filmrecension Hemmabio #9 2023

MURDER MYSTERY 2

Krystad, gapig och fånig återvinning.

Annons:

 

Den första filmen var småtrevlig.

Sågad av kritikerna, men uppskattad av Netflix-tittarna.

Nick (Adam Sandler) och Audrey Spitz (Jennifer Aniston) blir bjudna att semestra på en lyxbåt på franska Rivieran. När deras värd, greve Cavendish (Luke Evans) blir mördad tvingas makarna lösa mordet för att fria sig själva från misstankarna.

Det var rätt självklart att det skulle komma en uppföljare.

Det känns nästan lika uppenbart att den inte alls skulle bli lika bra – och det blev den inte heller. Tvåan lider egentligen av samma problem som den första filmen – det blir för mycket av en vuxenversion av LasseMajas detektivbyrå. Lättviktigt flams i glättiga, påkostade miljöer utan vare sig humor, dramatik eller någon större finess.

Nu har Nick och Audrey sadlat om och gett upp sina respektive jobb som polis och frisör för att driva en detektivbyrå. Men affärerna går dåligt och äktenskapet krisar.
När vännen ”The Maharajh”(Adeel Akhtar) bjuder dem till sitt bröllop på en tropisk lyxö tackar Nick och Audrey ja och hoppas att de ska kunna knyta nya kontakter för att få fart på sin verksamhet.

Men innan bröllopet kidnappas brudgummen och hans anhöriga krävs på en lösensumma. Ett professionellt MI6-team, ledda av gisslanexperten Miller (Mark Strong), kallas in.
När kidnapparna kräver att Nick överlämnar pengarna i Paris blir han och Audrey indragna i en ny konspirationshärva. Självklart blir de också utpekade som gärningsmän igen.

Nej, det här blev verkligen inte bra.

Krystat, klyschigt och tröttsamt tramsigt. Gapigt och fånigt som en misslyckad Knives Out-pastisch. Det är egentligen samma film som originalet en gång till. Allt återvinns igen, även många av skämten och förvecklingarna. Det går bara på tomgång.

Varken Sandler eller Aniston känns speciellt närvarande. Båda verkar gå på autopilot. De ställer bara ut skorna och håvar in en förmögenhet i gage genom att låta sig flyttas runt som trötta spelpjäser i en medioker Cluedo-variant. Lite som om de var på en betald semester. Men det är kanske oundvikligt.
Karaktärerna har inget djup som skådisarna måste gräva fram och gestalta. Då kan man ju också lalla runt lite på det här viset. 

 

MURDER MYSTERY 2

ACTION/KOMEDI

Producerad: 2023

Format: SVOD 16:9 HD

Utgivare: Netflix

Längd: 89 min

Betyg: 4

 


Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår