filmrecension

LOU

En före detta CIA-agent lever enstöringsliv med sin hund Jax på Orcas Island utanför Amerikas nordvästra kust.

 

INSPIRERAT OMTAG

En före detta CIA-agent lever enstöringsliv med sin hund Jax på Orcas Island utanför Amerikas nordvästra kust. Det är sent 80-tal. Hon är klar med livet och ses i de inledande scenerna förbereda ett avslut.

Men så sveper en storm in över ön samtidigt som grannens dotter kidnappas av sin psykopat till far. Motvilligt men effektivt ger sig Lou, en kärv och briljant Allison Janney, i kast med ett sista desperat uppdrag.

Ja visst har vi sett den här historien förut i otaliga varianter. Men manusförfattarna Maggie Cohn och Jack Stanley lyckas mot alla odds krama en del nytt blod ur vad som på hisspitchstadiet måste ha varit en riktigt gråsten till historia.

Visst det blir svajigt emellanåt på grund av ansträngt konfliktsugen dialog mellan Lou och Hannah (Jurnee Smollett), modern till flickan de försöker rädda. Och här finns någon osannolik intrigvändning för mycket.
Men det kan man låta passera när Anna Foersters regi hela tiden upprätthåller framåtrörelse och dramatisk laddning.

Att man här får se en äldre kvinna inbegripen i brutalt handgemäng där hon nedgör motståndare med betydligt högre koncentration av muskelmassa genom hänsynslös stridsteknik och en konservburk (!) gör en självklart också vänligt stämd.

Att den tjuriga huvudpersonen får så förbli hela filmen igenom är också till berättelsens fördel. En tjusig bagatell som väcker intresse att se mer av Janneys skådespelarprestationer. 

 

LOU

ACTION/DRAMA

Producerad: 2022

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Netflix

Längd: 107 min.

Betyg: 6

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår