Nyhet pressrelease Film tv-serier

Nyheter i februari på HBO Nordic

En hel del fräscha nyheter och nya säsonger av seriefavoriter.

Annons:

THE LADY AND THE DALE
HBO-dokumentär med premiär 1 februari

En dokumentärserie i fyra delar, producerad av Mark och Jay Duplass (HBO:s Room 104) och regisserad av Nick Cammilleri och Zackary Drucker. The Lady and The Dale skildrar den djärva historien om Elizabeth Carmichael, en entreprenör som blev framträdande under oljekrisen på 1970-talet med sin marknadsföring av en bränsleeffektiv, trehjulig bil känd som The Dale. 

4x60 min.

 

AXIOS
Säsong 4 har premiär 1 februari

Den dokumentära nyhetsserien Axios är tillbaka med insiktsfulla och nyskapande intervjuer med ledande personer inom politik, media, teknik,vetenskap och näringsliv. Emmybelönade Matthew O''''''''Neill och Perri Peltz har regisserat.

20x30 min.

 

FAKE FAMOUS
HBO-dokumentär med premiär 3 februari

Nick Bilton, tidigare journalist, regidebuterar med denna dokumentärfilm, som i ett socialt experiment omskapar tre relativt okända influencers i Los Angeles till kända storheter - genom köpta, falska följare och en armé av "robotar". De nybakade kändisarna får snabbt klart för sig de för- och nackdelar denna plötsliga uppmärksamhet för med sig. 

 

LOCKED DOWN
HBO Max-film med premiär 5 februari

Ny HBO Max-film i regi av Doug Liman och med manus av Steven Knight. I huvudrollerna ser vi Oscarsbelönade Anne Hathaway och Oscarsnominerade Chiwetel Ejiofor. Vi får följa paret Linda (Hathaway) och Paxton (Ejiofor) som hamnar i obligatorisk lockdown precis efter att de bestämt sig för att separera. Sambolivet blir en stor utmaning, fyllt av poesi och stora mängder vin som för dem närmare varandra på ett överraskande sätt. I övriga roller ser vi bland andra Ben Stiller, Ben Kingsley, danska Claes Bang och svenske Andreas Grant.

 

VITALS. A TRUE HUMAN STORY
HBO-dokumentär med premiär 7 februari

Vitals. A True Human Story är en djupt gripande berättelse om livet på ett sjukhus i Barcelona mitt i Covid-19-pandemin. Dokumentären i tre delar utforskar de fysiska och känslomässiga utmaningar som patienter och vårdpersonal står inför, inte bara på jobbet utan också hemma med sina familjer och nära och kära. Genom sitt intima berättande påminner regissören Fèlix Colomer oss om vår förmåga till kärlek och vänlighet när vi ställs inför de svåraste omständigheterna. Dokumentären är en HBO Espãnia-produktion.

3x60 min.

 

THE WAY BACK
Film med Ben Affleck - premiär 10 februari

Jack Cunningham (Ben Affleck) var en lovande ung basketspelare, men drog sig ur sporten och hamnade på en helt annan väg i livet. Nu arbetar Jack som konstruktör och kämpar med ett alkoholberoende. En dag erbjuds han att återvända som tränare för laget på samma skola där han själv en gång var en stjärna och han ser det som en chans att äntligen få upprättelse. Filmen är regisserad av Gavin O''''''''Connor och skriven av Brad Ingelsby. Förutom Affleck ser vi också Al Madrigal, Michaela Watkins och Janina Gavankar.

 

BLACK ART: IN THE ABSENCE OF LIGHT
HBO-dokumentär med premiär 10 februari

Inspirerad av den avlidne konstnären och kuratorn David Driskells kritikerrosade utställning Two Centuries of Black American Art, följer denna dokumentär ett antal ledande afroamerikanska konstnärer och deras inspirerande visuella arbete. Bland konstnärerna finns Theaster Gates, Kerry James Marshall, Faith Ringgold, Amy Sherald och Carrie Mae Weems. Filmen regisseras och produceras av Sam Pollard.

 

LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER
Säsong 8 har premiär 16 februari

HBO:s Emmybelönade Last Week Tonight with John Oliver återvänder med en åttonde säsong. Olivers tonsäkra, roliga och knivskarpa analyser ger oss välbehövligt perspektiv på dagsaktuella nyheter.

 

OUTLANDER
Säsong 5 har premiär 17 februari

I säsong 5 av Outlander kämpar Jamie Fraser för att skydda dem han älskar och det hem han har skapat tillsammans med hustrun Claire Fraser, deras familj och invånarna i Fraser''''''''s Ridge. Han måste hitta ett sätt att skydda allt det han har skapat i Amerika och de som söker sig till honom för ledarskap och skydd – samtidigt som han döljer sin relation till Murtagh Fitzgibbons, mannen som guvenör William Tryon har beordrat honom att döda. När familjen äntligen är tillsammans måste Claire Fraser använda sin moderna medicinska kunskap och framsynthet för att förhindra att de slits isär igen.

12x60 min.

 

LOUDERMILK
Säsong 3 har premiär 18 februari

Sam Loudermilk är en före detta alkoholist och kurator inom missbruksvården med mycket dålig attityd. Han ber inte om ursäkt för något och lyckas förarga alla han möter. Även om han inte dricker längre så tar han alltid ett steg framåt och tolv steg bakåt i livet.

10x30 min

 

MOMMA NAMED ME SHERIFF (ADULT SWIM)
Säsong 2 har premiär 19 februari

Momma Named Me Sheriff är en animerad sitcom skapad av Will Carsola och Dave Steward för Adult Swim. Serien är en spin-off på den populära animationsserien Mr. Pickles (finns också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns dumma sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästis.

 

IMPRACTICAL JOKERS: THE MOVIE
Realitykomedi med premiär 21 februari

Realitykomedi baserad på tv-serien Impractical Jokers, med Brian Quinn, James Murray, Sal Vulcano och Joe Gatto - även känd som Tenderloins - i rollerna som sig själva. Förutom de fyra komikerna uppträder också Paula Abdul, Jaden Smith och Joey Fatone i cameoroller. Filmen regisseras av Chris Henchy.

 

SNOWFALL
Säsong 4 har premiär 25 februari

Snowfall tar avstamp i crackepidemins framfart i Los Angeles. Serien följer flera karaktärer som är på en våldsam kollisionskurs och huvudpersonen är den unga gatuförsäljaren Franklin Sain (Damson Idris). När gängvåld sprider sig är frågan om Franklin kan få tillbaka kontrollen över sin verksamhet och förhindra totalt krig på gatorna?

 

 

JUST MERCY
Filmen är tillgänglig nu på HBO Nordic.

En gripande och tankeväckande sann historia om den unga advokaten Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) och hans historiska kamp för rättvisa. Efter att Bryan har utbildats vid Harvard reser han till Alabama för att försvara oskyldiga fångar. Förutom Jordan ser vi också Jamie Foxx och Brie Larson. Filmen är baserad på en bok av Bryan Stevenson och adapterad av Destin Daniel Cretton och Andrew Lanham. Destin Daniel Cretton har regisserat.

 

Filmer

Tillgängliga 1 februari

Forrest Gump
Transformers
Transformers: Age Of Extinction
Transformers: Dark Of The Moon
Transformers: Revenge Of The Fallen
Transformers: The Last Knight Divergent
Divergent
The Allegiant
The Insurgent
Twilight
The Eclipse
The New Moon
The Breaking Dawn, pt. 1
The Breaking Dawn, pt 2

Tillgängliga 10 februari 

Child 44
Danny Collins
The Infiltrator
Kyss Mig
Løvekvinnen
The Mechanic
Resurrection
Morran och Tobias: Som En Skänk Från Ovan
Pojkarna
Pyromannen

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår