filmrecension Hemmabio #5 2023

BOSTON STRANGLER

Murvlar i jakt på mördare.

 

MURVLAR I JAKT PÅ MÖRDARE
Under tidigt 60-tal plågas Bostonområdet av en serie utstuderade mord på kvinnor. Polisen missköter utredningen och dödandet fortsätter under en längre tid. Journalisterna Loretta McLaughlin och Jean Cole, här spelade av Keira Knightley och Carrie Coon, skriver en serie artiklar om fallen för att sätta press på polisen.

De spekulerar i om dåden är utförda av en person eller flera. Spridningen i olika polisdistrikt försvårar arbetet. En lång vaken mardröm, särskilt för kvinnor i trakten. Inte ens när en misstänkt man greps och senare erkänner verkar den ha ett tydligt slut.

Matt Ruskin har gjort en inkännande om än aningen städad skildring av de bisarra turerna kring denna svarta epok ur Bostons historia. Mordfallen skildrades på film redan så tidigt som 1968, i en sensationsrulle med fokus på stjärnan Tony Curtis som mördaren.

Ruskins film flyttar istället uppmärksamheten till McLaughlin och Cole. Deras kamp för att hitta gärningsmännen blev långt mer komplicerat av dåtidens sexism. Särskilt polisen var måttligt förtjust i att deras arbetsmetoder och rutiner ifrågasattes av några “kjoltyg”.

En tydlig visuell förlaga och inspirationskälla är David Finchers Zodiac. Samma tyngd och klarhet når dessvärre inte Ruskin. Men vi får ändå en snygg, bitvis spännande och mollstämd historia om besatthetens pris och lockelse. 

 

BOSTON STRANGLER

THRILLER

Producerad: 202

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Disney +

Längd: 112 minuter

Betyg: 7

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår