tv-serier Hemmabio #3 2021

Alice in Borderland

"Trion inser att de hamnat i ett parallellt universum"

Annons:

Arisu (Kento Yamazaki), Chōta (Yûki Morinaga) och Karube (Keita Machida) är tre kompisar som flamsar runt i centrala Tokyo. De gömmer sig för några trafikpoliser på en tunnelbanetoalett. När strömmen går smyger killarna ut igen. Då ligger hela jättestaden tyst och övergiven.

Trion inser att de hamnat i ett parallellt universum där de tvingas delta i ett märkligt spel för att överleva. Efter hand träffar de också andra spelare som lyckats hålla sig vid liv. Bland dem är den tuffa bergsklättrartjejen Usagi (Tao Tsuchiya). Tillsammans med Usagi bestämmer sig Arisu för att hitta hjärnan bakom det makabra spelet, hämnas de döda och återställa världen till hur den var.

Säsong ett av japanska Alice in Borderland (Netflix) bygger på serieromanen med samma namn. Det är snyggt, småskruvat och stundtals riktigt suggestivt – och förvånansvärt blodigt och brutalt. Ibland känns det som en mix av Lost och Saw-filmerna. Varje avsnitt utgår från ett nytt tävlingsmoment med underhållande sadistiskt bisarra utmaningar. Säsong två är på gång.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår