Film tv-serier

Viaplay i november

Viaplay bjuder bland annat på dramaserien Börje men Valter Skarsgård som Börje Salming, The Winter King bjuder på en episk tolkning om krigaren Arthur Pendragons legendariska historia i Storbritannien och Lucky! som riktar strålkastarljuset på omtalade Bernie Ecclestone och hans avtryck inom Formel 1.

Annons:

Börje – The Journey of a Legend
Genre: Drama
Premiär på Viaplay och TV3 den 19 november.

Välkommen till sjuttiotalets NHL-cirkus. Då Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom och blev en av de första européerna som fick spela hockey på proffsnivå i NHL. Men han fick ingenting gratis. Viaplays nya dramaserie Börje - The Journey of a Legend berättar den otroliga historien om hur Börje Salming blev "The King" i Kanada.
Serien följer hans resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans karriär i Toronto Maple Leafs. Lika mycket är det ett nostalgiskt och visuellt porträtt av 1970-talet både i Sverige och Kanada. En tid då hockeyn var farlig på riktigt.
I den stjärnspäckade rollistan finns utöver Valter Skarsgård både svenska och internationella skådespelare med Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu), Jason Priestley (Beverly Hills 90210), Oscar Skagerberg (The Last Kingdom) och Pelle Holmström (Partisan) i bärande roller. Dessutom gör artisterna Markus Krunegård och Dregen skådespelardebut som hockeyspelare.

 

The Winter King s1
Genre: Drama
Premiär på Viaplay den 26 november

Historiker är inte helt säkra på om Kung Arthur var en verklig person. Men legenden om honom är i högsta grad levande och skildras nu i 
The Winter King. Den fängslande historiska dramaserien är baserad på Bernard Cornwells romaner från The Warlord Chronicles, med Iain De Caestecker (Agents of S.H.I.E.L.D) i rollen som Arthur Pendragon.
Serien handlar om hur oäktingen Arthur återvänder till det land han förvisats från – och finner ett rike i kaos. Han söker hjälp hos sina allierade och tar till alla medel för att överta makten i ett splittrat Storbritannien. Även 
Stuart Campbell och Ellie James ses i framträdande roller.

 

The Newsreader s2
Genre: Action/Drama
Premiär på Viaplay den 16 november

Den andra säsongen av The Newsreader tar tittarna tillbaka till valnatten 1987 och de chockerande skjutningarna på Hoodle Street, börskraschen, komplexiteten av heroinkrisen, vidare till protester och även firandet av Australiens tvåhundraårsjubileum 1988. När nationen brottas med sin identitet, sitt förflutna och sin framtid, når Helen och Dale ett vägskäl och måste besluta vem de vill vara, vem de är för varandra och vilka de är för världen. I rollerna syns bland andra Anna Torv, Sam Reid och William McInnes.


Urval av fler seriepremiärer på Viaplay i november

1 november
The Bold Type s1-5
Running with the Beest
Pompeii - Buried Secrets Of The Villa
Giuliana
Giants s1
Wild Dogs: Running With The Pack s1
Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goddall s2
Hello Kitty: Super style! s1
The Man Who Stole The Scream
California S1

3 november
Goo Jit Zu s1

7 november
Younger s7
The Lost Symbol s1 

8 November
The Irrational s1 

13 november
The Replacement
Who is America s1 

21 november
Rescue Me s1-7

24 november
The Deep s2


FILMER

65
Genre: Action/Äventyr
Premiär på Viaplay den 10 november

65 är en berättelse om ett futuristiskt rymdskepp som kraschlandar på en avlägsen planet där bara kaptenen och en ung flicka överlever. När de två rymdresenärerna får koll på den främmande terrängen visar det sig att planeten faktiskt är Jorden för 65 miljoner år sedan - och full av förhistoriska dinosaurier som hotar deras överlevnad.
Situationen blir ännu farligare när de upptäcker att en stor asteroid, DEN asteroiden, är på en direkt kollisionsväg med Jorden. De överlevande måste desperat nå sin farkost för att kunna fly medan världens undergång närmar sig snabbt. I huvudrollen ser vi hyllade Adam Driver (Girls, House of Gucci).

 

Love Again
Genre: Romantisk komedi
Premiär på Viaplay den 17 november

Tänk om ett slumpmässigt textmeddelande ledde till ditt livs kärlek? Efter att ha förlorat sin fästman skickar Mira Ray (Priyanka Chopra Jonas) en rad romantiska sms till hans gamla mobilnummer...utan vetskapen att numret nu tillhör Rob Burns (Sam Heughan) nya arbetstelefon.
Rob är journalist och fängslas av ärligheten i de vackert bekännande texterna. När han får i uppdrag att skriva en artikel om  
Celine Dion (som spelar sig själv i sin första filmroll), tar han hjälp av denna megastjärna för att träffa Mira personligen - och vinna hennes hjärta.

 

Maybe I Do
Genre: Romantisk komedi
Premiär på Viaplay den 3 november

Michelle och Allen har nått tidpunkten i sitt förhållande när de överväger nästa steg - att gifta sig. De bestämmer sig för att sammanföra sina föräldrar för första gången inför bröllopet. Det visar sig dock att föräldrarna redan känner varandra väl. Alltför väl.
Under en minst sagt tumultartad kväll avslöjas många hemligheter och som skakar om äktenskapets grundläggande principer. I denna stjärnspäckade film syns bland andra skådespelarna 
Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon, William H. Macy, Emma Roberts och Luke Bracy. 

 

Dog
Genre: Dramakomedi
Premiär på Viaplay den 24 november

Den före detta elitsoldaten Briggs (Channing Tatum) och tjänstehunden Lulu paras ihop mot sin vilja för att ta sig till en soldatkollegas begravning. De två kliver in i en gammal Ford för att köra längs den amerikanska Stillahavskusten och förhoppningsvis hinna fram i tid. På vägen lyckas de driva varandra till vansinne, bryta mot en handfull lagar och se döden i vitögat. Framförallt lär de sig under resan att man måste sänka garden för att ha en chans att hitta lyckan i livet.

Urval av fler filmpremiärer på Viaplay i november

1 november
Sucker Punch
Lights Out 
Lethal Weapon
Sune - Best Man
The Jesus Rolls
Game Night
Da Vinci Code
The Last Samurai
Daddys Home 2
Escape Plan 3
Christmas on Candy Cane Lane
Smurfs: The Lost Village
Hancock
Oceans Eleven
Fury
Stillwater
Star Trek (2009)
Line of Duty
Bombshell
Elf
Inception
Rampage
Sommaren med Göran
Annabelle
The Polar Express
Vad kvinnor vill ha 

2 November
Mona Lisa and the Blood Moon
Bee Movie 

9 november
Divergent
The Divergent Series: Insurgent
The Divergent Series: Allegiant
Twilight
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
The Twilight Saga: Eclipse
The Twilight Saga: New Moon
The Hunger Games
The Hunger Games: Catching Fire
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 

15 november
Hotel Transylvania 3: Summer Vacation 

17 november
Måndag hela veckan 

20 november
The Holiday 

25 november
Aftersun 

26 november
Just Friends


DOKUMENTÄR

Lucky!
Genre: Sportdokumentär
Premiär på Viaplay den 16 november

Lucky! är en dokumentärserie i åtta delar som handlar om Bernie Ecclestone, en man vars beslutsamhet förvandlade Formel 1 till ett globalt fenomen. Detta är berättelsen om en underdog som blev en av Formel 1-sportens mest betydande och kontroversiella profiler.
Dokumentärserien tar tittarna bakom kulisserna av Bernie Ecclestones resa inom Formel 1. Hans färgstarka, gåtfulla och hänsynslösa tillvägagångssätt lyfte sporten från en amatörnivå till den framgångsrika globala sport vi känner till idag. De historiska konsekvenserna av hans tillvägagångssätt är inget mindre än legendariska... och ibland mycket kontroversiella.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår