Film tv-serier

The Night Comes for Us

När det gäller brutalt underhållningsvåld står indonesierna i en klass för sig.

Annons:

The Night Comes for Us (Netflix) är en ny makalöst adrenalinrusig och splatter-kladdig benknäckarorgie.

Storyn är uppbyggd kring Triad-torpeden Ito (Joe Taslim) som vänder sig mot gangstersyndikatet för att rädda en flicka som blivit föräldralös efter en massaker mot invånarna i en liten fiskeby som i smyg nallat av maffians knark.

 

 

Men handlingen är mest en ursäkt för att ösa på med mängder av hysteriskt uppskruvade och hisnande välkoreograferade slagsmålsbaletter. Under två rasande actionspäckade timmar slåss folk som galningar på crack med knivar, machetes, köttyxor, stålrör, basebollträ och sågmaskiner. Det är lite som att se tecknad film.

Våldet är så osannolikt groteskt att det är omöjligt att ta på allvar. Ju mer stryk folk får, desto mer besinningslöst slåss de. Att fightas med avhuggna fingrar, en machete i ryggen eller med tarmarna hängande utanför är inga problem, tvärtom. Då verkar folk bara få nya krafter.

 

 

Det blir också dånande skottlossningar, bilkrascher och folk som blir utkastade från höghus. Fighten i en slaktarbutik är det blodigaste och råaste jag sett i år i konkurrens med slagsmålet i en biljardhall där Ito ensam röjer mot ett trettiotal motståndare.

Jag är väldigt nyfiken på hur man tänker toppa det här blodbadet med den kommande uppföljaren, Night of the Operator.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår