Test: Loewe Connect UHD55

Elegant Ultra HD!

Är du trött på alla plastiga och tråkiga teveapparater utan egen identitet? Vill du ha något helt annat, och gärna lyxigt och elegant? Tyska Loewe kan vara alternativet för dig!

Av Jonas Olsson

I tyska prestigetillverkaren Loewes sortiment hittar vi en diger uppställning teveapparater. Den gemensamma nämnaren är elegant design, hög kvalitet och en hel del egna lösningar.
Loewe har i olika konstellationer hängt med ända sedan 1933 och har en hel del innovationer i portföljen. Bland mycket annat kom man till exempel 1981 med den första stereoteven i Europa.
I den senaste generationen teveapparater från Loewe hittar vi modeller i flera serier med lite olika tyngdpunkter, och naturligtvis, prisklasser. De flesta modellerna går att skräddarsy med till exempel "Colour Kits", för en personligt touch, och diverse stativ och fästen.
Den apparat vi ska känna lite på här är Loewes första uhd-teve (4K) och går under beteckningen Connect UHD 55.

Designen
Som vanligt när det gäller den fysiska designen på en Loeweteve så hör man till marknadens fräckaste och också mest välbyggda. Man ser dock alltid att det är just en teve från Loewe då man har en stark tradition i sitt formspråk, med den läckert runda detaljen i apparaternas nederkant som indikerar status med en flerfärgad lysdiod. Här hade man dock gärna fått gå ett steg längre genom att visa led-siffror för till exempel volym eller kanal.
Kontakterna är hyfsat enkla att komma åt då de inte sticker ut rakt bakåt utan pekar nedåt, och allt döljs sedan av ett plastlock som ger en riktigt stilren baksida. Och som vanligt har Loewe ansträngt sig för att apparaterna ska vara trevliga att se på från alla vinklar, även bakifrån.
Perfekt för dig med till exempel öppen planlösning i bostaden, där teven inte hänger på väggen eller står inbakad i en hylla.

Bra ljud
Loewe är en av de tillverkare som lyckas bäst med ljudet från sina platta teve (något som dock allt fler tillverkare satsar på i år). Och för lite extra tyngd i filmerna har teven en inbyggd liten subwoofer i en sluten låda. Här finns också galant nog en inbyggd 5.1-dekoder dit du kopplar en uppsättning aktiva högtalare och subwoofer. Du kan även använda teven som centerkanal i en mer komplett ljuduppställning.

Modern kompetens
Loewes Connect UHD är kompatibel med HDMI 2.0 och stödjer HDCP 2.2. Den hanterar också det senaste och väldigt effektiva kodformatet HEVC (h.265) för att strömma 4K-material från till exempel Netflix. Hårddisken rymmer 1 TB material och vill du ha text till dina filmfiler så stöds bland annat srt-filer.
När det gäller flexibilitet i vardagen kan du kolla på ett teveprogram och samtidigt ha koll på ett annat i en liten ruta på skärmen (bild-i-bild) allt medan du spelar in ett tredje program på den inbyggda disken, vilket är unikt för de nya Connect TV-apparaterna från Loewe.
En lite kul finess för den otålige tevetittaren är något Loewe kallar "Instant Channel Zapping" som med hjälp av den andra tunern laddar nästa kanal i listan och ger ett blixtsnabbt kanalbyte. Men som sagt, bara till nästa kanal. Man har också lagt en del krut på att ytterligare optimera användargränssnittet "Loewe Assist Media" för smidigare handhavande.
Connect UHD har också stöd för flera egna appstyrningar via till exempel " Loewe Smart tv2move" som låter dig ta med programmen för vidare koll på surfplattan, och så vidare. Allt för den moderne på språng.

Eget tänk styr teven
Att använda en teve från Loewe är i början småknepigt då man har ett eget tänk för hur manövreringen ska gå till. Ett exempel är att när man stegar sig igenom setupen, så godkänner man inte alternativen med den hysteriskt etablerade ok-knappen i styrkorsets mitt, utan med "spola framåt"-knappen. En vanesak och absolut inga problem om man följer direktiven på skärmen och inte agerar på ren instinkt. Men för att undvika irritation när du ska byta källa eller bläddra i menyerna – läs manualen om du inte är van vid Loewe.
Bildmässigt levererar Connect UHD hög kvalitet med riktigt bra svärta och jämn bild utan posteriseringar eller synbara blödningar. Dock upplever vi viss släpning och en del störningar i bildflytet, precis som på till exempel Loewe Connect ID. Problemen reduceras dock dramatiskt när vi stänger av den digitala brusreduceringen. Som vanligt rekommenderar vi att du slår av allt och börjar med att ställa färgtemperaturen på "Mjuk" och allt annat på "Från", vilket också ger de mest neutrala färgerna och bästa balansen i såväl kontrast som svärta.
Loewe Connect UHD är en högklassig teve med eget tänk när det gäller såväl funktion och form som handhavande och prestanda.
Och vi gillar det!

Loewe UHD 55
Paneltyp: UHD 3840 × 2160, aktiv 3D, LCD LED backlight
Smart-tv: Ja
Usb: 3
Hdmi: 4
Wifi: Ja
Pris: ca 37 000 kronor
Mått: 123 × 75 × 5,5 cm, 28 kg
Info: loewe.se

PLUS
Genomgående hög kvalitetskänsla

MINUS
Funkar lite annorlunda och kräver lite träning

Summa
Läcker teve med konstruktion och bildkvalitet i toppklass


Artikelflöde

KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Spelrecension

SHADOW OF THE COLOSSUS

"En poetisk stillhet som ibland snabbt byts mot skräckinjagande vackert kaos under kolossfighterna."


Test: LG UP970

Steget till UHD Blu-ray

LG:s UHD Blu-rayspelare UP970 är en rättfram spelare som också har ett lågt pris, vilket aldrig är fel!


Loewe bild 3.55 OLED

STILFULL OLED

Är du ute efter en TV med det där lilla extra ska du absolut kolla in Loewes senaste OLED-modell: Bild 3.55!


HBO NORDIC

NYHETER I MAJ

Miniserierna Patrick Melrose, med Benedict Cumberbatch i titelrollen, och C.B. Strike, baserad på böcker skrivna av J.K. Rowling samt de nya HBO-filmerna The Tale och Fahrenheit 451 får alla premiär i maj.


TÄVLING!

Vinn mäktigt överlevnadsdrama!

Vi har tjatat till oss tre ex från Fox av det dramatiska äventyret The Mountain Between Us på Blu-ray att tävla ut!


Förstärkta band

Nytt från Bryston

Kanadensiska Bryston har inlett ett samarbete med StormAudio.


Laser ökar

Nya projektorer från Sony

Växande efterfrågan på både ökad ljusstyrka och större bildyta hos laserprojektorer har fått Sony att utöka sitt sortiment.


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


Test från HemmaBio 12/2017

Homey – smart förening

Se upp Alexa, Nexa, Fibaro och Telldus! Den nya smarta underhållaren och hembetjänten Homey kan mycket väl bli er baneman. Homey är här nu, men frågan är om vi och våra hem är redo för Homey än?


THE HANDMAID'S TALE

Ny säsong 26 april!

"Nolite te bastardes carborundorum, bitches"


Pioneer VSX-933

Fler HDMI, Voice Assistant och Dolby Vision

Nu kommer Pioneers nya VSX-933, en flerkanalsförstärkare med gott om modernt godis!


WESTWORLD

Säsong 2 - premiär 23 april

"I imagined a story where I didn't have to be the damsel" – Dolores.


Optoma HD144X

Smart lättviktsprojektor

Optomas nya HD144X är en Full HD-projektor på knappa 3 kilo och har inbyggd högtalare, USB (varför inte driva en Chromecast) och ett dedikerat spelläge. För cirka 6 000 kronor får du en liten men ljusstark projektor som är perfekt att flytta mellan landstället, kontoret och hemmet!

Info: Optoma


Meddelande

Laddar meddelande...