Test Favoriter ur arkivet Veckans gratisartikel Hemmabio #4 2020

Dynavoice Magic MW12 - Pris/prestandamiraklet

Sällan har en subbas levererat så mycket muller för så lite pengar. Dynavoice är läskigt prisvärd helt enkelt!

 Bra köp - 9 stjärnor


Jag brukar in i det längsta undvika att ta reda på en produkts prislapp när jag testar den. På så vis kan jag få en objektiv känsla för kvalitét och prestanda utan att blanda in priset. När priset sedan avslöjas så kan jag väga in det och avgöra hur produkten står sig i sitt segment.

Även idag höll jag mig till min princip och provlyssnade, kände och klämde innan prisgooglingen fick min haka att studsa några gånger mot skrivbordskanten.

 

Typiskt utseende

Dynavoice Magic MW12 är en rätt ordinär subbas. Lådan är näst intill kubisk och har skarpa kanter. Som vanligt när det kommer till Dynavoice är väggtjockleken rejäl och subbasen väger därmed kring 15 kilo. Klassisk och genomtänkt högtalardesign med andra ord. Lika tidlös är den svarta träfinishen och den tygklädda fronten. Magic MW12 finns även i vitt, vilket går hand i hand med rådande vita trend.

Bakom fronttyget döljer sig en tolvtummare med polypropylenkon och en tjock kantupphängning i gummi. Elementet ser rejält och långslagigt ut.

På baksidan ruvar ett 180 Watt starkt slutsteg som går i klass A/B. Den externa kylflänsen finns där för att avleda värme mer effektivt än om den hade befunnit sig på insidan av lådan.

När det kommer till anslutningar så saknas det utgångar, medan det på ingångssidan finns både lågnivå i stereo, LFE och högnivåanslutningar.

Delningsfrekvensen går att ställa mellan 40 och 180 Hz, medan faskontrollen är en tvålägesomkopplare. Slutsteget är ganska basic, du kan varken hitta eq-vippor, steglös fas eller annan lyx. Samtidigt är det inte säkert att de funktionerna kommer till användning, men de kostar alltid pengar. Vi konstaterar att det här är en förnuftig konstruktion och kopplar raskt in den i anläggningen.

 

Bra bas

Första anslaget är mörkt, tungt och kraftfullt. Dynavoice har förmågan att ta plats och låter större än vad både låda och prislapp skvallrar om. Spelar vi musik och parar basen mot ett par tighta stativhögtalare kan det vara läge att plugga den nedåtriktade basreflexporten med den medföljande skumproppen. Vid filmlyssning brukar åtminstone jag uppskatta lite flåsigare återgivning och då åker proppen ut.

Dynavoice kan placeras ganska fritt längs något av rummets främre väggar, om vi undviker placering för nära eller i hörn. Att ställa basen i ett hörn gör lätt att den blir för brölig.

Det går att spela rejält djupt med Magic-subben och när gränsen är nådd komprimeras ljudet på ett värdigt sätt. Då är det kraftigare nivå än vad de flesta av oss kommer att behöva spela med.

Jämför vi med dyrare basar kan Dynavoice uppfattas som lite omusikalisk och hård i nyporna, men då måste vi kliva upp rejält i pris på motståndarbasen, vilket gör det till en randanmärkning.

 

Galet pris

För 3000 kronor kan du knappt få en subbas egentligen. Det kostar med slutsteg, element och låda, vilket gör att den dubbla pengen brukar kännas som ett minimum. Helt plötsligt dyker det upp en välbyggd och förnuftigt konstruerad bas som kostar just 3000, och som i det läget är rejält prisvärd.. Jag blir köpsugen trots att jag har subbasar till förbannelse hemma, bara för att Dynavoicebasen är så himla trevlig. Den här subben hade gjort testdeltagarna i förra numrets subbastest rejält svettiga.

 

 

Dynavoice Magic MW12

Funktion Aktiv subwoofer

Princip Basreflex

Bestyckning 12-tums bas

Uteffekt 180 Watt

Ingångar RCA (stereo), LFE, Högnivå

Utgångar Saknas

Fas 0/180

Strömbrytare Av/på

Frekvensomfång 25-180 Hz

Delningsfrekvens 40-180 Hz

Mått (BxHxD) 34 x 40 x 40 cm

Vikt 15,2 kg

 

Pris 2990 kr

Info www.dynavoice.se

Annons:

För att koppla bättre akustiskt mot rummet är Dynavoice portad med en rundad reflexöppning nedåt. Den medföljande skumproppen ger möjlighet till en viss rumsanpassning. Porten distanseras med hjälp av koniska plastfötter på cirka 5 centimeter.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår