Nyhet pressrelease

Nya Philips OLED och MiniLED Ambilight TV

Förfinad AI-teknologi ger en ytterligare förbättring av bildprestandan för nya Philips OLED och MiniLED Ambilight TV

Annons:

Nu har TP Vision presenterat Philips 2021 års modellineup med gott om intressanta nyheter.

Den 5:e generationens P5 med AI kommer debutera på Philips nya OLED806/856 Ambilight modeller och kommer också finnas på Philips första Ambilight MiniLED-serie – 9636 och 9506 – som ska erbjuda ytterligare förbättringar i bildkvaliteten genom att introducera en filmdekteringsfunktion och för första gången addera ljussensorn i AI-funktionen – för att skapa en än mer förfinad bildprestanda baserat på rummets ljusförhållande. 

 

 

TP Visions ingenjörer har adderat en sjätte kategori i AI-analysen med filmdektering som kompletterar kategorierna Landskap/Natur, Ansikte/Hudton, Rörelse/Sport, Mörkt/Kontrast och Övrigt.
AI-funktionen ska automatiskt välja korrekt kategori och analyserar alla fem bildkvalitets-pelarna (bildkälla, färg, kontrast, rörelse och skärpa), för att justera balansen mellan dem, för att kunna skapa den mest verklighetstrogna bilden.  

Filmdekteringsfunktionen tillåter också att automatiskt känna av när det är en film och erbjuder den som tittar möjligheten att välja mellan olika bildinställningar, bland annat nya Home Cinema Mode, Pure Cinema Mode och Film Maker Mode.  

Är du en gamer eller ett sportfan kan du också välja den nya Fast Motion Clarity (FMC) som ska undvika Sample & Hold-effektens oskärpa genom att kontinuerligt måla upp bilden rad för rad, för att mjukt skifta från bild till bild.
Fast Motion Clarity kan erbjudas i fyra olika inställningar: Av, Låg, Hög eller AI.  

De färska modellerna erbjuder stöd för samtliga av de viktigaste HDR-formaten HLG och HDR10 & HDR10+,  man ska även ha förbättrat Dolby Vision-innehåll genom Dolby Bright Mode.

Det ska också finnas stöd för HDR10+ Adaptive, som kombinerar dynamisk HDR10+ metadata med information om omgivningens ljus i realtid för att automatiskt optimera ljusstyrkan scen för scen.

Philips OLED och MiniLED-serie 2021 inkluderar också alla egenskaper av HDMI 2.1, som erbjuder e-arc, VRR för 4K innehåll från 48Hz till 120Hz i en imponerande hög hastighet av 48Gbps (444, 12 bit) Freesync Premium Pro och Auto Game Mode samt stöd för Calman-kalibrering via Calman Ready-funktionen.

 

  

 

 

 

  • 5:e generationens P5-bildprocessor på nya Philips OLED800- och Philips 9000-MiniLED-serien.

  • Förfinad AI med filmdekteringsfunktion

  • Ljussensorn är nu smart integrerat i AI-funktionen

  • OLED806 inkluderar ny Fast Motion Clarity Mode för ultrarealistiska rörelser och exceptionell skärpa

  • HDR10+ Adaptive

  • Calman Ready funktion med autofärgkallibrering för förenklad bildkallibrering

  • HDMI 2.1

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår