filmrecension tv-serier

STAR TREK: PICARD EPISODE 1

Den utopiska vision av miljövänligt teknologiskt framåtskridande och pangalaktiskt samarbete som målas upp i de olika Star Trek-relaterade serierna och filmerna har sällan känts så avlägset som just nu.

Landsomfattande bränder och ofattbar tragedi i Australien, Coronaviruset på frammarsch och ett politiskt klimat som strävar mot splittring och isolationism istället för sammanhållning drämmer till så fort man plockar upp en dagstidning.

I det här läget är den milde men bestämde, Shakespeare-citerande och Earl Grey-drickande Star Fleet Amiralen, pensionerad, Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) givetvis mycket välkommen tillbaka.

Som i merparten av de senaste årens mest lyckade tv-serier spelar tidens obönhörliga gång en central roll. När vi återstiftar bekantskapen med Picard har han sedan länge återvänt till jorden och släktens vingård i Frankrike. Med ett par romulanska anförvanter och en Staffordshire terrier, Number One kallad, för han en lugn tillvaro. I sina drömmar är han dock tillbaka på Enterprise och spelar poker med Data (Brent Spiner). Så kanske är han inte så klar med universum som han själv tror. I vilket fall har åtskilligt med kopplingar till hans förflutna knackat på dörren innan det först avsnittet är över. Det innehåller rätt mängd nytänkande och återkopplingar till tidigare inkarnationer av Star Trek: The Next Generation för att ge mersmak. 

 

STAR TREK: PICARD EPISODE 1

 

TV-SERIE/SCI FI

Producerad: 2020

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Amazon Prime

Längd: 46 min

Betyg: 7

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår