filmrecension tv-serier Hemmabio #11 2021

WHAT WE DO IN THE SHADOWS S. 3 (EPISOD 1 - 4)

"Jag skrattar i princip oavbrutet åt denna kvalificerade knashumor."

 

FANGS FOR THE MEMORIES

Att driva med både så kallad reality tv och vampyrer var ett inspirerat val av Jemaine Clement och Taika Waititi. Långfilmen What We Do in the Shadows från 2014 visade ett gäng uråldriga samboende blodsugare i deras kamp med anpassning till den moderna världen och konflikter inom hushållet.

Det blev en välförtjänt hit som passande nog fått ett långt liv på biograferna där många plockar upp den på repertoaren runt Halloween.

Tv-serieuppföljaren med en ny vampyrensemble kom 2016 och är i tredje säsong allt annat än letargisk. Man driver hårt med de pompösa karaktärerna, diverse samtida företeelser och genom ett batteri av gästspel från folk som Tilda Swinton, Wesley Snipes och många fler kastar man kärleksfulla slängkyssar till vampyrfilmstraditionen.

Jag skrattar i princip oavbrutet åt denna kvalificerade knashumor och rekommenderar serien oavsett om man gick runt i kråsskjorta på vampyrlajv under tonåren eller som undertecknad förbryllade träslöjdsläraren genom korstillverkning och pålslipning.

 

WHAT WE DO IN THE SHADOWS S. 3 (EPISOD 1 - 4)

 

KOMEDI/SKRÄCK

Producerad: 2021

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: HBO Nordic

Längd: 23 min/avsnitt

 

Betyg: 9

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår