik, Dolby TrueHD och DTS-HD och stöd för flera samtidiga displayer är några av finesserna. Laddning upp till 10 W är en annan, kanske inte lika spektakulär men mycket användbar finess.

www.mhltech.org


Årets produkter

EISA Awards 2013-2014

EISA, European Image and Sound Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik. Här presenteras årets vinnande produkter som är indelade i följande kategorier ("panels" på engelska): Video, Foto, Audio/Home Theatre, In Car Electronics och Mobile Devices. HemmaBio ingår i Audio/Home Theatre. En del av produkterna är utnämnda i samarbete mellan flera jurygrupper.
En komplett lista på alla årets pristagare hittar du här.


Meddelande

Laddar meddelande...