Nyhet Film tv-serier

Tio veckor, tio serier

Från 17 maj och tio veckor framåt kan du frossa i drama- och thrillerserier!

Annons:

Först ut, från måndagen den 17 maj, läggs alla avsnitt av den sjätte säsongen av Line of Duty upp på SVT Play. Därefter rullar en ny serie ut varje måndag i tio veckor.

- Med en komplett serie varje måndag, under hela sommaren, sätter vi tittarna i fokus. Med tio fantastiska serier och mer än 130 timmar från Babylon Berlin och alla tre säsonger av The Fall till den pinfärska sjätte säsongen av Line of Duty hoppas vi att alla ska hitta sin favoritserie på SVT Play, säger Stephen Mowbray, chef för SVT International.


Det här kommer du kunna se i sommar:

Line of Duty
Kelly Macdonald, känd från bland annat Gosford Park, No Country For Old Men och Boardwalk Empire, spelar kriminalkommissarie Jo Davidson vars arbete väcker misstankar hos AC-12-gänget. Martin Comptson, Vickey McClure och Adrian Dunbar fortsätter att spela huvudrollerna Steve Arnott, Kate Fleming och Ted Hastings.
SVT Play måndag 17 maj kl 02.00: Line of Duty 6 (1-7:7)

Allt vi döljer (Life)
Dramaserie för BBC skapad av den prisbelönte författaren Mike Bartlett (Doctor Foster) om ett hus i Manchester där fyra familjer bor. Tittarna får följa med bakom stängda dörrar och ta del av de boendes kriser, hemligheter och förhoppningar. Huvudrollerna spelas av Adrian Lester, Alison Steadman, Victoria Hamilton, Melissa Johns och Peter Davison.
SVT Play måndag 24 maj kl 02.00: Allt vi döljer (1-6:6)

De var fem (Harlan Coben’s The Five)
Fem barndomskompisar går ut i skogen och bara fyra kommer tillbaka. I vuxen ålder tynger händelsen ned de överlevandes tillvaro. Plötsligt, 20 år efter försvinnandet, dyker den försvunna pojkens DNA upp på en mordplats. Thrillerserien är skriven av Harlan Coben och huvudrollerna spelas av bland andra O-T Fagbenle, Tom Cullen, Hannah Arterton och Sarah Solemani.
SVT Play måndag 31 maj 2021 kl 02.00: De var fem (1-10:10)

The Singapore Grip
Historien om sonen i en brittisk familj som blir del av en kärlekstriangel kring den japanska invasionen av Singapore 1941. Dramaserie från ITV baserad på J.G. Farrells Booker Prize-vinnande roman med samma namn. Huvudrollerna spelas av bland andra Charles Dance, Luke Treadaway, David Morrissey och Elizabeth Tan.
SVT Play måndag 7 juni 2021 kl 02.00: The Singapore Grip (1-6:6)

The Fall
Dags för SVT-premiär för ett kriminaldrama som blivit något av en klassiker i genren. En kommissarie (Gillian Anderson) kämpar mot sina egna demoner samtidigt som hon försöker förstå sig på en seriemördare (Jamie Dornan) i Belfast som gömmer sig bakom en välartad fasad.
SVT Play måndag 14 juni 2021 kl 02.00: The Fall, säsong 1-3 (1-17:17)

Under ytan
Dansk-tysk dramaserie om två gifta par med två barn vardera har skapat en idyll på en ö i Flensborgsfjorden i Danmark. När ett av barnen hamnar i vattnet under en båttur och inte hittas börjar paradiset de byggt upp att falla sönder. En av huvudrollerna spelas av Thure Lindhardt, känd för den svenska tv-publiken som en av huvudrollsinnehavarna i den tredje och fjärde säsongen av Bron. Tyska skådespelaren Katarina Schütter känns igen från SVT-serien Krigets unga hjärtan.
SVT Play måndag 21 juni 2021 kl 02.00: Under ytan (1-8:8)

Syndarnas hus (Harlots)
London 1763. Detta är en tidsera då en av fem kvinnor, lågt räknat, arbetar med att sälja sex. Margaret Wells (Samantha Morton) bordell ligger i en nedgången del av huvudstaden, men hon strävar uppåt, fast besluten att flytta sin familj och sina ”flickor” till det nya, livaktiga området Soho. Hon hungrar efter framgång, även om hennes strävan snart hotar allt hon håller kärt. Serien blev en succé för BBC när den avslutades i vintras.
SVT Play måndag 5 juli 2021 kl 02.00: Syndarnas hus, säsong 1-3 (1-24:24)

Escape at Dannemora
En amerikansk dramaserie baserad på en verklig rymning från ett fängelse i norra New York 2015, och den efterföljande jakten på de två fångarna. En kvinnlig anställd (Patricia Arquette) vid fängelset har haft relationer med de båda flyende männen och har hjälpt dem att ta sig från fängelset. Benicio del Toro och Paul Dano spelar de två rymlingarna.
SVT Play måndag 12 juli 2021 kl 02.00: Escape at Dannemora (1-8:8)

Babylon Berlin 2
September 1929. Runt hörnet väntar den stora börskraschen. Kriminalinspektör Gereon Raths (Volker Bruch) andra fall ser till en början ut att bli ett rutinärende. Filmstjärnan Betty Winters (Natalia Matteo) död i en märklig olyckshändelse visar sig dock vara en del av något mycket större. Många har allt för mycket att förlora och starka krafter vill inte att sanningen kommer fram. Samtidigt gräver Rath och Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) i attentatet mot polischef Benda (Matthias Brandt). Serien bygger på de tyska kriminalromanerna av Volker Kutscher.
SVT Play måndag 19 juli 2021 kl 02.00: Babylon Berlin 2: Den stumma döden (1-6:6)

Saknad, aldrig glömd
De tre första säsongerna av Saknad, aldrig glömd läggs upp på SVT Play för att förbereda tittarna inför den efterlängtade fjärde säsongen som har premiär i SVT1 i augusti.
SVT Play måndag 26 juli 2021 kl 02.00: Saknad, aldrig glömd säsong 1-3 (1-12:12)

Guilt
En prisbelönt dramaserie från BBC med både svärta och humor. Bröderna Max (Mark Bonnard) och Jake (Jamie Sives) råkar köra på en äldre man som senare avlider. De bestämmer sig för att inte ringa polisen, men när de nu försöker dölja alla spår som kan leda till dem börjar deras liv falla ihop. Guilt är filmad i Edinburgh. Neil Forsyth har skrivit manus och Robert MacKillop har regisserat.
SVT Play måndag 2 augusti 2021 kl 02.00: Guilt (1-4:4)

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår