Film Intervju Hemmabio #11 2019

3 FILMER SOM FÖRÄNDRAT MITT LIV

Legendarisk italiensk make-up artist och effektmästare (bland annat Phenomena, Demons, Opera och The Church) avslöjar sina favoritrullar!

Annons:

År 2001 – ett rymdäventyr (1968)

Min pappa tog med mig på bio varje söndag när jag växte upp. Den här filmen såg jag när den kom. Det var en fantastisk upplevelse som imponerade djupt på mig. Jag förstod ingenting av handlingen, men blev så påverkad att den lade grunden till mitt passionerade intresse för det fantastiska på film.

 

Stjärnornas krig (1977)

 Jag såg den på bio och i samma ögonblick visste jag att jag skulle göra allt för att själv få jobba med specialeffekter. När jag kom hem sa jag till min mamma att jag tänkte hoppa av läkarstudierna och satsa på att bli make up-artist istället.

Hon var skeptisk och trodde först jag skojade, men med åren kom hon att bli mitt främsta stöd och uppmuntrade mig hela vägen.

Sommaren som följde efter att jag sett filmen tillbringade jag på vinden hemma med att bygga egna rymdskepp som jag sedan filmade med min pappas 8mm-kamera. Det var ur de här experimenten som min framtida karriär föddes.

 

Exorcisten (1973)

 Ännu en film som berörde mig djupt och som jag känner lika starkt för än idag. Jag tycker det här är en av de vackraste filmer som någonsin gjorts. Den är tidlös och förblir, för min del, den perfekta skräckfilmen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår