Film tv-serier

På C More i sommar

Förutom en hel del filmer och serier kan man under sommaren även följa striden i Allsvenskan och Superettan med alla matcher från discovery+ på C More.

 

Walter Presents

The Sketch Artist, säsong 2 – premiär 5 juni
Kanadensiskt kriminaldrama om fantombildstecknaren Eve, som tillhör en hängiven polisenhet i Montreal.
I den andra säsongen har flera veckor har gått sedan den blodiga massakern som skakade om staden och Eve fick reda på sanningen om sin sons försvinnande. Maryse har släppts från sjukhuset, samtidigt som Anto har tagit an sig ledarrollen i teamet.

Djävulens hals – premiär 19 juni
Säkerhetsagenten Miya beger sig mot en sömnig by bland bergen för att gripa en misstänkt människosmugglare, men när hon kommer fram är mannen i fråga redan död.
Offrets ögon har avlägsnats från kroppen och mordet visar sig snart vara länkat till en legend om den närliggande grottan Djävulens hals. Samtidigt blir fallet alltmer personligt, både för Miya och hennes lokala poliskollega Philip.

Lustprincipen – premiär 3 juli
Polsk dramathriller. Efter att tre unga kvinnor hittats brutalt mördade i olika städer måste polisen i Odessa, Warszawa och Prag samarbeta för att stoppa en rubbad seriemördare.

Rimfrost, säsong 2 – premiär 17 juli
Polsk dramathriller om småstadspolisen Agnieszka som går på jakt efter en lömsk seriemördare.
I den andra säsongen avslöjas de dramatiska händelserna från Piotr Wolnickis förflutna, när en mystisk kvinna från förr dyker upp på nytt. Samtidigt måste Agnieszka fortsätta sin katt-och-råtta-lek för att lyckas sätta Piotr bakom galler för gott.

Höjdpunkter från BritBox

Catherine Cookson: Color Blind - premiär 7 juni
Livet vänds upp och ner för familjen McQueen i 1920-talets England, när dottern Bridget kommer hem och berättar att hon har gift sig med en svart man.

Catherine Cookson: A Dinner of Herbs – premiär 7 juni
Roddy och Hal är bara barn när båda deras fäder mördas. Åren går och smärtsamma hemligheter uppdagas från det förflutna.
Serien är baserad på den bästsäljande boken av Catherine Cookson och utspelar sig i England under 1800-talet.

Catherine Cookson: The Round Tower - premiär 7 juni
En oförutsägbar vänskap växer fram mellan den rika och viljestarka Vanessa Ratcliffe och den fattige men ambitiöse hembiträdessonen Angus Cotton.
Serien är baserad på boken med samma namn av Catherine Cookson och utspelar sig i 1950-talets England.

Catherine Cookson: The Secret – premiär 7 juni
Freddie Musgrave har lämnat sina synder bakom sig och ägnar sig nu åt ett lagligt och hederligt arbete. Men en person från hans förflutna dyker plötsligt upp och hotar att förstöra allt.

Catherine Cookson: Tilly Trotter - premiär 7 juni
Tilly Trotter är inte som de andra unga kvinnorna i byn. Fördomarna mot henne leder till oanade svårigheter. Baserad på boken med samma namn av Catherine Cookson. Serien utspelar sig i 1930-talets England.

The Ipcress File – premiär 14 juni
Med en fantastisk rollbesättning och en berg-och-dalbana av vändningar, är The Ipcress File en elegant spionhistoria. Den utspelar sig under kalla kriget i mitten av 1960-talet. Harry Palmer (Joe Cole – Gangs of London, Peaky Blinders, Skins), är en föredetta brittisk armésergeant som nu jobbar på fabrik och samtidigt livnär sig på den svarta marknaden.
Men när lagen kommer ikapp honom, stannar allt. Han blir då kontaktad av en man från den brittiska underrättelsetjänsten med ett förslag; för att undvika fängelse måste Harry bli spion.

Vardy v Rooney: A Courtroom Drama – premiär 21 juni
Serie i två delar om rättsfallet med de brittiska fotbollsfruarna Coleen Rooney och Rebekah Vardy.
Fallet uppstod efter att Rooney anklagade Vardy för att ha läckt inlägg från sitt privata Instagramkonto till tidningen The Sun, vilket resulterade i att Vardy stämde Rooney för förtal. Serien återskapar scener i rättssalen med hjälp av ordagranna domstolsutskrifter.

Martin Compston´s Scottish Fling – premiär 28 juni
Martin Compston, känd från serien Line of Duty, åker hem till Skottland. Han följer med sin kompis Phil MacHugh på en äventyrlig road trip, och genom mötena med människorna och platserna de besöker, visar de upp det moderna Skottland.

Our House – premiär 28 juni
När Fi Lawson kommer hem hittar hon främlingar som håller på att flytta in i hennes hus. Fi insisterar på att hennes hem inte är till salu – hur kan den här andra familjen tro att huset är deras?
När Fi också upptäcker att hennes man Bram också har försvunnit, så får hon panik och ett nät av hemligheter och lögner vecklar ut sig. Och Bram är inte den enda som har saker att dölja...

Masterchef UK, säsong 19 – premiär 26 juli
In i köket och under rampljuset. Amatörkockar tävlar mot varandra när John Torode och Gregg Wallace skruvar upp värmen; med matkritiker och stjärnkockar som gästdomare. Matlagning blir inte mycket tuffare än så här.

 

Nytt från Hayu

The Real Housewives of Orange County, säsong 17 – premiär 8 juni
Denna supersuccé som senare har förgrenat sig i en rad fristående uppföljare fokuserar på några av USA:s mest privilegierade kvinnor.
Realityserien The Real Housewives of Orange County skapades av Scott Dunlop år 2006 och erbjuder en unik inblick i det verkligt dekadenta och vardagligt extravaganta privatlivet som härskar bland södra Kaliforniens överklasselit.

Buried in the Backyard, säsong 5 – premiär 2 juli
För de flesta är trädgården en plats för avkoppling och umgänge, men för några är det en plats för våra mörkaste hemligheter. Denna dokumentärserie djupdyker i gamla mordutredningar där förövare valt att begrava resterna av sina offer i sin egen trädgård.
Buried in the Backyard ger en unik inblick i de hemliga motiv och dödliga impulser som ligger till grund för företeelsen.                       

Luann and Sonja: Welcome to Crappie Lake – premiär 10 juli
I andan av "The Simple Life" och "Schitt''''''''''''''''s Creek" kommer nu ett komiskt socialt experiment med en duo från Real Housewives of New York. Här testar de sina privilegier och fördjupar sig i en arbets-/livsupplevelse utan dess like.                                  

Real Housewives of New York City, säsong 14 - premiär 17 juli
Denna realityserie följer en skara färgstarka societetskvinnor i New York som på olika sätt kombinerar familjeliv med karriär och ett späckat socialt schema. Serien är en fristående uppföljare till succéformatet The Real Housewives of Orange County.                                                      

Below Deck Down Under, säsong 2 - premiär 18 juli
Realityserie om livet bakom kulisserna på en stor yacht i Australien, där besättningen tacklar den ena utmaningen efter den andra i en ständig strävan att hålla sina gäster nöjda. Under lediga stunder väntar härlig dykning och oförglömliga utflykter.            

 

Filmer och dokumentärer på C More i sommar

Änglagård (1992) – premiär 1 juni
Välkommen till Änglagård, en herrgård i en liten by i västra Sverige. Här känner alla varandra och några nymodigheter vill man inte veta av.
När så Fanny och Zac dyker upp i ett motorcykelmullrande dammoln förvandlas den lilla idyllen som genom ett trollslag till något ingen trodde var möjligt. I den soliga svenska högsommaren har människorna i byn fått något nytt och spännande att prata om.

Gimme Danger – premiär 1 juni
Intensiv och hyllad rockdokumentär signerad Jim Jarmusch. Iggy Pop och hans inflytelserika band The Stooges har sedan 1960-talet spridit rockens gospel och påverkat generationer av musikälskare. I den här filmen berättas historien om detta mytomspunna band, från den första tiden i Detroit till framgångarna på scener runtom världen.

I Was Fifty Years Ago Today! The Beatles: Sgt Pepper and Beyond – premiär 1 juni
Brittisk musikdokumentär. I samband med femtioårsjubileet av The Beatles klassiska album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” producerades denna film, som tar oss bakom kulisserna på den legendariska inspelningen och avslöjar inspirationskällor och inspelningstekniker.

Grace Jones: Bloodlight and Bami – premiär 1 juni
Närgånget porträtt av ikonen Grace Jones som föddes på Jamaica och började sin karriär i 70-talets New York som modell och discodrottning i kretsen runt Studio 54.
Hon blev snart känd som en egensinnig artist med en unik visuell stil, och har också varit verksam som skådespelare. I "Bloodlight and Bami" får vi följa legenden både privat och på scen och träffa såväl kollegor som familj.

Amazing Grace – premiär 1 juni
1972 spelade Aretha Franklin in sitt klassiska livealbum Amazing Grace i en kyrka i Los Angeles. Inspelningen filmades av regissören Sydney Pollack (som skulle göra Oscarbelönade filmer som Tootsie och Mitt Afrika) men på grund av tekniska problem hamnade filmmaterialet i malpåse i över 45 år.
Nu kan vi äntligen ta del av denna magiska musikupplevelse som blev tidernas mest säljande gospelalbum.

Bad Reputation – premiär 1 juni
Dokumentär om rockikonen Joan Jett som slog igenom med The Runaways och därefter haft en framgångsrik solokarriär, med inte minst megahiten "I Love Rock ''''''''''''''''n Roll", kompad av The Blackhearts. Men mindre känt är kanske att Jett också varit verksam som producent, åt kultband som The Germs och Bikini Kill, och under hela sin karriär kämpat för kvinnliga rockmusikers plats i rampljuset.

American Sicario (2021) – premiär 2 juni
Actionthriller där den amerikanske gangstern Erik Vasquez smider planer på att bli ett toppnamn i Mexikos undre värld. Men snart har han skaffat sig fiender bland såväl de mäktiga och våldsamma knarkkartellerna, som sina egna allierade. Och dessutom har han dykt upp på lagens väktares radar.
Huvudrollerna i American Sicario spelas av Philippe A. Haddad, Maya Stojan och Danny Trejo.

Intelligence: A Special Agent special – premiär 6 juni
Fristående fortsättning på den brittiska komediserien Intelligence. I denna 60-minutersspecial ställs cyberbrottsenheten CySec inför nytt oväntat hot; en korrupt energiminister, spelad av Helt hysteriskt-stjärnan Jennifer Saunders.
För att rädda världen denna gång måste Jerry och Joseph inte bara infiltrera klimatforskarnas slutna värld utan också ta sig in på en hårt bevakad G7-konferens.

Gurrumul (2017) – premiär 8 juni
Rosad dokumentär om en av Australiens mest hyllade artister, den aboriginske musikern Geoffrey Gurrumul Yunupingu. Han var blind sedan födseln och lärde sig själv spela piano, dragspel och gitarr redan som fyraåring. Som vuxen blev han känd som en skicklig multiinstrumentalist med en magisk sångröst vars skivor blev storsäljare och hyllades av stjärnor som Sting, Elton John och Björk.

Everybody´s Everything (2019) – premiär 8 juni
Dokumentär som skildrar Lil Peeps liv och karriär genom arkivfilmer och intervjuer med vänner, familj och kollegor. Emo-rapparen var född Gustav Åhr, med delvis svensk bakgrund, och växte upp på Long Island.
Han gjorde sig ett namn med låtar på Soundcloud och fick ett genombrott med albumet "Come Over When You''''''''''''''''re Sober" (2017) men avled tragiskt nog under en efterföljande turné, bara 21 år gammal.

Dark Horse (2015) – premiär 8 juni
Inspirerande prisbelönad dokumentär om en grupp vanliga människor i Wales som bestämmer sig för att ge sig in i den tuffa hästkapplöpningsbranschen, en värld som domineras av elitistiskt tänkande och mycket pengar.
Men de blir inte avskräckta utan satsar allt på att föda upp en framgångsrik kapplöpningshäst. "Dark Horse" belönades med publikpriset på Sundancefestivalen 2015.

Welcome to Leith (2015) – premiär 8 juni
Amerikansk dokumentär som skildrar hur det gick till när personer ur vit makt-rörelsen försökte ta över den lilla staden Leith i North Dakota, genom att helt sonika flytta in i stora mängder och tränga ut de gamla invånarna. Staden togs på sängen och det krävdes ordentlig mobilisering för att mota bort rasisterna.

Obit (2016) – premiär 8 juni
Hur sammanfattar man ett helt liv i ett kort stycke text? Det är en av utmaningarna för de journalister som skriver dödsrunor i anrika dagstidningen New York Times.
Den här dokumentären skildrar denna udda, ytterst specialiserade yrkesgrupp. Att skriva nekrologer är en syssla som kräver fingertoppskänsla, lyhördhet och ödmjukhet, oavsett om den avlidna är en kändis eller en vanlig medborgare.

Copshop (2021) – premiär 9 juni
I actionthrillern Copshop möter vi svindlaren Teddy Murretto som är på väg genom Nevadaöknen i en sönderskjuten bil, jagad av torpeden Bob Viddick. I desperation ser Teddy till att bli häktad av polisen Valerie Young i en småstad.
Men fängelset kan inte skydda honom länge och snart är trion indragna i en katt-och-råtta-lek som bara eskalerar när ytterligare en yrkesmördare dyker upp.

Electrical Life of Louis Wain (2021) – premiär 16 juni
Brittiskt drama om konstnären Louis Wain som blev känd i det viktorianska England för sina surrealistiska målningar av katter som bar kläder, spelade golf, drack te och gick på operan.
Men under sitt liv kämpade han också med pengaproblem och mental ohälsa. I rollerna syns Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough, Taika Waititi och ingen mindre än Nick Cave som författaren H.G. Wells.

Hitchcock/Truffaut – premiär 17 juni
Dokumentären "Hitchcock/Truffaut" skildrar samtalen mellan de legendariska regissörerna Alfred Hitchcock och François Truffaut i början av 1960-talet, en serie möten som resulterade i en klassisk intervjubok.
Under samtalen går den vördnadsfulle franske junioren metodiskt igenom den brittiske skräckmästarens alla filmer och får såväl mothugg som underhållande anekdoter till svar.

Bombshell: The Heddy Lamarr Story (2017) – premiär 17 juni
Hedy Lamarr är en av Hollywoods vackraste och mest glamorösa filmstjärnor genom tiderna. Mindre känd är hennes andra sida - som genialisk ingenjör och uppfinnare. Vid sidan av vita duken intresserade hon sig för allt från kemi till aerodynamik och utvecklade en metod för radiosignaler som blev grund för dagens trådlösa kommunikation. "Bombshell" skildrar hennes dramatiska liv och karriär.

Becoming Bond (2017) – premiär 17 juni
Dokumentär som skildrar den otroliga historien om hur George Lazenby, genom en osannolik kedja av händelser, gick från fattig bilmekaniker i Australien till rollen som James Bond.
Han hade ingen erfarenhet som skådespelare när han tog över efter Sean Connery i filmen "I hennes Majestäts hemliga tjänst", bara för att sedan tacka nej till ett mångmiljonkontrakt för ytterligare filmer.

Sneakerheadz (2015) – premiär 17 juni
Dokumentär djupdykning in i samlarkulturen kring udda och dyra gymnastikskor - en hobby och livsstil som engagerar allt fler personer över hela världen. Vi får följa med några samlare på jakt efter sällsynta skor, och se hur sneakersfenomenet har påverkat populärkulturen.

RBG (2018) – premiär 17 juni
Oscarnominerad dokumentär om Ruth Bader Ginsburg (f.1933), legendarisk domare i USA:s högsta domstol, som också blivit något av en popkulturell ikon.
Här får vi följa hennes väg från barndomen i Brooklyn till utbildningen på Harvard (där endast nio av 560 studenter var kvinnor) och karriären med en rad uppmärksammade rättsfall om diskriminering och jämställdhet.

Dior and I – premiär 22 juni
I "Dior and I" får vi följa med bakom kulisserna på det anrika modehuset Dior där belgaren Raf Simons tog över designrodret 2012. Det var då ett något överraskande val eftersom han mest var känd för herrkläder och aldrig jobbat med haute couture. Dessutom har han bara två månader att få ihop sin första kollektion.
Här får vi följa honom från första dan på jobbet till en kändistät premiärvisning.

Hal (2018) – premiär 22 juni
Den egensinnige regissören Hal Ashby stod för några av de mest populära filmerna i 70-talets nya hollywoodvåg - som "Harold å Maude", "Det hårda straffet", "Shampoo" och "Välkommen Mr. Chance" - men det var också en karriär som kantades av missbruk och kamp mot filmbolag. I dokumentären "Hal" tecknas hans filmhistoriska gärning, hans känsla för människor, och hans motsträviga relation till filmbranschen.

McQueen (2018) – premiär 22 juni
Rosad dokumentär om Alexander McQueen, den engelske arbetargrabben som gick från tonårig lärling på Savile Row till att bli en av modevärldens största stjärnor, med eget märke, chefsjobb på Givenchy och uppmärksammade kreationer åt stjärnor som Lady Gaga, David Bowie och Björk.
Genom arkivmaterial och intervjuer med familj och vänner tecknas ett porträtt av hans liv och färgstarka karriär.

Westwood: Punk, Icon, Activist (2018) – premiär 22 juni
Brittisk dokumentär som tecknar ett porträtt av Vivienne Westwood, den inflytelserika brittiska modeveteranen som varit i rampljuset sedan 70-talet, när hon och Malcolm McClaren drev London-butiken SEX som blev en nyckelplats för punkvågen.
Hon etablerade sig snart som designer i modevärlden med en rad färgstarka kreationer och har också gjort sig känd som aktivist i miljö- och klimatfrågor.

The Brink (2019) – premiär 22 juni
Sedan Donald Trumps före detta chefsstrateg Steve Bannon lämnat Vita huset har han flyttat sitt fokus till den europeiska högervågen.
I den närgångna och avslöjande dokumentären "The Brink" får vi följa hans försök att etablera en världsomspännande högerpopulistisk enighet. Vi får se Bannon i möten med politiker som Nigel Farage och Kent Ekeroth i planerandet av en nationalistisk ”supergrupp” i EU-parlamentet.

Hail Satan? (2019) – premiär 22 juni
Vår klassiska bild av satanism ställs på ända i porträttet av organisationen ”The Satanic Temple”, vars medlemmar mer liknar busiga aktivister än djävulsdyrkare. De kämpar för frågor som tolerans och individens frihet, och demonstrerar mot religiösa inslag i samhället med skyltar som ”Bränn pseudovetenskap, inte häxor”. Följ med bakom kulisserna på en minst sagt egensinnig gräsrotsrörelse.

Mission Impossible X 6 – premiär 1 juli
Alla sex Mission Impossible-filmerna med agenten Ethan Hunt (Tom Cruise).

The Booksellers (2019) – premiär 6 juli
Dokumentär som tar oss med till New Yorks värld av antikvariska böcker med sina handlare och samlare.
Här möter vi allt från de som jagar antika dyrgripar till personerna bakom klassiska institutioner som The Strand och Argosy Book Store, som funnits i snart 100 år. Det är en bransch i stor förändring men en del lyckats överleva i konkurrens med den nya tekniken, och ibland tack vare den.

The Lost Daughter (2021) – premiär 7 juli
Drama om läraren Leda som är på ensamsemester på en badort i Grekland. När hon möter en ung familj väcks minnen från hennes egen tid som mamma med små barn.
Maggie Gyllenhaal regidebuterade med denna filmatisering av Elena Ferrantes roman Skuggan av en dotter. Filmen nominerades till tre Oscar - bästa manus (Gyllenhaal), kvinnlig huvudroll (Olivia Colman) och kvinnlig biroll (Jessie Buckley).

 

Serier på C More i sommar

Morden i Helsingör, säsong 4 – premiär 4 juni
Den framstående polisen Dan Sommerdahl och hans bästa vän och kompanjon Flemming löser mord i den danska kuststaden Helsingör. Samtidigt har Dan öppnat upp sig för en ny kärlek, men det visar sig att hemligheter lurar under ytan.
Fyra svårlösta mordmysterier väntar, samtidigt som Dan pressas hårt när ärkerivalen Otto släpps ut ur fängelset.

Slip – premiär 4 juni
Amerikansk dramakomediserie om Mae, som känner sig uttråkad i sitt 13-åriga förhållande. Efter en sen natts missöde vaknar hon i ett parallellt universum, där alla spår från hennes tidigare liv är borta och hon är gift med en annan man. Vi följer Mae på en omtumlande resa där hon försöker att hitta sig själv, samtidigt som hon lever sitt liv med olika kärlekspartners.

Clean Sweep – premiär 11 juni
Shelly Mohan är en till synes harmlös polishustru och engagerad trebarnsmamma, men när en gammal pojkvän plötsligt dyker upp och hotar hennes trygga tillvaro drar hon sig inte för att döda.
Vem är hon egentligen, och kommer hon att komma undan med sina brott? Clean Sweep är ett irländskt kriminaldrama i sex delar, som avsnitt för avsnitt nystar ut sanningen om Shellys mörka förflutna.

Fixer Upper Mysteries – premiär 18 juni
Shannon bor i Lighthouse Cove, Oregeon och är expert på att renovera gamla hus. Här får hon i uppdrag att ta sig an en viktoriansk villa åt nye vännen Mac, som är kriminalreporter och författare. Men när en bekant hittas död i sitt hus anar Shannon oråd och snart börjar hon och Mac att nysta i saken. Den första filmen i Fixer Upper Mysteries med sångerskan Jewel och Colin Ferguson i huvudrollerna.

A Million Little Things, säsong 5 – premiär 19 juni
Sista säsongen. A Million Little Things är en amerikansk dramaserie om en grupp vänner i Boston som omvärderar sina livsval till följd av en oväntad händelse. Några har uppnått framgång, andra kämpar med både karriär och relationer, men de är alla missnöjda med tillvaron. När en person i gänget väljer att ta sitt eget liv inser de andra att det är dags för dem att äntligen börja leva på riktigt.

Välkommen hem - Rinkeby United – premiär 20 juni
Välkommen Hem är en dokumentärserie som följer Rinkeby United FC i deras strävan att klättra i seriesystemet. Laget grundades med syftet att vara en positiv kraft för Rinkeby och motverka destruktivitet och kriminalitet.
Det är långt ifrån den miljardindustri som proffsfotbollen utgör, men minst lika viktigt för Rinkeby som stadsdel. Rinkeby United FC är mer än ett lag, det är Rinkebys stolthet. Finns samtidigt på TV4 Play.

Mord i Paradiset - special – premiär 22 juni
Kriminalkommissarie Neville Parker och hans kollegor fortsätter att jaga brottslingar på Saint Marie. Julen står för dörren på paradisön, men firandet får ett snöpligt slut när en poddare hittas mördad.

Diplomaten i Barcelona – premiär 29 juni
Konsuln Laura Simmonds och hennes vän Alba Ortiz är stationerade i Barcelona och fullt fokuserade på sitt dagliga uppdrag - att skydda brittiska medborgare på plats i staden. Deras diplomatiska förmågor prövas ständigt, och för att lyckas med jobbet krävs både slughet, kreativitet och vassa argument. Diplomaten i Barcelona är en brittisk dramathriller med Peaky Blinders-stjärnan Sophie Rundle.

Mord i Paradiset, säsong 12 – premiär 6 juli
Brittisk kriminalserie. En principfast kriminalpolis från London skickas till den avslappnade paradisön Saint Marie i Karibien för att utreda brott. Han är dock inte så förtjust i varken solen, havet eller sanden som omger honom varje dag.

Van der Valk, säsong 3 – premiär 9 juli
I den tredje säsongen välkomnar Van der Valk och Lucienne två nya kollegor till sitt framgångsrika team. Den hetlevrade ynglingen Eddie Suleman och det tekniska geniet Citra Lee kastas rakt in i hetluften när en karismatisk löparstjärna hittas livlös.
Under säsongen utreds också ett mystiskt dödsfall i Amsterdams museivärld och ett påstått demonmord i ett låst ritualrum. 

Run the World, säsong 2 – premiär 13 juli
Run the World är en amerikansk dramakomediserie om fyra väninnor i Harlem som alltid håller ihop och stöttar varandra, samtidigt som de drömmer om världsherravälde. I centrum för berättelsen står Ella som är nyanställd skribent på en skvallersajt, Whitney som försöker att planera det perfekta bröllopet, Renee som brottas ett trasigt äktenskap och Sondi som kämpar med sin roll som bonusmamma.

Five Bedrooms, säsong 3 – premiär 16 juli
Kompisgänget Ainsley, Harry, Liz, Ben och Heather fortsätter att leva livet i sitt kollektiv och ställs inför nya utmaningar. Med svåra dilemman, bråk och svek som avlöser varandra måste rumskamraterna brottas med frågan om deras liv ihop är rätt.

Morden i Brokenwood, säsong 8 – premiär 23 juli
Nyzeeländsk kriminalserie. Det lilla samhället Brokenwood på nyzeeländska landsbygden är på ytan en fridfull och harmonisk idyll. Men kriminalkommissarie Mike Shepherd blir snart varse om mörka hemligheter som döljer sig bakom de pittoreska husfasaderna.
Shepherd är bra på sitt jobb men dålig på arbetsrelationer och hamnar snart på kollisionskurs med kollegan Kristin Sims.

Kommissarie Dalgliesh, säsong 2 – premiär 30 juli
Klassisk pusseldeckare, baserad på P.D. James bästsäljande böcker. Följ med till 1970-talets England där polisen och poeten Adam Dalgliesh (Bertie Carvel) löser ovanliga mord på den annars så pittoreska landsbygden.
Samtidigt bär han på en stor sorg över sin nyligen bortgångna hustru. Varje mordmysterium i denna nyproducerade kriminalserie är fristående och spänner över två avsnitt vardera.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår