tv-serier

The Responder

En knäckande, rå och realistisk serie med bländade skådespeleri.

Annons:

 

Chris (Martin Freeman) jobbar som polis i Liverpool.

Han är fast på nattskiftet och patrullerar ensam på gatorna i stans sjaskigaste områden. Här möter han våld, fattigdom, hemlöshet och knarkmissbruk. Åren som polis har tärt hårt på Chris, både som människa, make och pappa. Han brottas med sömnbrist och psykisk ohälsa och varvar sitt arbete med besök hos en terapeut.

Samtidigt försöker han hantera sin vardag utanför jobbet med en döende mamma och ett äktenskap som långsamt håller på att krackelera. Livet blir heller inte lättare av att Chris utreds för korruption och snärjs allt djupare in i en relation med en lokal knarklangare.

Chris möter ännu en utmaning när han mot sin vilja paras ihop med den naiva och idealistiska rookien Rachel (Adelayo Adelayo).

The Responder (SVT Play) är en knäckande, rå och realistisk serie med bländade skådespeleri och en nästan desperat tröstlös intensitet som är omöjlig att värja sig emot. Det drabbar mig lite extra hårt eftersom jag själv upplevde människorna, krisen och misären på Liverpools slitna gator när stan under 80-talet låg ännu djupare ned i skiten.

Bild: SVT
Bild: SVT

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår