Film Hemmabio #3 2021

Jungle

"Det som skulle bli ett äventyr övergår snart till en skoningslös kamp mot naturen. Det som skulle bli ett äventyr övergår snart till en skoningslös kamp mot naturen. "

*Yossi Ghinsberg valde bort studier, familj och ett vanligt, trist vardagsliv hemma i Israel. Istället satsade han på en kringflackande tillvaro runt världen som backpacker. 1981 luffade Yossi i Bolivia.

I La Paz träffar han den mystiske österrikiske äventyraren Karl Ruprechter som erbjuder Yossi att följa med på en vandring för att möta ett skyggt ursprungsfolk som lever djupt inne i Amazonas djungler.

Foto Hector Alvarez_Arclight Films

Yossi övertalar också två av sina nyfunna reskamrater, Marcus Stamm och Kevin Gale, att följa med. Men strapatserna blir mycket tuffare än någon av de fyra hade räknat med. Det som skulle bli ett äventyr övergår snart till en skoningslös kamp mot naturen.

Jungle är ett starkt och gripande överlevnadsdrama, baserat på verkliga händelser och på Ghinsbergs egen bok, Back from Tuichi: The Harrowing Life-and-Death Story of Survival in the Amazon Rainforest (1993). I filmen gestaltas han övertygande av Daniel Radcliffe.

Missa inte epilogen under sluttexterna. Här får vi veta mer om verklighetens personer och deras öden.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår