Nyhet

Uppdaterad favorit

När Sonos Beam kom för tre år sedan var det den första Sonos-produkten som hade HDMI Arc, och den pekade på flera sätt ut riktningen för Sonos mot framtiden.

Annons:

Nu är Sonos Beam Gen 2 här, och de viktigaste uppdateringarna är enligt Sonos som följer:

·         3D-ljud med Dolby Atmos: Med omslutande ljudteknik hamnar du mitt i handlingen, vilket betyder att det känns som om det där flygplanet flyger ovanför dig, att fotsteg låter som om de förflyttar sig genom rummet och att bakgrundsmusiken kommer från alla håll.

·         Bättre ljud, samma storlek: Med hjälp av mer processorkraft och en uppdaterad mikrofon-uppsättning riktar Beam ljudet till olika delar av rummet för att ge en verklighetstrogen upplevelse. Högtalaren kan nu även anslutas till HDMI eARC på tv:n så att du kan uppleva alla dina favoritfilmer och -spel med ännu högre ljudkvalitet och i fler ljudformat.

·         Snyggare design: Ett nytt precisionsperforerat galler i polykarbonat får högtalaren att både låta fantastiskt och smidigt smälta in i hemmet, precis som Sonos Arc.

·         Enkel, säkrare installation: Med bara två kablar och en ny NFC-funktion är installationen enkel och tar bara några minuter. Bara öppna Sonos-appen, följ några enkla anvisningar och vidrör Beam med din mobiltelefon.

·         Hållbart ljud: Nya Beam har en hållbar förpackning av obestruket kraftpapper och en present-förpackning som är tillverkad av 97 % hållbart papper som inte innehåller någon engångsplast.

 

Dolby Atmos, HDMI eARC, NFC och miljövänlig alltså, och när det gäller just Atmos verkar det ”bara” vara fetare processorkraft och ny programmering, alltså inga nya fysiska element.

HDMI eARC ger möjlighet till högupplöst och okomprimerat ljud in från TV:n, vilket till exempel betyder att du får samma ljud till Beamen som du tar ut från din UHD-spelare.

När det gäller NFC har jag gillat funktionen länge eftersom inställningen av systemet blir ännu enklare, och det känns fint att se att Sonos äntligen är med på NFC-tåget.

Miljön då? Svårt att bedöma, men klart är att viktig att bry sig om miljön nu  för tiden, och frigolit och liknande är nog snart helt borta från marknaden.

Kanske är utseendet lite viktigt också, ett nytt galler ska göra Beam Gen 2 ännu snyggare, och vi återkommer när vi kunnat jämföra versionerna sida vid sida.

Priset för Beam Gen 2 är 5 349 kronor, och vi återkommer med test i HemmaBio 11.

 

www.sonos.com

Annons:

Beam Gen 2 ser, åtminstone på håll, ut precis som första generationen, men det finns en hel del nyheter.
Gallret är nytt, av samma typ som hos den stora soundbaren ARC.
Ström, nätverk och HDMI, that's it! Frågan är om det fortfarande följer med en Toslink-adapter för den som inte har HDMI ARC på TV:n?
Jodå, Beam finns i svart också!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår