Film Hemmabio #4 2020

Here Comes Hell

Victor (Charlie Robb) har ärvt en gammal herrgård på den brittiska ödebygden och bjuder in en grupp vänner till fest.

    Kråkslottet har tidigare ägts av den ökände Ichabod Quinn, en ockultist som spårlöst försvann sedan det påstods att han lyckats öppna portarna till helvetet i husets källare.

Som en kul grej har Victor anlitat Madame Bellrose (Maureen Bennett) för en seans i hopp om att få kontakt med Quinns ande. Kvällen slutar förstås med en katastrof. Mediet blir besatt av Quinns vålnad, attackerar sällskapet och får skallen avskjuten, men fortsätter som huvudlös zombie jaga dem huset runt i bästa Scooby-Doo-stil.

Långfilmsdebuterande Jack McHenry har hyllats på flera festivaler för skräckkomedin Here Comes Hell (Amazon Prime). Den har beskrivits som Agatha Christie möter Lucio Fulci. Jag skulle hellre kalla det en lågbudgetpastisch på Downton Abbey och Evil Dead. Inspelad i svartvitt med ett medvetet teatraliskt överspel, tidstypiskt 30-talsstuk och med tydliga blinkningar till genreklassiker som Det spökar på Hill House, Överraskade av natten och Gäst i skräckens hus.

Allt är gjort med glimten i ögat. Blandningen av gammaldags makeup-effekter och datoranimeringar är också medvetet taffligt gjord och bidrar till filmens udda och fåniga charm, även om man snott lite för många scener rätt av från Evil Dead.

Annons:

Amazon Prime

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår