Nyhet EISA Awards

EISA AWARDS 2020-2021

EISA består av världens ledande facktidningar inom hemelektronik. Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna. Vi på HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik koncentrerar sig på just hifi-produkter. Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper.

Annons:

Här är årets vinnare i kategorin Hemmabio, stort grattis!

Mer information om Hifi-vinnarna hittar du på
Hifi & Musik  Mer info om EISA här: eisa.eu.

Annons:

EISA HEMMABIO HÖGTALARSYSTEM 2020-2021 Arendal Sound 1961 Series Arendal Sounds nya instegsserie erbjuder teknik från flaggskeppsserien 1723, men adderar också några egna trick, som företagets första höjdhögtalare och den nya Avalanche IQ förstärkarplattformen med parametrisk EQ till de portade och slutna subbasarna. Systembyggare blir väl omhändertagna genom ett urval av golvhögtalare, monitor, centerhögtalare, stativhögtalare och TriAxial surroundmodeller. Genom hela serien med prestanda som visar på en detaljerad och energisk men likväl neutral approach, som passar minst lika bra till dramatiska filmklipp som nyanserad musik. Design och byggkvalitet imponerar i lika hög grad, det här är högtalare som vida överglänser sina prislappar.
EISA BÄSTA KÖP HÖGTALARSYSTEM 2020-2021 Triangle Borea Series Till sitt nya flerkanals högtalarsystem, har Triangle gjort kabinett i en stiligt ren, estetiskt tilltalande design, utan att priserna rusat iväg. Men med fortsatt hög prestanda, genom egna element med Efficient Flow System tygdomar och mellanbasar med cellulosakoner, som används genom hela seriens golvhögtalare BR09, BR08 och BR07; stativhögtalarna Br03 och BR02 och centerhögtalaren BRC01, som alla jobbar mycket bra tillsammans. Borea-seriens ljudbild imponerar med sin jämna frekvensgång, precisa effektplaceringar och överlag musikalitet. Ingen som bygger ett plånboksvänligt hemmabiosystem, kan gå vilse med dessa högtalare.
EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021 Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Citation MultiBeam 700 står ut från mängden av soundbars genom sin briljanta mix av snygg design, användarvänliga funktioner och högklassigt ljud. Inbyggd Google Assistant ger full röststyrning och trådlösa musikfördelar från en traditionell smart högtalare, medans Harman Kardons uppsättning av sju högtalarelement och DSP-kunskaper ger ett förfinat, storskaligt och slagkraftigt ljud. Touchdisplayen med full färgupplösning är grädden på moset, som gör EQ-justeringar och källval lätta att utföra, förutom att visa omslagen från Chromecast-strömningar. Det här är en soundbar som erbjuder såväl snygg yta som innehåll.
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021 Bang & Olufsen Beosound Stage Designad för att passa TV-apparater på 55 tum och större och med den byggkvalitet och estetiska känsla märket är vida känt för, var Bang & Olufsens soundbar-debut väl värd att vänta på. Vart och ett av Beosound Stages elva element (inklusive fyra 4-tums-basar) drivs individuellt av varsitt slutsteg, vilket resulterar i en obehindrat storskalig, homogen och uppslukande upplevelse. Dolby Atmos-material spelas med precision och mäktig höjd medans musikspår får en bred och avslöjande ljudbild. Koppla upp dig via HDMI, Bluetooth, Apple AirPlay 2 eller Chromecast, och förbered dig på att bli riktigt imponerad.
EISA HEMMABIO RECEIVER 2020-2021 Denon AVC-X4700H AVC-X4700H har 8K/60 Hz- och 4K/120 Hz-möjligheter, vilket gör den här mellanklassreceivern perfekt anpassad för nästa generations bildkällor, men det är de nio förstärkarkanalerna och 11-kanalsprocessningen och breda formatstöd, som gör den till en given vinnare i hemmabion. Filmljud drar nytta av receiverns välbalanserade, engagerande och dynamiskt kapabla presentation, med finjustering genom Audysseys MultEQ XT32-plattform, nu med möjligheten till dubbla förinställningar. Här finns massiva och vettiga kopplingsmöjligheter, som inkluderar HEOS multirum/streaming, MM-RIAA och stöd för Bluetooth-hörlurar. Sammantaget en överlag mycket lockande produkt, vilket även gäller prislappen.
EISA HEMMABIO SUBBAS 2020-2021 SVS SB-2000 Pro SVS har tagit innovationer från sina större, dyrare modeller och byggt in dem i den här nya, kompakta subbasen. SB-2000 Pro ger hög prestanda till ett överkomlig pris, genom den specialbyggda 12-tummaren som drivs av en 500W Sledge DSP-förstärkare och innebär en inträdesbiljett till SVS appbaserade parametriska EQ och kontrollsystem. Trots att den slutna lådan är relativt liten, är prestandan allt annat än det! Den här polerade underhållaren ger såväl nyanser som skala till filmljudet och levererar dramatisk, djup bas med bibehållen kontroll och snabbhet.
EISA HEMMABIO HIGH-END 2020-2021 Trinnov Altitude platform I den snabbt tekniskt föränderliga hemmabiovärlden, är det lätt hänt att en produkt blir akterseglad efter bara något år. Det gäller definitivt inte för Altitude-serien från Trinnov, där uppgradering är inbyggt i DNA:t hos dess 16- och 32-kanalsprocessorer. Nu senast fick dessa premiummodeller DTS.X Pro-stöd adderat till deras 3D-audioarsenal, samt ett uppgraderat HDMI-kort för att förbättra kopplings- och strömningsfunktionerna. Prestanda förblir bäst i klassen, tack vare professionell högtalarkalibrering och basjustering samtidigt som systemutvecklarna drar fördel av fjärrstyrning och kontroll. State-of-the-art idag, men designad för att utvecklas med dina behov imorgon, är Altitude-plattformen väl värd allt beröm.
EISA HEMMABIO HÖRLUR 2020-2021 JVC EXOFIELD XP-EXT1 JVC:s XP-EXT1 är ett innovativt alternativ till en högtalarbaserad anläggning, som ger en omslutande 7.1.4 ljudupplevelse via hörlurar. Den kodar native Dolby Atmos- och DTS:X-strömmar och skalar upp stereo- eller flerkanals- film- och musikinnehåll till ett 3D-ljudlandskap genom den egna EXOFIELD-teknologin, som ger en nära koppling till din hemunderhållning. En medföljande trådlös sändare med 4K-möjligheter och HDMI-koppling, utgör bryggan mellan dina källor och TV:n, men har också förinställda ljudlägen anpassade för olika genres. Upp till fyra individuella kalibreringar kan göras och sparas via JVC:s app, så familjen kan också berikas av den öronöppnande prestandan från XP-EXT1:s 40-millimeterselement. Tänk på det här som hemmabio, återuppfunnen.
EISA HEMMABIO FÖRSTÄRKARE 2020-2021 Emotiva XPA Gen3 Med en design baserad runt 300-watts mono- och 65-watts stereomoduler, kan Emotivas tredje generation effektförstärkare konfigureras från en till elva kanaler, samtliga genom switchande strömförsörjning och klass H förstärkartopologi. Tillsammans med den här flexibiliteten får man som alltid företagets välgrundade omtanke om prisvärdhet, som fullt ut visas här. Ljudet från XPA Gen3-förstärkarna karaktäriserad av tung bas, stor ljudbild och närmast obegränsad dynamik, perfekta för effekthungriga högtalare och dedikerade hemmabiorum. Frasen ”amerikanskt muskelpaket” poppar onekligen upp i huvudet...
EISA SOUNDBAR 2020-2021 LG SN8YG Genom SN8YG flyttar LG fram sin soundbarposition, via avancerad processning och nya användarvänliga funktioner. Det handlar om en 3.1.2-kanalsmodell med trådlös subbas och dubbla uppåtriktade element för Dolby Atmos och DTS:X, som gör det här till en kraftfull filmunderhållare inhyst i en slimmad, vardagsrumsvänlig kostym. Den finjusterade återgivningen åstadkoms genom LG:s AI Sound Pro-läge – som analyserar den inkommande källan – och AI Room Calibration, medans Meridian Audios digitala signalprocessning varsamt tar hand om såväl musik som film. Google Assistant och Chromecast för att strömma trådlösa källor och implementera röststyrning samt valfria trådlösa surroundhögtalare för en ännu bättre lyssningsupplevelse, gör det här till ett mycket spännande allroundalternativ.
EISA BÄSTA KÖP SOUNDBAR 2020-2021 TCL TS9030 RAY·DANZ TCL:s soundbar TS9030 erbjuder en uppskattad mix av prisvärdhet, användarvänlighet och prestanda. Den är kompatibel med Dolby Atmos och support för Google Home multirum och trådlös subbaskoppling och använder företagets RAY DANZ akustiska lins-teknologi för att optimera uppspelningen från de olika högtalarelementen. Resultatet är ett brett, 3.1-kanals ljudlandskap perfekt anpassat för vardagsrummet, med en dedikerad centerkanal för den så viktiga renheten i dialogen. Den kan också skryta med användarvänliga funktioner som musikuppspelning via USB samt trådlös strömning genom Chromecast, Apple AirPlay och Bluetooth. Plus HDMI-switchning med 4K HDR passthrough. Kort sagt en ljuduppgradering med fina allroundegenskaper.
EISA HEMMABIO MEDIASPELARE 2020-2021 Zappiti Pro 4K HDR Zappitis flaggskeppsmodell är utvecklad för hemmabioentusiaster med omfattande film- och musiksamlingar, som ersätter det traditionella skivbiblioteket med ett grafiskt rikt användargränssnitt som ger omedelbar access till innehållet. Det vackert utformade fullbreddschassit, huserar två slottar för upp till 32TB av HDD-lagring, plus två ingångar för USB-enheter, medans nätverksfunktionaliteten medger strömning från NAS:ar och PC:s. Formatstödet omfattar 4K HDR, Dolby Atmos och DTS:X för filmuppspelning, men också högupplöst ljud upp till 24 bitar/192 kHz. Som stöd för dessa AV-möjligheter finns Pro 4K HDR:s flexibilitet, som att köra ett multirums 4K-system till att låta användarna skräddarsy sin GUI. Det här är en maskin med jag-kan-attityd!
EISA 8K TV 2020-2021 LG 75NANO99 Vare sig du är cineast, TV-spelare eller sportfantast, kommer du få stor glädje av LG:s 75NANO99 8K-TV. En högklassig plattskärm designad för att förfina uppspelningen från vilken källa som helst, genom avancerad ljud- och bildprocessning – tack vare LG:s nya α9 Gen3 AI chipset – ger den också framtidssäker HDMI 2.1-koppling (med 8K/60fps- och 4K120fps-stöd) och hanterar alla populära 8K-codecs. Nyckeln till dess fantastiska bildkvalitet, är NanoCell IPS-panelen och Full Array Local Dimming LED-motorn, som tillsammans levererar en vid betraktningsvinkel, förfinade färger och rik kontrast, samtidigt som uppskalningen ger superb skärpa från HD- och 4K-material. Det här är en teknologisk triumf, som likväl är intuitiv och trevlig att använda.
EISA BÄSTA PREMIUM OLED TV 2020-21 LG OLED65GX LG:s Gallery-serie av OLED-apparater, tar ett nytt grepp om TV-designen, genom att använda ett ultratunt, integrerat väggfäste för att skapa en så väggnära montering som bara möjligt. Lägg till det en superslimmad panel och du får en skärm som verkligen ber om din uppmärksamhet. Premiumkänslan håller i sig när det kommer till OLED65GX:s funktioner och prestanda. Styrkorna när det gäller svartnivå, färg och kontrast hos OLED-tekniken blir fullt uppenbara, ytterligare förfinade genom LG:s AI Picture Pro-processning, medans klassledande HDMI v2.1-koppling riktar sig till TV-spelarna, genom 4K/120fps uppspelning, VRR-teknologier och ultralåg fördröjning, samt ett externt ljudsystem genom eARC. En lång funktionslista inkluderar även handlös röststyrning, Dolby Vision HDR, LG:s WebOS, hörlurskoppling via Bluetooth och mycket mer än så.
EISA STORSKÄRM TV 2020-2021 Samsung QE75Q950TS Till sin tredje generation 8K-TV, har Samsung antagit en helt kompromisslös approach till design, funktioner och prestanda. Den nära på helt kantlösa designen av QE75Q90TS, omger QLED-panelen med en blott 2 millimeter tunn infattning. Tillsammans med TV:ns externa One Connect-låda och den diskreta kopplingen med en enda tunn kabel, lämnas man med mycket lite att beundra, förutom den ljusa, rakbladsskarpa bilden, som ger en enorm påverkan genom storleken på 75 tum. Men så har vi också ljudet, som kommer från högtalarelement inbyggda i alla fyra sidor av TV:ns ram, som tillsammans med egenutvecklad Object Tracking Sound+-processning, ger QE75Q90TS en detaljerad och dynamisk ljudupplevelse med såväl bredd som höjd. Den här storskärmen kommer med stor säkerhet göra stora intryck…
EISA HEMMABIO TV 2020-2021 Philips 65OLED935 Överlägset ljud och kristallklar bild smälter samman i Philips toppserie av 4K OLED-TV. Det förra kommer från 65OLED935:s innovativa 3.1.2 högtalarsystem, utvecklat tillsammans med högtalarspecialisten Bowers & Wilkins. Det består av dubbla uppåtriktade element för Dolby Atmos-uppspelning, en mittplacerad diskant på toppen för bättre dialog och vokal klarhet och en bakåtportad subbas för cineastisk bas. Bilden drar fördel av AI+-processning (med banbrytande anti-inbränningsteknik) och expansiv kontrast och detaljprecision från OLED-panelen. Ambilight från alla fyra sidor ger en helt annan nivå av inlevelse från en TV som är ytterst fängslande redan som det är!
EISA BÄSTA KÖP OLED TV 2020-2021 Philips 55OLED805 Såväl evolution som revolution, Philips nya mellanklass OLED-TV tar över de smarta Android TV-funktionerna och universella HDR-stödet från den föregående generationen, men lägger till extensivt uppgraderad bildprocessning. Resultatet är en 4K HDR-skärm som tänjer på gränserna och ger det allra bästa från skivor och digitala källor, med AI-baserade förbättringar till företagets P5-processor, som sammantaget ger förbättrad skärpa, färgrikedom och rörelseskärpa. 55OLED805 är en verklig allround-TV, med funktioner som Ambilight-belysning, DTS Play-Fi multirumsljud och en diskret design som kommer förgylla vilken omgivning som helst. Det är en briljant TV till ett häpnadsväckande pris.
EISA PROJEKTOR 2020-2021 Optoma CinemaX Genom att kombinera 4K HDR-bild med superb ljudprestanda och elegant design, är Optomas UHZ65UST en vinnande evolution i ultra-short-throw-segmentet. Dess DLP-chip och linssammansättning kan leverera en imponerande 100-tumsbild från ett avstånd på mindre än en meter, till gagn för hemunderhållning med riktigt stor skärm i vanliga hem. Bilden är rikt detaljerad och färgerna vibrerande, hjälpta av en 3,500 Lumen stark laserkälla. Det inbyggda ljudsystemet från NuForce ger liv till TV och film och strömmar Bluetooth också. Lätt att installera och använda, det är också väldigt lätt att bli kär i Optoma UHZ65UST…
EISA BÄSTA KÖP TV 2020-2021 TCL 65C815 (65C815K – UK) Till den så konkurrensutsatta marknaden för mellanklass-TV-modeller, kommer nu TCL:s kompetenta 65C815 – en funktionsrik och överkomlig 4K storskärm, med garanterad bildkvalitet. Des Quantum Dot-panel används för brett färgstöd, medans kant-LED-belysningen och TV:ns effektiva processor, ger HDR-källor (inklusive HDR10+ och Dolby Vision) ett dramatiskt kontrastomfång. Ljudet från det integrerade Dolby Atmos-kompatibla högtalarsystemet blir en kraftfull följeslagare till bilden. TCL:s hängivenhet för användarvänlighet imponerar också, då Android TV verkligen underlättar i valet av innehåll samtidigt som röststyrning via Google Assistant bjuder in till samtal. Det här är en TV som erbjuder påtaglig valuta för pengarna.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår