Nyhet pressrelease tv-serier

KAMIKAZE

Kamikaze får premiär den 14 november på HBO Max.

Annons:

Kamikaze är en dramaserie från HBO Max. I berättelsens centrum står den 18-åriga vilda och hypnotiskt charmiga Julie (Marie Reuther) och hennes existentiella kamp efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka.
Hon lämnas ensam kvar med en enorm herrgård och dyra bilar i garaget. Hon har i princip allt som andra bara drömmer om - hon är ung, vacker och har pengar. Massor av pengar. Förlusten av familjen tvingar Julie att försöka hitta meningen med livet igen och hon ger sig ut på en turbulent upptäcktsresa som tar henne från sitt hemland Danmark till världens alla hörn. Serien är baserad på boken Muleum av Erlend Loe.

 

 

"De bästa berättelserna känner inga språk- och landsgränser. Kamikaze är en sådan berättelse som kommer tala till tittaren, oberoende var denne befinner sig. Nu när HBO Max blir en global tjänst är det otroligt spännande att kunna göra denna fantastiska historia tillgänglig i så många länder samtidigt och att få introducera Marie Reuther som gör en exceptionell insats i huvudrollen", säger Christina Sulebakk, General Manager HBO Max EMEA.

 

 

Förutom Marie Reuther ser vi också Johan Rheborg som Julies pappa, Charlotte Munck som Julies mamma, Mads Reuther som Julies bror Tom, Aleksandr Kuznetsov som familjens hantverkare Krysztof, Carla Philip Røder, Vidhi Kastebo och Casper Kjær Jensen som Julies vänner Constance, Sofia och Micke. Komikern och skådespelaren Anders Matthesen ser vi som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Kamikaze består av åtta avsnitt á ca 30 minuter och är den första danska Max Original-serien. Ditte Milsted, Profile Pictures, har producerat och serien är skriven och adapterad av manusförfattaren Johanne Algren samt konceptualiserad av Annette K. Olesen. Kaspar Munk står för regin. Exekutiva producenter för HBO Max är Camilla Curtis, Hanne Palmquist och Christian Wikander.

 

Serien har producerats med stöd från Danska Filminstitutets Public Service-fond och med utvecklingsstöd från EU:s Creative Europe Media Program. Kamikaze hade världspremiär på Series Mania-festivalen i franska Lille, där Marie Reuther vann priset för bästa kvinnliga skådespelare.

Åsmund-Sollihøgda

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår