Panasonic lägger ner plasmatillverkningen i december 2013:

Plasmans död?

Nu är det klart att Panasonic lägger ner all plasmatillverkning i år, och att man samtidigt lägger ner tre hela fabriker.


Mätningarna - kraftfull kommandocentral

Stortest förstärkare 5000 kr

I stortestet av förstärkare runt 5 000 kronor i HemmaBio 9/2013 publicerade vi inte mätningarna, dem hittar ni här!


MHL växer till sig

MHL- (Mobile High definition Link)-konsortiet har fastslagit standard 3, MHL 3.0, och nu är det allvar! Stöd för 4k upp till 2160p30 med samtidig datatrafik, Dolby TrueHD och DTS-HD och stöd för flera samtidiga displayer är några av finesserna. Laddning upp till 10 W är en annan, kanske inte lika spektakulär men mycket användbar finess.

www.mhltech.org


Årets produkter

EISA Awards 2013-2014

EISA, European Image and Sound Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik. Här presenteras årets vinnande produkter som är indelade i följande kategorier ("panels" på engelska): Video, Foto, Audio/Home Theatre, In Car Electronics och Mobile Devices. HemmaBio ingår i Audio/Home Theatre. En del av produkterna är utnämnda i samarbete mellan flera jurygrupper.
En komplett lista på alla årets pristagare hittar du här.


den försvunna mätningen

Harman Kardon AVR 370

I HemmaBio 7/2013 fattades det en mätning, på Harman kardon AVR 370. Så kan vi ju inte ha det, och därför får ni den här!


REL för vägg - Habitat!

Rel Habitat1 är den första vägghängda subbasen från anrika basleverantören Rel, och ett visuellt avsteg från de senare årens uppseendeväckande Gibraltarstuk. Här är det i stället diskret, nästan osynlig som gäller.


Pioneer förstärkare 2013

Tung uppställning

Heter man Pioneer är förstärkare en viktig del av vardagen, och nu finns de flesta uppgifterna om 2013 års utbud.


Test högtalare on-wall

De saknade utmärkelserna

I det nya numret har vi ett test av in-wallhögtalare. Tyvärr gick en tidigare version till tryck, och utmärkelserna saknades. Därför kan ni nu ladda ned hela testet Här!


TÄVLING!

VINN FRANKENWEENIE PÅ 3D BLU-RAY!

Från Disney har vi tjatat till oss 5 stycken fina 3D-utgåvor av Tim Burtons sköna film Frankenweenie på Blu-ray. Nu har du chansen att vinna ett eget exemplar!


Kaxiga Cambridge

Med 751R säger sig Cambridge ha byggt en super cool receiver för den riktigt kräsne.


Yamahas första-femma

Yamahas förstärkarsortiment i de lägre prisklasserna går från enklaste RX-V375, en 5-kanalare med de mest basala funktionerna till RX-V775 som har sju kanaler, 4k-uppskalning, HDMI-ingång med MHL på fronten, phonoingång, pre out, AirPlay, full appstyrning, internetradio och flerpositions-YPAO.


Gelélådor från Q Acoustics

Q Acoustics säger sig med Q Concept 20 ha fått fram en högtalare som ger möjligheter till riktigt High End-ljud utan att det kostar skjortan.


Mastig Aura

Från Danska System Audio kommer nu den stora Aura 70, en smal trevägare med 4x4 tum i basen, 2x4 tum mellanregister och en diskant mellan dessa. Tillsammans med övriga Auramodeller samt Talent kombinerar du lätt ihop ett grymt hemmabiosystem. Aura 70 verkar kosta runt 3 000 euro och ska finnas ute i butik redan.
www.system-audio.com


Skicka tv-signal långt

Jag fick ett mejl igår, och saken gällde att flytta videosignal ungefär 25 m. Och nu på förmiddagen kom jag på att vi ju hade ett par smidiga lösningar att tipsa om!


Sunt förstärkeri - mätningarna

I HemmaBio 3 2013 testades Denon AVR 2113, Harman Kardon AVR 170 och Yamaha RX-V773. Mätningarna har ni här!


Meddelande

Laddar meddelande...