tv-serier

Midnight Mass

"Midnight Mass (Netflix) är snudd på ett mästerverk."

Annons:

 

Fem mil utanför den amerikanska östkusten ligger Crocket Island med sin lilla, fattiga och nedgångna fiskarby. Hit kommer den nye prästen fader Paul (Hamish Linklater) som påstår sig ha mött en ängel.

Församlingen är misstrogen till hans utlovade mirakel. Men kyrkan fylls av nyfikna besökare sedan först en rullstolsburen flicka plötsligt reser sig under en mässa och en alzheimerdrabbad äldre kvinna kvicknar till och föryngras.

Trots en del skeptiker, däribland byns läkare och muslimske polischef, sveper en väckelsevåg över ön. För sent inser befolkningen att prästen bär på en mörk hemlighet. Han är vampyr och nattvardskalken är spetsad med smittat blod.

Midnight Mass (Netflix) är snudd på ett mästerverk. Med sin tunga religiösa tematik och långa poetiska monologer är Mike Flanagans lågmält intensiva och känsloladdade miniserie mer gotik än klassisk skräck.

Men samtidigt gastkramande och olycksbådande på ett sätt som verkligen kryper in under huden. Nyckelscenen i kyrkan när prästen övertygar församlingen om att den bleka, skräckinjagande bevingade varelsen med sina långa klor - iförd mässdräkt och stola - är Guds ängel fick nackhåren att resa sig på mig.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår