Spelrecension Hemmabio #4 2020

HUNT SHOWDOWN

Let the hunt begin! Crytek, gänget bakom framförallt Crysis-spelen är tillbaka med ett rejält läskigt multiplayer-action-skräck-lir i förstapersonsperspektiv.

 

Let the hunt begin! Crytek, gänget bakom framförallt Crysis-spelen är tillbaka med ett rejält läskigt multiplayer-action-skräck-lir i förstapersonsperspektiv. Fullproppat med stämning och nerv börjar du varje match på en enorm bana med ett första uppdrag, att leta rätt på ledtrådarna som leder dig till ditt byte. Bytet i fråga är alltid ett monster i någon form, ledtrådarna leder dig till monstrets bo, sedan ska det dödas och ett bevis på detta föras till en exit-punkt på banan. Problemet är att hela banan är proppad med zombieliknande varelser och muterade monster, och elva andra spelare som ska göra samma sak! Du trodde väl inte att detta skulle bli enkelt?

Lägg därtill att din on linekaraktär dessutom bara har ett liv, detta betyder att om du dör i en match, dör din karaktär för gott. Allt levlande och er historia tillsammans är som bortblåst. Alla förmågor, perks, XP och vapen är borta. Bara att rekrytera en ny och börja om från början igen. Just detta gör att det är av yttersta vikt att du vet vad du ger dig in på när du väljer att attackera en annan jägare, det kan nämligen vara betydligt smartare att smyga en omväg och undvika en onödig sammandrabbning med något som inte är ditt slutgiltiga byte.

Problemet är emellertid också när du dödat ditt byte och lagt beslag på din belöning får dina jägarmotståndare reda på detta, och kommer att få en indikation på var du kan befinna dig på kartan. Plötsligt har jägaren blivit den jagade! Otroligt spännande som sagt, och med superb tyngd i vapnen, vacker grafik och stämningsfull och skräckinjagande ljudbild är det svårt att inte slukas hel av Hunt Showdown.

Det finns även lite mer actionbetonade spelsätt där monstret är utbytt mot att ta olika punkter och dränera dessa på en särskilt kraft. Så länge du aktiverat den och fortfarande andas fylls din mätare på med poäng, men dina motståndare ser ungefär var du är, och stoppar de dig gynnar det såklart dem istället. Långa matcher där varje beslut spelar roll, spännande som bara den ger oss en härligt nervig och skräckbetonad underhållning rakt igenom. Utmärkt för stora skärmar och ännu större högtalare. En udda frisk fläkt och härlig överraskning bland alla generiska action-FPS där ute.

 

Genre: Action/skräck multiplayer-FPS
Utvecklare: Crytek   
PEGI: 18
Testat på: Xbox One X (finns även till Playstation 4)

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online 8/10

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår