Film

The Silver Skates

Rysslands första Netflix-film

Det är 1899 och vinter i S:t Petersburg där stans frusna kanaler används som gator, tivoli och marknadsplats. Budpojkar på skridskor skrinnar blixtsnabbt mellan fattiga och rika som trängs i myllret. Tack vare sina silverskridskor är det 18-åriga bageribudet Matey (Fedor Fedotov) snabbast av dem alla.

Pengarna han tjänar går till att hjälpa sina sjuke far. När Matey förlorar jobbet hamnar han i ett gäng ökända ficktjuvar som härjar på isarna. Han träffar överklasstjejen och ministerdottern Alisa (Sofya Priss) och de blir handlöst förälskade.

Men deras kärlek är omöjlig. Alisa ska bli bortgift med en prins och Matey och hans gäng jagas av polisen under ledning av Alisas blivande make. Alisa stjäl några familjejuveler och rymmer hemifrån för att tillsammans med Matey fly till Paris för ett liv tillsammans. Men så lätt går det förstås inte.

Rysslands första Netflix-film The Silver Skates (Netflix) är en fantasifull, fartfylld och visuellt bländande, förföriskt sagoskimrande skröna som har allt som ett klassiskt romantiskt äventyr ska ha.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår