Nyhet pressrelease Övrigt

Redarfamiljen Broström - missbruk, mord och farliga förbindelser

På 1800-talet köper den unge Axel Broström i Värmland en fraktskuta som blir grunden till ett redarimperium som i många år kommer att regera på haven.

Annons:

Juvelen i kronan är Svenska Amerika Linien som ofta har kändisar på passagerarlistan. Familjens framgångar kantas dock av tragedier och skandaler och under 1970-talet går det snabbt utför för Broströms.

I serien får lyssnarna följa med familjen som skapade ett imperium. Från mitten av 1800-talet då den fattige pojken Axel sliter för brödfödan i Kristinehamn till 1960-talet i varvsstaden Göteborg.

Familjen Broströms är vid den här tiden en maktfaktor inom societeten och tillhör de allra rikaste i Sverige. Men bakom kulisserna håller matriarken Ann-Ida Broström ihop familjen vars liv också kantas av död och riskfyllda kärleksrelationer. En historia som får ett bittert slut.

 –  Det har varit väldigt spännande att dyka ner i en berättelse från en annan tid. Det är inte bara sjöfart och framgångar. Historien rymmer också mycket kärlek. Från tålig och hållbar till destruktiv av värsta sort. Dottern Brita blir galet förälskad i en man som är alla föräldrars mardröm, säger Cecilia Ohlén som har arbetat med programserien sedan i våras.

 

De fyra avsnitten av Dokumentären Broströms sänds i P4 och P1 samt i appen Sveriges Radio Play under julhelgerna.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår