spel Hemmabio #5 2020

ORI AND THE WILL OF THE WISP

Det tar exakt en och en halv sekund innan Moon Studios har trollbundit mig för andra gången.

 

När Ori uppenbarar sig i ett om möjligt ännu vackrare spel än föregångaren Ori and the Blind Forest som kom 2015, kan jag inte vända bort blicken från TV:n. Det är så sanslöst vackert designat att det är omöjligt att inte bli totalt hänförd.

Att det presenteras i 4K HDR där varje bildruta ser ut som ett högupplöst konstverk ramar såklart in det hela fint. Lägg därtill ett minst lika vackert soundtrack med mäktiga stråkar och mysstämning i överflöd, så blir det här till något alldeles extra, och inte bara ännu ett nytt metroidvania-spel med exakta plattformshopp, svåra pussel och skräckinjagande bossar.

 

 

Det känns verkligen som att landa mitt i en välberättad saga, där vi ska ta reda på Oris öde i den mystiska världen vi befinner oss i. Under en flygtur med kompisen Ku drar ett oväntat oväder in och separerar oss från den bevingade Ku i den stora skogen.

Vi tappar vår egen flygfjäder och måste lära oss nya förmågor för att ta oss vidare och leta reda på vår vän. Vi måste hitta nycklar till låsta dörrar och öka livsmätare, kraft och allt som hör till i den här typen av äventyr, och det är njutbart varje sekund.

Jag finner mig snart inte ensam i soffan där hemma när jag sitter och spelar, utan familjemedlem efter familjemedlem slår sig ner, lika trollbundna som jag själv av Oris mysiga framtoning. Vi måste vidare, låsa upp nästa område, hitta nästa ledtråd i jaken på Ku och ta reda på allt annat i spelet som gäckar oss. Detta är med andra ord ytterligare en fantastisk upplevelse från Moon Studios! 

 

 ORI AND THE WILL OF THE WISP

Genre: Plattformsäventyr
Utvecklare: Moon Studios
PEGI: 3
Testat på: Xbox One X

 

Spelglädje 9/10
Grafik 9/10
Ljud 9/10
Online nej

Totalt 9/10

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår