Film Hemmabio #6 2020

Konsten att skapa ett soundtrack

Ett bra soundtrack kan också göra en dålig film bättre.

Ljudeffekter och musik har alltid varit viktigt för filmen. Ett bra soundtrack kan också göra en dålig film bättre. Ibland är det musiken vi minns bättre än filmen.

Konsten att skapa ett soundtrack – film, ljud och musik (SVT Play) är en intressant dokumentär om ljudspårets historia. Regissörer, ljudmakare och kompositörer intervjuas, bland dem Oscarvinnaren Ludwig Göransson (Black Panther.)

Filmen är regisserad av Midge Costin som själv jobbat som ljudredigerare på flera stora Hollywoodproduktioner som Rött hav, The Rock och Armageddon.


  • Ljudeffekter och musik har alltid varit viktigt för filmen. Ett bra soundtrack kan också göra en dålig film bättre. Ibland är det musiken vi minns bättre än filmen. Konsten att skapa ett soundtrack – film, ljud och musik (SVT Play) är en intressant dokumentär om ljudspårets historia. Regissörer, ljudmakare och kompositörer intervjuas, bland dem Oscarvinnaren Ludwig Göransson (Black Panther.) Filmen är regisserad av Midge Costin som själv jobbat som ljudredigerare på flera stora Hollywoodproduktioner som Rött hav, The Rock och Armageddon.

Annons:

Bild SVT Play

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår