Nyhet pressrelease Film tv-serier

TV-serierna 2021 som svenskarna ger högst betyg

Serietips från vänner allt viktigare.

 

Stockholm, 8 december 2021

Den svenska streamingguiden PlayPilot samlar information om serier och filmer från över 30 streamingtjänster som Netflix, Viaplay, HBO Max och SVT Play med flera. Nu presenterar man vilka TV-serier som släppts under 2021 och som vi svenskar ger högst betyg. I topp hittar vi bland andra Maid, Mare of Easttown och den svenska serien Tunna blå linjen.

Under 2021 har ett flertal stora serier haft premiär och utbudet ökar. Att serier blir populära kan ha flera olika orsaker som till exempel produktionsbudget och marknadsföring. Även rekommendationer, betyg och ”word-of-mouth” verkar bli alltmer väsentligt.

- I PlayPilot kan användare få en överblick över allt innehåll från streamingtjänsterna, som gör det lättare att välja utan att behöva gå in på respektive tjänst. Dessutom kan man sätta betyg och följa vänner och användare med liknande smak för inspiration, vilket är en funktion som vi ser växer i popularitet, säger David Mühle, vd på PlayPilot.

 

Topp 10-lista över de serier som fått högst betyg

1. It’s a Sin

2. Invincible

3. Maid

4. Mare of Easttown

5. Clarkson’s Farm

6. Tunna blå linjen

7. Kastanjemannen

8. Porni

9. Vigil

10. Squid Game

 

Om listan:

Resultaten bygger på anonymiserade användardata från över 20 000 månatliga inloggade svenska anvandare av PlayPilot, där minst 50 personer har betygsatt respektive TV-serie som släppts under 2021.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår