Nyhet pressrelease

SVT Play fyller 15 år

SVT Play har gått från ett buffrande litet fönster på datorn med trögt modem till dagens sömlösa visningar på stora skärmar.

– När SVT Play fyllde 10 var målet att den skulle gå från att vara en catch up-tjänst, där man såg det man hade missat när det sändes, till att bli en tv-vana. Där är vi nu. Inom kort förväntas SVT Play gå om SVT1 i publikstorlek och når redan nu varje vecka nästan 6 miljoner svenskar. En av framgångsfaktorerna för SVT Play har varit att utvecklas tillsammans med tittarna och det fortsätter vi med för att på riktigt vara hela Sveriges streamingtjänst, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

 

Visste du detta om SVT Play?

Johan Wahlberg, dåvarande webbstrateg (idag distributionsstrateg) på SVT spår i morgonsoffan 2012 att långt in i framtiden – så långt som 2022 - kommer hologram-tv vara grejen. 

 

  • SVT Play startar 2006 och ett år senare är tjänsten redan uppe i 159 miljoner starter om året!

 

  • Ett femtiotal namnförslag var på tapeten innan man landande i SVT Play. Det kunde lika gärna ha hetat till exempel SVT för dig, SVT Alltid eller SVT titta. 2008 börjar även andra tv-hus att kalla sina streamingtjänster för just Play.

 

  • När man började kunna se SVT Play i mobilen var datakostnaden så hög att det kunde kosta 75 kr i datakostnad bara för att se fem minuter av Rapport.

 

  • 2009 skickar SVT två personer i folkdräkt till Steve Jobs i Kalifornien, för att påskynda godkännandet av SVT Play i Appstore. Det hjälper.

 

Här kan du se hur det gick till när SVT Play fick sitt namn och hela historien om hur SVT Play kom till.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår